Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 29 juni 2008

NASIM MALIK EN RIKTIG SOCIALDEMOKRAT

Ursprungsartikel:
http://thoralfalfsson.webblogg.se/2008/june/nasim-malik-en-riktig-socialdemokrat.html


Den socialdemokratiske politikern Nasim Malik är upprörd över förslaget att utomeuropeiska studenter skall betala en terminsavgift om minst 30 000 kronor som utbildningsminister Lars Lejonborg föreslagit.

För mig är det självklart att utländska studenter skall betala en avgift för att studera såvida det inte finns ett avtal med något land där svenska studenter kan studera utan avgifter.


"Jag är chockad över att Högskolan i Kalmar välkomnar det här förslaget när de säger sig värna demokratiska frågor, mänskliga rättigheter och ska bedriva utbildning utifrån ett globalt perspektiv, säger Nasim Malik."



Nasim Malik har fått mycket om bakfoten när han uttalar sig på ovanstående sätt i Barometern men som alla andra invandrare tycks han tro att det är fritt fram för pakistanier att komma till Sverige och få allt serverat på silverfat. Och får det inte detta strider det tydligen mot mänskliga rättigheter och demokrati. En mycket märklig slutsats av Nasim Malik. Han har tydligen inte funderat över vem som skall betala för detta. Undrar om han bara jobbat inom skyddade och konstruerade befattningar inom invandrarservice och aldrig haft ett "riktigt" jobb i det privata näringslivet där det ställs krav.


- Utbildningen i Sverige är inte på den nivån att den kan konkurrera med skolorna i USA eller Storbritannien.


Till på köpet anser han tydligen också att utbildningar i Sverige håller en låg standard men varför är han då så upprörd. Det är väl bättre att hans landsmän studerar i USA och Storbritanien istället men det kanske inte är gratis.


Läs artikel i Barometern som Nasim Malik själv beställde hos tidningen och det är ju jättebra att tidningen skriver om hans utspel.


Antal utomeuropeiska studenter som söker till Kalmar har på det senaste året ökat från 300 till 1736 ansökningar. Jag tror att vem som helst som har lite bakom pannbenet förstår att det inte bara handlar om att studera i Sverige utan att det till stor del handlar om att komma in i Sverige på ett legalt sätt för att sedan försöka stanna kvar i Sverige.

Enligt högskoleservis är ökning av ansökningar från utländska studenter dramatisk. I en kategori för sig självt står Pakistan med ca 10 000 ansökningar.

Är det någon som nu kan gissa från vilket land Nasim Malik kommer ifrån och till vilket land som han titt som tätt besöker? Pakistan förstås!

Nasim Malik vill givetvis även att andelen muslimer i Kalmar skall öka!


Någon kanske minns att det var Nasim Malik som anmälde SAS för diskriminering när han på ett flyg serverades en skinkmacka då ostmackorna var slut. Den processen kostade säkert SAS en rejäl summa pengar. I valrörelsen anmälde han att han blivit misshandlad men det visade sig att han troligen bara svimmat utan att någon rört honom. Troligen ville han få lite rubriker i media under valrörelsen.


Det viskas också inom kommunens tjänstemän att under valrörelsen ägnade han hela sin arbetstid på invandrarservice till att bedriva socialdemokratisk valpropaganda i de invandrartäta områdena i Kalmar.


Jag anser att Nasim Malik inte har många rätt men han har ju sin beskyddare i kommunalrådet Birgitta Elfström (s) som är Kalmars största "flyktingkramare" och förespråkare för mångkultur.


Dessa båda socialdemokratiska politiker i Kalmar kommunfullmäktige krattar manegen för oss sverigedemokrater i Kalmar. Så jag hoppas verkligen att de fortsätter med sina utspel som med stor sannolikhet upprör en hel del av Kalmars invånare.

Läs en bra ledare i SvD
Orimligt med alla dessa rättigheter


Källa: Thoralf Alfsson (gästinlägg)

Inga kommentarer: