Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 12 september 2010

Professor i etik föreslår alla partier taktisk röstning mot SD

VALET 2010 Martin Peterson är professor i filosofi med inriktning mot etik. Notera etik. Nu har denna professor kommit på ett sätt att göra SD maktlösa från allt politiskt inflytande i riksdagen vid ett eventuellt inträde. Och skvallerblaskan Expressen med sin anti SD-agenda är glatt med på hans noter och publicerar dyngan på sid 4:

Allt som krävs för att stoppa SD från politiskt inflytande är ett enkelt rösttekniskt samarbete mellan de övriga partierna, vilket de alla skulle tjäna på. De enda förlorarna är SD.

Så här fungerar det: Om SD får 25 mandat och röstar ja i fråga X avsätter de övriga partierna lika många mandat, i proportion till sin storlek, och ger dessa 25 ledamöter till uppgift att rösta nej i fråga X, oavsett vad ledamöternas egna partier har för uppfattning i sakfrågan. Eftersom 25 ledamöter röstar ja och 25 nej, kommer frågan i praktiken avgöras av de återstående 299 ledamöterna.

Om man vill kan man tänka på de 25 ledamöterna som röstar mot SD som ett slags informellt "antiparti" som effektivt neutraliserar SD:s mandat, oavsett hur dessa röster. Man kan också tänka på förslaget som ett slags permanent kvittningssystem: SD blir med detta förslag permanent utkvittade ur riksdagen. Den praktiska konsekvensen blir att det block som blir störst regerar efter valet, utan passivt eller aktivt stöd från SD. Det finns alltså inte längre något behov för det största blocket att söka stöd över blockgränserna. Detta borgar för politisk stabilitet.

Förslaget är inte heller odemokratiskt.

Om vi genomför mitt förslag stoppar vi effektivt SD från allt politiskt inflytande – för alltid.

Expressen

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: