Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 27 juni 2009

Invandrargäng i Falkenberg trakasserar äldre par och grannarna


Makarna Johansson har trakasserats av invandrargäng i tre års tid.

De flyttade från Göteborg till ett stillsamt villakvarter i Falkenberg för att få lugn och ro på ålderns höst. Fyra år senare har återkommande trakasserier, skadegörelse och glåpord gjort tillvaron till "ett helvete". – Om vi hade vetat hur det skulle bli hade vi aldrig flyttat hit.

Deras tillvaro har de senaste åren kommit att präglas av oro, ilska och vanmakt. Problemen började för tre år sedan när de såg några ungdomar plocka kart från grannens fruktträd. "Så får ni inte göra" , ropade de till ungdomarna, som besvarade tillsägelsen med tillmälen som "hora" och "gubbjävel".

Sedan dess har tillvaron inte varit sig lik för paret Johansson. Regelbundet har ungdomar gått förbi och skrikit otidigheter eller kastat stenar, snöbollar och annat mot huset och in på tomten.

– Det är både pojkar och flickor, invandrarungdomar. Jag är själv invandrare och har arbetat som invandrarassistent i Göteborgs förorter, men jag trodde inte att det skulle vara så här i Falkenberg, säger fru Johansson.

De har vänt sig till polisen flera gånger, men det har inte haft någon effekt.

– Ungdomarna skriker: "Ring till polisen. Dom kan inget göra, vi är inte myndiga . " Det är inte klokt.

Flera grannar längs gatan är drabbade – nyligen fick en av dem en pump i Gruebäcken förstörd – men vissa avstår från att säga till och konfrontera ungdomarna av rädsla för att göra saker och ting värre.

Hoppet om en rofylld ålderdom i Falkenberg har makarna Johansson svårt att hålla vid liv. Allt oftare tänker de på att sälja och flytta.

– Vi är desperata. Snart är det som i Rosengård även här. Se bara på Falkagård där dom tänder på bilar.

Hallands nyheter 2009-06-19

Polisen har inte fått in anmälan alls

- Jag är lite förvånad. Vi har inga anmälningar om ofredande eller skadegörelse från den här gatan under de senaste åren, säger Ingvar Johansson vid polisen i Falkenberg.

Att ungdomar polisanmäls för ofredande är inte ovanligt. Ibland rör det sig om personer under straffbarhetsåldern 15 år. En del av dem är väl medvetna om att de inte kan straffas. Det betyder dock inte att polisen står helt handfallen.

– Det kan finnas skäl att stämma i bäcken, så att det inte övergår i grövre saker. Därför händer det ganska ofta att vi tar in ungdomar under femton år i förhör, tillsammans med föräldrar och socialtjänst. En del fall går vidare till frivillig medling, där dom får möta och prata med dom personer som blivit utsatta, förklarar Ingvar Johansson.

Hallands nyheter 2009-06-19

Lokala media är uppfriskande ärliga. Här hymlas det minsann inte med hur det ligger till. Så ska det se ut.




Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/06/25/invandrargang-i-falkenberg-trakasserar-aldre-par-och-grannarna/

Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Inga kommentarer: