Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 12 september 2010

Spännande helg

Pastor Terry Jones - modig eller dumdristig?

På lördag planerar pastor Terry Jones att bränna ett antal exemplar av Koranen. Detta för att uppmärksamma årsdagen av attacken på World Trade Center. Mängder av människor avråder honom och hans församling från att sätta planerna i verket, bl.a. President Obama. Huvudskälet är att det kan hota amerikanska soldaters liv i Afghanistan.

Oavsett vad man tycker om idén att bränna religiösa skrifter är reaktionerna intressanta. När muslimer hotar med våld backar resten av världen. Om grupper av muslimer i arabvärlden skulle bränna en hög med Biblar skulle reaktionen på sin höjd blir en jäspning. Eller om något arabland skulle börja  fängsla människor för bara innehav av Bibeln….. 

Så länge böckerna du bränner är dina egna kan det aldrig bli straffbart eller speciellt klandervärt att elda upp dom. Möjligen ett bevis på ekonomiskt lättsinne. När nu Koranen bränns är det visserligen en provokation men också ett test för världens muslimer hur fredlig och tolerant islam i grunden är. Den 11 september får vi svaret.Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: