Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 17 september 2010

Rikspolischefen läxar upp länspolismästare

DEMOKRATI Rikspolischef Bengt Svenson läxar nu upp flera länspolismästare ute i landet efter den senaste tidens antidemokratiska demonstrationer som hållits i samband med att Sverigedemokraterna försökt anordna torgmöten.

Svenson anser det vara ett misslyckande av polisen då de inte lyckats hålla ordning och garanterat säkerheten för Sverigedemokraterna vid torgmöten. I synnerhet under de senaste veckorna har ett flertal torgmöten blivit störda av antidemokratiska krafter med äggkastning, stenkastning, raketskjutningar, bränder mm. Polisen säger sig inte ha kunnat garantera mötesdeltagarnas säkerhet och till och med rekommenderat att mötena inställs i vissa fall.

- I några få fall har Sverigedemokraterna valt att avbryta och det tycker inte jag är bra, det är en grundlagsskyddad rättighet.

Svenson säger också att det inte är en resursfråga utan bristande planering som gjort att situationen uppstått och att det i en demokrati ska kunna gå att hålla en valspurt med allt vad det innebär utan att störande element ska kunna komma emellan.

- Vi kan inte hindra motdemonstranter från att skråla och skräna. Men nu garanterar jag att alla valmöten ska kunna hållas.

SVT: Värmlandsnytt, Play Rapport
Expressen

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: