Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 17 september 2010

Repris: Jan Guillous sakliga syn på Sverigedemokraterna

JAN GUILLOU Jan Guillou har knappast gjort sig känd för att lägga fingrarna emellan när det gäller att kritisera politiker och myndigheter. Att han, som står långt till vänster på den politiska skalan, inte instämmer i Sverigedemokraternas politik förvånar ingen. Inte minst då Jan Guillou gjort sig känd som en av Sveriges största förespråkare för Palestina och Hamas. Hade inte Jan Guillou gift sig i mitten av maj skulle han deltagit ombord på ett av Ship to Gaza-fartygen.

Döm då etablissemangets förvåning när Jan Guillou i en radiointervju, på ett nyktert och sakligt sätt, benämnde Sverigedemokraterna som ett demokratiskt, men invandringskritiskt parti, och varnade Mona Sahlin och övriga politiker för att missbruka ordet främlingsfientlighet. Att denna varning inte hörsammades är dock uppenbart för alla svenskar som följt valrörelsen.

Jan Guillou:

Bemöt dem med hederlig politisk argumentation. Mona Sahlin får helt enkelt läsa på deras partiprogram, och därefter bemöta dem med vanliga politiska argument.

Det duger inte att bara avfärda dessa motståndare som "rasister", eftersom det inte är sant. Och journalisterna? Vanlig journalistik utan fusk är mer effektiv än björntjänstjournalistiken på Sveriges Radio. Så enkelt är det.

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: