Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 29 juni 2009

Dags för flaggbränning i Mellanöstern igen


Människor i Iran passar på att visa sitt förakt mot väst, mot USA och Israel. Protesterna i Iran liknar mer en kamp om vad islam ska betyda för landet, än ett närmande till väst och en vilja att demokratisera landet. Islam ger aldrig ett samhälle möjligheter att utveckla demokrati och jämställdhet. Jag undrar hur många människor som nu får ett massivt stöd från väst sedan verkligen kommer att bry sig om stödet, hur många av dem som menar att yttrandefriheten handlar om att få tolka omvärlden som de själva vill, eller om allt måste tolkas genom islam som de flesta muslimer boende i Europa anser är det enda rätta.

“Irans religiösa ledare har anklagat Storbritannien för att bidra till våldsamheterna i landet genom att stödja oppositionen mot president Mahmoud Ahmadinejad. Iran utvisade nyligen två brittiska diplomater och London svarade med samma mynt. I veckan greps en journalist, som både bar brittiskt och grekiskt pass.”

Ambassadpersonal gripen, DN

_45981969_007542181-1

Läs om Irans djupa misstro mot Storbritannien:

“The mutual expulsion of diplomats by Iran and Britain shows that relations between these two old antagonists are alive and bad.”

Britain and Iran’s fraught history, BBC News




Ursprungsartikel:
http://varjager.wordpress.com/2009/06/28/dags-for-flaggbranning-i-mellanostern-igen/

Källa: Varjager (importerat inlägg)

Inga kommentarer: