Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 15 september 2010

S-politiker vädjar till Sahlin att hoppa av

TRÖTTNAT I ett öppet brev till Mona Sahlin vädjar partikollegan och kommunfullmäktigeledamoten i Ystad Magnus Holst på sin blogg att Sahlin skall kliva av som statsministerkandidat för Socialdemokraterna innan valet. Anledningen är att Holst har fått starka indikationer på att många sossar kommer att rösta på partiet i kommunal- och landstingsval, men inte i riksdagsvalet. Man är helt enkelt trött på den impopulära Sahlin och anser att hennes statsministerambitioner sänker partiet, vilket man också anser avspeglas i de senaste opinionsmätningarna.

Holst skriver:

För vår politiks skull, för vårt partis skull och för vår skull, vi som kämpar för att hålla modet uppe och inte minst för dem som hamnar utanför i Alliansens Sverige: Meddela att du hoppar av statsministerracet!

På frågan om vilka andra kandidater som kan tänkas axla posten om det osannolika skulle hända att den rödgröna sörjan vinner valet svarar Holst:

Det finns goda krafter som kan ta vid med kort varsel: Thomas Bodström, Sven-Erik Österberg, Veronica Palm eller Jan Eliasson! Men Mona: Gör det enda rätta!

Magnus Holsts åsikt delas dock inte av distriktsordförande för Socialdemokraterna i Skåne, Heléne Fritzon. Enligt henne är det här inget som partiet står bakom.

Nej, absolut inte. Vi är helt inne på valrörelsen, byta regering och få en röd-grön regering med Mona Sahlin som statsminister.

I händelse av att partipiskan kan komma att slå Holst tillbaka till fållorna och radera sitt inlägg bjuder vi också på en skrämdump av postningen.

Expressen

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: