Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 19 februari 2009

Die Dumme Schweden

Ursprungsartikel:
http://vastarvast.blogspot.com/2009/02/die-dumme-schweden.html


Min farfar vistades på godset Koselau i Schleswig-Holstein 1915 och fick då bekanta sig med uttrycket "Die Dumme Schweden". Eller om det var när han som kommunalman besökte Hamburg, för att studera spårvägsnätet.

Förmodligen uppstår inte sådana uttryck helt utan anledning.

Merit Wager ang. de förändringar i invandringspolitiken som moderaterna föreslagit som fått hela det politiskt korrekta Sverige att ta till brösttoner och tala om "rasism":

"Det handlar inte om 'en hårdare invandrarpolitik', när migrationsminister Tobias Billström. Socialborgarrådet i Stockholm, Ulf Kristersson och riksdagsledamoten Elisabeth Svantesson lägger fram sin utredning med förslag på ändringar på invandrarområdet. Det handlar om normala åtgärder som vidtas i andra länder men som Sverige hittills av någon anledning struntat i."

Ofattbara exempel som Wager nämner:

"Asylsökande som påstått sig vara irakier och har fått uppehållstillstånd som sådana ska inte, som det syriska paret i Gävle, falskeligen få svenska pass och sedan, när de har passen i handen kunna ansöka om att få ändra sina identiteter. Personer av somaliskt ursprung, bosatta mer eller mindre hela sina liv i Kenya, som säger sig vara somalier trots att de aldrig satt sin fot i landet, borde inte få uppehållstillstånd på felaktiga grunder och bör givetvis inte heller beviljas svenskt medborgarskap. Exemplen på bedrägligt förfarande är otaliga."

Men priset tar att 250 000 svenska pass är på drift! Och att dessa inte automatiskt har makulerats.

Läs mer här

* * *

Sverigedemokraten och f.d. moderatpolitikern Lars Hermansson kommenterar emellertid moddarnas utspel på följande sätt på Tommy Funebos blogg:

Lars M Hermansson (21 kommentarer) skrev

"Moderata samlingspartiet hycklar vidare. Talet om återkallande av medborgarskap är inget man menar allvar eftersom man i grundlagsutredningen (SOU 2008:125) inte föreslår några ändringar av medborgarskapsparagrafen i 2 kap. Utredningen var helt enig!Det är tydligt att M vill vinna väljare genom falska förespeglingar. Förslag som när de kommit från SD har kallats främlingsfientliga av M försöker M nu att framställa som något fint. Man kan undra varför M inte genomför förslagen när man sitter i regeringsställning?! "

skrivet igår kl. 19:14

Lars M Hermansson (21 kommentarer) skrev

"Vissa ändringar föreslås faktiskt i SOU 2008:125 angående madborgarskap men dessa ändringar beror på att dubbelt medborgarskap har införts. Förslaget innebär därmed ett starkare skydd mot fråntagande av medborgarskap. Moderaternas dubbelspel mot väljarna kunde inte vara större och frågan är hur lättlurade är väljarna?"

http://www.tommy.funebo.se/?p=6478#comments


Källa: Väst är bäst (gästinlägg)

Inga kommentarer: