Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 30 oktober 2008

London Olympics 2012 - Minnestund för de mördade Israeliska idrottsmännen (1972) kan väcka muslimernas ilska

Ursprungsartikel:
http://islamofoben.blogspot.com/2008/10/london-olympics-2012-minnestund-fr-de.html


Times Online kunde man igår läsa att Michael Mumisa, en av de muslimer som av Scotland Yard har hyrts in som speciella experter på muslimska frågor inför de kommande Olympiska spelen i London 2012, nu varnar för att minnesstunden för de 11 Israeliska idrottmännen som mördades av det Palestinska Svarta September under Olympiaden i München 1972 kan komma att förvandlas till ett nationellt säkerhetsproblem om det inte hanteras på ett "riktigt sätt.".

Nu förväntas alltså arrangörerna gå på tå i samband med minnesstunden, allt för att inte förarga muslimerna, av vilka många på goda grunder kan antas sympatisera med illdådet. En annan orsak till oro är att spelen sammanfaller med Ramadan och att polisen i sitt arbete (enligt Edward Kessler, chef för den interreligiösa Woolfe Institutet) kommer att möta trötta och hungriga muslimer som kanske inte alltid är på sitt bästa humör då det inte har ätit på 18 timmar. Det är ju sådant man får ta då man inte har tillmötesgått muslimernas önskemål om att få spelen flyttade till efter Ramadan, eller?

Abstract: Muslims may take offence by the commemoration of the murdered Israeli athletes of the 1972 Olympics in Münich, Germany. A Scotland Yard muslim adviser warns that it could become a national security threat not right handled since it might arose anger among the muslims. What is obviously requested is a tiptoe for the sympatizers of the muslim killers.

M.J


Källa: Islamofoben (gästinlägg)

Inga kommentarer: