Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 19 januari 2009

Tvärpolitisk invandringsfråga motiverar folkomröstning

Ursprungsartikel:
http://vastarvast.blogspot.com/2009/01/tvrpolitisk-invandringsfrga-motiverar.html


Nytt svar till Tommy Funebo.

"Om nu Sd:s utsikter att komma in i riksdagen och få stopp på massinvandringen är fruktslösa, varför ägnar sig Tommy åt att sprida negativ information om partiet?
För att han inte har något bättre för sig?

Jag brukar säga, i mina mest pessimistiska stunder, att jag inte har något bättre för mig än att blogga om politik 'i väntan på undergången'. Det kan väl aldrig vara fel att göra motstånd mot något som man anser är felaktigt, även om man befarar att allt motstånd är meningslöst?

Förr betraktades det som förebildligt, att slåss i underläge för det man trodde på.

Sd är förvisso ingen helig ko. Det är ett verktyg bland många. Jag hade hellre sett att svenskarna getts möjlighet att folkomrösta, vilket jag för övrigt tror är ett krav, som har stor potential att vinna gehör. En folkomröstning om asyl- och invandringspolitik skulle generera fler röster mot den nuvarande liberalismen i dessa hänseenden än röster på Sd. Även om Sd når riksdagen, vilket jag i dagsläget tror, speciellt mot bakgrund av stigande arbetslöshet och muslimsk terrorism, så tvivlar jag på att det skulle bli lika effektivt som en folkomröstning, som antagligen skulle ge en Linje 3 (om vi skall likna vid nejsidan i kärnkraftsomröstningen) väldigt många röster.

Detta inser nog etablissemanget, varför frågan om folkomröstning är mer begravd än någonsin. Det är därför medierna fokuserar på Sd istället, så att dess berg-och-dalbana i opinionsundersökningarna blir en förevändning för att inte diskutera en folkomröstning.

Tommy kommer nu med en ytterst allvarlig anklagelse: den som inte ser majoritetens röster på riksdagspartierna som ett godkännande av deras invandringspolitik är samhällsskadliga, och utgör ett hot mot samhällsfreden.

Borde man inte bussa Säpo på sådana individer?

Parallell: man borde inte diskuterat slaveriet i USA på 1850-talet, eftersom det kunde leda till inbördeskrig?

När vår samlingsregering censurerade svenska tidningar, så var det för att inte provocera Hitler och därmed undvika en ockupation. Var det rätt? Var Torgny Segerstedt en samhällsfara?"


Källa: Väst är bäst (gästinlägg)

Inga kommentarer: