Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 12 september 2010

Sossarna fuskar vidare

VALFUSK Rapporter om valfusk signerat sossarna fortsätter att strömma in. Det senaste fallet kommer från Landskrona där ett synnerligen fult fall utspelades tidigare under fredagen och resulterade i avstängning från ytterligare valarbete för politikern i fråga.

Ar-Rawi och Mona.

Aqba Ar-Rawi (S), sossarnas 41:a namn på kommunvalsedeln i Landskrona, står redo att ”hjälpa till” på stadsbibilioteket. Det är mycket pyssel så att det blir ”rätt” – rätt valsedlar ska lokaliseras och de ska sen stoppas in i rätt kuvert. Vissa väljare har dessutom lite svårt med svenskan, då ställer Ar-Rawi naturligtvis upp och stegar in bakom valskärmen för att assistera i förfarandet – ett solklart brott mot vallagen.

Inga Janson (FP), valnämndens ordförande, reagerar starkt på uppgifterna:

— Det får bara vara en person bakom varje valskärm. Inne i lokalen, bakom skärmen, får man inte hjälpa till.Valsedlarna finns ju öppet, och där kan man i så fall visa var de olika partiernas ligger. Men sedan får man låta den röstande klara sig själv. Partiarbetare får bara gå in och fylla på med namnvalsedlar.

Språket är dessutom en dålig ursäkt för att följa med in bakom skärmen:

— Vi har i alla våra lokaler information om hur man röstar på tio olika språk. Jag tror att arabiska är ett av de språken. Den som inte talar svenska, och kanske inte kan kommunicera med valförrättarna, kan få en broschyr. Så det är inget argument för att någon ska följa med dem.  Dessutom finns inne i lokalen ganska stora anslag, med bilder som visar hur man gör.

Ar-Rawi får i fortsättningen istället nöja sig med att jobba internt med valarbetet – vika kuvert bland annat. Han är sedan tidigare känd i valsammanhang – i början på förtidsröstningen blev han också avvisad, då från vallokalen i Stadshuset där han bar partiets jacka, vilket tillhör den slags ”propaganda” som är förbjuden i en vallokal enligt vallagen.

HD

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: