Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 15 februari 2009

"STÅ IVÄGEN MED VÅRA KROPPAR"

Ursprungsartikel:
http://thoralfalfsson.webblogg.se/2009/february/sta-ivagen-med-vara-kroppar.html


Se hela polisens film från Rosengårdkravallerna.

"Det kan väl inte vara meningen att vi skall gå ut dit och stå i vägen med våra kroppar?"


Klicka på bilden för att se filmen.

Notera smällarna i början på filmen som kommer från slangbomber och gatstenar som kastas mot polisbussen. Hur skulle du känna dig efter att du blivit utsatt för samma sak. En kvinnlig polis har verkligen darr på rösten och jag udrar om inte alla funderar över sitt yrkesval i denna situation. Jag har också förståelse för att de då kan komma en och annan verbal kommentar som aldrig skulle komma i en annan situation.

"Hör den kvinnliga polisen som med gråten i halsen drar igen luckan mot bombregnet med ett uppgivet FY FAN. På radion hör man hur någon insatsledning försöker hålla koll på personalen och patrullerna -man vill ju inte tappa bort någon stackars ensam sate därute i djungeln- och samtidigt pågår fullt krig utanför bussen. Fordon brinner, det kastas bomber och molotovcoctails. En annan kvinnlig polis säger något om att "det kan väl inte vara meningen att vi skall gå ut dit och stå i vägen med våra kroppar?"

En av polismännen i bilen, förmodligen både stressad och nervös av den mycket pressande och frustrerande situationen, försöker lätta upp stämningen genom att kläcka ett fnissigt skämt inom tabu-belagt område. Han citerar en ICA-handlare i Vellinge, använder uttrycket "blattajävel" och cirkusen är igång! Sedan följer kameran en grupp som utmärker sig som väldigt aktiva. En förbipasserande civilist attackeras av en sten eller smällare och man filmar samtidigt som man förbereder att gripa två väldigt aktiva individer man identifierat. Jag förutsätter att det är just dessa två som nu åtalats: En svensk AFA:it (en rikemansson från Höllviken) och en slyngel med invandrarbakgrund. För övrig är det AFA:iten polismannen syftar till när han säger "ape-jävelen". Alltså INTE en neger, vilket drevet gärna vill få oss att tro!"

Citerat från bloggen rebell.dk

Jag träffade i veckan en mamma vars son jobbar som polis i Malmö och Rosengård. Hennes son hade nu begärt inre tjänst och gissa om hon var nöjd och glad över att han också beviljats detta. Vem vill jobba i dessa arbetsmiljöer?




Källa: Thoralf Alfsson (gästinlägg)

Inga kommentarer: