Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 9 maj 2009

Brandbilen som brann upp – posten om ett brott


Ny roman på gång?

Är det en spännande uppföljare om kommissarie Martin Beck?

Tyvärr är det inte så…

Följande har inte massmedia skrivit om över huvud taget:

Robsten skriver på sin blogg den 5 maj:

“Räddningstjänsten i Södertörn har fått en tankbil uppbränd av ungdomar i norra Botkyrka. Det var under ett uppdrag i Slagsta som en stor tankbil körde fast. Brandmännen lämnade bilen för att hämta hjälp att få upp den. När de återkom stod hela bilen i lågor. Någon primitiv form av molotovcocktail hade slängts in i förarhytten. Bilen totalförstördes vid branden och kostade skattebetalarna en rejäl slant.

När enskilda brandmän vidtalat ledningen har de inte ens fått besked huruvida händelsen är polisanmäld eller ej. Om media är kontaktad så har de i alla fall hållit tyst om saken. Förmodligen har de inte fått några uppgifter om saken. Det är kanske på tiden att redaktionerna i DN-skrapan tittar ut genom fönstren och tittar på vad som sker i deras eget närområde.”

Bloggen Politiskt Inkorrekt gräver i saken

En av våra källor fastnade för Robstens post och beslöt sig för att forska vidare. En förfrågan skickades och svaret lyder:

“Hej!

Händelsen du syftar på inträffade på kvällen på valborgsmässoafton.

Det var mycket riktigt så att två brandmän körde fast med tankbilen sedan de varit och släckt en rishög som brann i Slagsta. De två brandmännen ringde bärgare och lämnade tankbilen för att möta bärgaren. När de kom tillbaka till platsen brann tankbilen. Branden kunde dock släckas.

Det fanns inga personer vid den brinnande tankbilen. Ingen personal har blivit utsatt för hot i samband med händelsen och det finns inget som pekar på att detta är riktat mot enskilda personer eller mot vår organisation som sådan. Händelsen är polisanmäld som skadegörelse.

Det är förstås mycket tråkigt att det inträffar sådana här händelser. Vi vill dock inte förstora ett enskilt fall av skadegörelse. Det är trots allt mycket ovanligt att sådant inträffar hos oss.”

mvh
Lovisa Wihk

Informatör
Södertörns brandförsvarsförbund
Box 563
136 25 Haninge
Tfn 08-721 22 96 alt 0708-54 58 96
Besök oss på www.sbff.se

-

Bloggen: De vill alltså tona ned att ett stort kostsamt uttryckningsfordon sätts i brand av (käckt utttryckt) ungdomar. Och varför skriver inte massmedia något?

Med tanke på området Botkyrka så kan ni själva gissa er till vilka gärningsmännen kan tänkas vara. Ledtråd: Rosengårdsbränderna…

Fotnot: Brandbilen som försvann är en kriminalroman av Maj Sjöwall och Per Wahlöö som kom ut 1969. Boken har blivit filmatiserad med Gösta Ekman som Martin Beck. Boken är den femte i Sjöwall/Wahlöös serie “Roman om ett brott”. Undertiteln var just alltid Romanen om ett brott på samtliga deras böcker.

-

Tack till M, för uppgifterna om branden.




Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/05/08/brandbilen-som-brann-upp-posten-om-ett-brott/

Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Inga kommentarer: