Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 30 maj 2008

Socialdemokrat vill ge asyl åt alla

Ursprungsartikel:
http://falkblick.nu/?p=275


Socialdemokraten Reza Javid är inte bara ordförande för afghanska föreningen i Örebro och medlem i Svenska Afghanistankommotén. Nu bedriver han dessutom lobbying för att Sverige ska ha fri invandring från Afghanistan, Iran och Irak.

I ett blogginlägg om en manifestation i Stockholm för illegala invandrares rätt att få stanna i Sverige, uppvisar Javid en sådan nonchalans och bristande respekt för den demokratiska rättsstat som Sverige ändå är, att jag måste kommentera utspelet.

Till att börja med rör det sig om ren lögn att det ens finns skyddsbehövande flyktingar som inte får “stanna och fortsätta med sitt anständiga liv i Sverige”.

Migrationsverket beviljar årligen asyl åt betydligt fler personer än vad det finns riktiga flyktingar som har skyddsbehov enligt Genevékonventionen. En flykting enligt Genevékonventionen är “en individ som har befogad rädsla av förföljelse på grund av hans/hennes ras, nationalitet, religiös eller politisk uppfattning eller på grund av kön, sexuell läggning eller annan tillhörighet till en viss samhällsgrupp” och som befinner sig på flykt från sitt hemland.”

En person som får avslag på sin asylansökan har alltid rätt att överklaga till Migrationsverket. Får man avslag där kan man vända sig till Migrationsdomstolen, och får man avslag även där så återstår Migrationsöverdomstolen. Asylsökande har således rätt till exakt lika många instanser i rättsväsendet som oss andra. Enda skillnaden är väl att en asylsökande verkar kunna överklaga hur många gånger som helst.

Reza Javid och andra som vurmar för papperslösas rättigheter verkar inte bry sig ett dugg om huruvida afghanen, iraniern, eller irakiern ens har riktiga skyddsbehov. Detta visar de genom att vara för kollektiva amnestier där man beviljar uppehållstillstånd utan att göra en individuell prövning. Hur skulle det rimligtvis kunna finnas en enda situation som är gällande för alla irakier? Vi avvisar inte flyktingar kollektivt utan prövar samtliga ärenden individuellt, så varför skulle det då vara rätt att ge kollektiv asyl?

Javid presenterar dessutom en resolution med groteska förslag:

Stoppande för verkställande av avvisningarna

Stoppar Sverige samtliga avvisningar, för att det är fel att utvisa personer som inte får asyl eller uppehållstillstånd, så innebär ju det att vi inte behöver ha några lagar och regler för att få komma hit överhuvudtaget. Då har vi ju att göra med fri invandring.

Omprövning av SAMTLIGA ärenden och erkännande av asylsökandenas rätt till asyl

Vad är det för mening att pröva asylärenden om asylsökande ändå ska ha RÄTT till asyl? Jag kan inte se nödvändigheten av ett Migrationsverk om domstolarna ändå inte får komma till någon annan slutsats än att samtliga individer ska tilldelas asyl. Är skenrättegångar så roliga eller är det möjligt att en vuxen människa är så här korkad?

Rätten till arbete vård och utbildning för alla asylsökande

Asylsökande har redan dessa rättigheter idag. Men varför ha en punkt om asylsökande om alla som kommer till Sverige ändå ska få asyl oavsett om de har skyddsbehov eller inte?

Rätten till utbildning nämns i SFS:

 
9 § Om en ansökan om uppehållstillstånd av en person som avses i 1 § första stycket avslås och beslutet om avvisning eller utvisning skall verkställas, gäller rätten till utbildning, förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg under tiden fram till dess personen lämnar landet.

Enda skyldigheten för att få utbildning i Sverige är att man inte gömmer sig så att ett beslut om avvisning eller utvisning kan verkställas. Asylsökande har alltså rätt till utbildning. Återigen, om illegala invandrare ska ha samma rättigheter som alla som befinner sig här legalt, ja då har vi att göra med en helt fri invandring. Varför inte stå för det då?

Höjda dagsersättningar för asylsökandena

Vad är det som säger att gratis boende och dagsersättning för mat, kläder och hygienartiklar inte räcker till?

Skulle Reza Javid fått bestämma så hade över 30 miljoner av hans gamla landsmän i Afghanistan haft oifrågasatt rätt till asyl och uppehållstillstånd i Sverige. Lägg där till 70 miljoner iranier och uppemot 30 miljoner irakier. Det enda folket i dessa länder skulle behövt göra är att resa till Sverige.

Hur kommer det sig att man vill flytta Mellanöstern hit när det finns över 50 muslimska stater att välja på? Vart ska de fly när muslimerna är i majoritet här?

Förvisso finns extremister i flera partier. Men Reza Javid är ett levande bevis på varför de socialdemokratiska partierna förlorar val efter val i Europa.




Källa: Falkblick (importerad blogg)

Inga kommentarer: