Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 29 juli 2008

Italiensk militär sätts in!

Ursprungsartikel:
http://parmigiana.wordpress.com/2008/07/29/italiensk-militar-satts-in/



Italiens försvarminister Ignazio La Russa (alleanza nazionale) kommer idag skriva under det dekret som tillåter italienska arme´n att hjälpa de ordinarie polisorganisationerna i deras brottsbekämpning.

Historiken till detta beslut är att en stor majoritet av de italienska medborgarna har tröttnat på den så kallade “microkriminalliteten” och krävt sina politiker på åtgärder för att bekämpa detta problem. En av alla de anledningar som gjorde att den stora majoriteten av italienarna röstade på Berlusconi i valet för två månader sedan.

Microkriminallitet är ett italienskt uttryck för de brott som enskild person drabbas av. Ordet innefattar allt från tiggeri, ficktjuveri till rån, misshandel, rattfylla men även “uppförandebrott” så som urinering på allmän plats eller fylleri ecc, ecc.

Det är denna typ av brott som många av de illegala invandrarna begår. Det är en anledning till att italienarna har utvecklat en rädsla för den illegala invandringen. Dessa brott kanske bäst beskrivs som fattigmansbrott.

Den italienska polisen prioriterar inte dessa brott om de inte har en dödlig utgång, dels pga att förövarna av dessa brott inte döms till fängelse utan släpps samma dag och dels pga att en stor del av poliserna arbetar med administration, livvaktbeskydd samt mot den stora inhemska brottsligheten. Detta har gjort att idag så anses de italienska städerna mycket osäkra av italienarna.

La Russa kommer att sätta in 3000 soldater till att börja med. Soldaterna kommer att fördelas med en tredjedel som övertar polisens ambassadbeskydd samt av bevakningen av eventuella terroristmål, en tredjedel kommer att arbeta i flyktingförläggningar/avvisningscenter och en tredjedel kommer att assistera polisen med patrullering av bebodda områden. Detta är något som italienarna efterfrågat att de vill ha patrullerande polis. De första soldaterna kommer att skickas till Milano, Roma, Neapel och Verona. Därefter kommer ytterliggare ett tiotal städer att få soldater. Milano kommer att priorietas eftersom deras situation är akut.

Dessa soldater får endast arrestera personer om de ser dem begå brott. De får inte göra egna utredningar eller ta egna initiativ så som t. ex att storma en knarkarkvart eller förfölja bankrånare med bil o s v. De ska dessutom assistera den vanliga polisen vid större polisoperationer med att skydda polisernas “ryggar”.

Det är detta beslut om att soldaterna ska hjälpa polisen i deras arbete som den svenska/europeiska pressen beskrivit som att Italien är på väg mot fascism.




Källa: Parmigiana's Weblog (gästinlägg)

Inga kommentarer: