Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 27 juli 2009

Av med förhuden!

Expressens ledarredaktion förnekar sig sällan i sin värderelativism när det kommer till frågor om integration och mångfald. Idag jämför de omskärelse av pojkar med att hälla vatten på små barns huvuden! Samtidigt menar de att det är "fullständigt verklighetsfrånvånt" att jämföra med kvinnlig könstympning. Vatten på huvudet innebär knappast att en kroppsdel avlägsnas, vilket både manlig och kvinnlig omskärelse gör. Sverige ger bistånd för att bryta sedvanor om att karva i könsorgan i Afrika, medan det ska insitutionaliseras i Sverige! Det verkar kvitta för Expressens ledarredaktion vad som sker, bara det sker i den religiösa mångfaldens namn. Om det sker i Sverige dvs.

Alla har vi traditioner som i ett modernt liberalt samhälle kan framstå som underliga. Till exempel envisas ju många svenskar med att låta någon hälla vatten på små barns huvuden för att på så sätt göra dem till del av en religiös gemenskap. Det går säkert att bevisa att det ger de små barnen mentala men för livet. Om man bara försöker.

Men hittills har väl ingen barnpsykiater rasat mot de kristna dopen.

Annat är det med den judiska och muslimska traditionen att låta omskära små pojkar. I helgen förklarade Gunnar Göthberg, ordförande för svensk barnkirurgisk förening, att omskärelse av pojkar är misshandel: "Det är ett stympande ingrepp utan medicinsk grund. Det är att jämställa med kvinnlig könsstympning", säger han i DN. Det är en fullständigt verklighetsfrånvänd jämförelse.


Tänk om man hade applicerat Expressens slutkläm på andra områden, som t.ex. just könsingrepp på flickor, barnaga eller undantag för skolplikt!

För judar och muslimer är det en viktig tradition. För oss andra finns det faktiskt ingen anledning att lägga sig i om någon har kvar sin förhud eller inte.


Ursprungsartikel:
http://integrationsbloggen.blogspot.com/2009/07/av-med-forhuden.html

Källa: Integrationsbloggen (importerad blogg)

Inga kommentarer: