Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 22 juli 2009

Två av domarna acceptabla

Nu har domarna mot de tre kvinnor som misshandlade Martin Kinnunen och hans sambo offentliggjorts. Misshandeln av Kinnunen och hans sambo var rå och hänsynslös, dessutom var den klart politiskt motiverad. Domen mot två av de äldre kvinnorna är acceptabla, med beaktande att våra straffskalor internationellt sett är relativt låga. Domen mot den yngre kvinnan, Rebecka Roos är dock på tok för mild, även när man beaktar en viss ungdomsrabatt.

Skadestånden som de tre kvinnorna gemensamt får betala är inget annat än ett skämt. Att de blir skyldiga till ett så löjligt lågt skadestånd för en så pass rå och planerad, politiskt motiverad misshandel är i det närmaste en skandal. Som jämförelse kan vi ta ett exempel där en elev på ett yrkesgymnasium fick "problem" för att hon bär huvudduk, hon erhöll 90,000 kronor i skadestånd.
LÄNK

En annan märklighet är att kvinnorna inte blev dömda för misshandeln av Kinnunen. Det kan ju mycket väl vara så att kvinnorna inte var inblandade i just den misshandeln, fast Kinnunen påstår motsatsen. Då var det i stället kvinnornas manliga kamrater som misshandlade Kinnunen. Ingen av dessa män har dock blivit gripna och åtalade, ett förhållande som i sig är djupt otillfredsställande. Inte ens en svensk domstol tror väl på scenariot att Kinnunen misshandlade sig själv med knogjärn, emedan hans flickvän blev brutalt misshandlad av tre främmande kvinnor.

Det verkar som om det svenska rättsväsendet har börjat ta det politiska våldet, även från vänsterhåll, på allvar. Det är bra och positivt, däremot väntar vi fortfarande på att svenska politiker skall höja sina röster och markera mot detta politiskt motiverade våld. Vi är rätt många som börjar finna det enbart löjeväckande när företrädare för våra riksdagspartier ställer sig och med patos i stämman fördömer politiskt våld i t.ex. Ryssland, samtidigt säger de inte ett ord om det politiska våld som faktiskt sker bokstavligt talat framför ögonen på dem.

Länk DN

Länk SvD


Ursprungsartikel:
http://robsten.blogspot.com/2009/07/tva-av-domarna-acceptabla.html

Källa: Robsten blog (medlem)

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan det vara så att kvinnorna fick "SD-rabatt"?