Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 8 maj 2009

Nej tilll omvänd bevisbörda för män


Det upptrissade manshatet i dagens samhällsklimat tar sig alltmer absurda former. Nu föreslår två forskare och jurister, Eva Diesen och Christian Diesen, införande av en ny sexbrottslag. Syftet är att fler anmälda våldtäkter ska leda till åtal. Men hur? Så här säger Eva Diesen i DN:

“Lagstiftningen sätter normer för vad man får göra i samhället och i sexuallivet. Så som den är utformad nu är kvinnor sexuellt tillgängliga tills de säger nej eller gör motstånd. Om lagen bygger på samtyckesrekvisit krävs inga bevis på våld eller hot, utan flyttar över fokus till killen så att han visar att han har gjort något för att vara säker på att hon ville”

Alltså, omvänd bevisbörda. Man häpnar. Killen ska “visa att han har gjort något för att vara säker på att hon ville”. Det innebär, om det införs i lag, att en av det västerländska rättssamhällets äldsta principer offras på feminismens altare: oskuldspresumtionen. Att alla är oskyldiga tills motsatsen bevisats.

ManshatarPartiet (mp) har tidigare varit inne på liknande tankegångar. Jag menar alltså Miljöpartiet.

Det får vara slut på det absurda manshatet. Nu! Män har också rätt till mänskliga rättigheter!

DN SvD

För övrigt tycker jag att Aftonbladet ägnar sig åt alarmism och manshat i sin serie om “män som dödar sina kvinnor”. Exempelvis här, “Mördaren får behålla vårdnaden”. Det är ett jätteproblem att pappor på grund av feministiskt inspirarade lagar och attityder hos socialen hindras att vara med sina barn.




Ursprungsartikel:
http://genusnytt.wordpress.com/2009/05/07/nej-tilll-omvand-bevisborda-for-man/

Källa: GenusNytt (importerat inlägg)

Inga kommentarer: