Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 11 september 2010

Omfattande valfusk mot SD!

Redan första dagen för förtidsröstning började valfusket mot SD (som är särskilt hårt drabbat). Media har tigit om detta fram tills även andra uppstickar-partier drabbades. Då först började media skriva om det.

Varje gång jag är i närheten av en vallokal går jag in och kollar hur det är ställt med SD:s valsedlar. Dom skall finnas på plats (alla 3 valen) och skall ligga intill övriga valsedlar. Allt annat är olagligt och ger böter eller fängelse.

Ifall det inte verkar vara i sin ordning så frågar jag högt och ljudligt efter SD:s valsedlar. Hittills har allt varit OK. Men jag vet att det på många håll varit problem. T ex har valsedlar plockats bort, eller gömts bakom andra partiers.

Jag vet att de flesta icke SD-väljare är justa, men att det finns rötägg. Det är viktigt att ha kontinuerlig koll, att låta valförrättarna förstå att vi har koll.

Valförrättarna har skyldighet att tillse att det ständigt finns valsedlar med partibeteckning, men utan kandidatnamn. Valsedlar med kandidatnamn har partierna själva ansvar för. Valsedel med kandidatnamn är väsentligt bara om man vill kryssa någon, dvs rösta på en särskild kandidat. Ifall du inte kryssar så är det ingen skillnad om du tar en valsedel utan eller med kandidatnamn.

FAKTA
Brottsbalken 17 kap om valfusk:
8 § Den som vid val till allmän befattning eller vid annan utövning av rösträtt i allmänt ärende söker hindra omröstningen eller förvanska dess utgång eller eljest otillbörligen inverka på omröstningen, dömes för otillbörligt verkande vid röstning till böter eller fängelse i högst sex månader.
Är brottet grovt, skall dömas till fängelse i högst fyra år. Vid bedömande huruvida brottet är grovt skall särskilt beaktas, om det förövats med våld eller hot om våld eller innefattat missbruk av tjänsteställning. Den som mottager, låter åt sig utlova eller begär otillbörlig belöning för att i allmänt ärende rösta på visst sätt eller icke rösta, dömes, om det ej är mutbrott, för tagande av otillbörlig belöning vid röstning till böter eller fängelse i högst sex månader. Lag (1977:103).
Vid grovt valfusk kan straffet bli fyra års fängelse.

EXP
http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2127792/s-anklagas-for-valfusk?err=Tack+f%26ouml%3Br+din+kommentar%21
SVD
S : ”Vi har en överenskommelse”   Utesluter samarbete med Alliansen   Alliansen + MP om SD tar sig in   Analys: Trist läsning för Sahlin   Gapet ökar mellan blocken   MP har svikit i regeringsfrågan   Statsvetare: Troligt att partierna ändrar sig efter valet  Östros KU-anmäler Borg   Chatt med Mona Sahlin   Senaste opinionsmätningen   Alliansen + MP om SD tar sig in   Valkalendern 2010   Trist läsning för Sahlin   S : ”Vi har en överenskommelse   LEDARE | "Bubblet från MP-distrikten lär sänt skälvningar genom S-högkvarteret." 2  "Släng ut välfärdens fiender"     På Kuba har inget hänt 
 Ett jobb är bättre än inget     Strunta i amningen, lyssna på vad folk vill     Möjligheternas parlament     Ahlin är talesman för S, men vem talar han för?     Jag går inte efter karisma i valet     Ett jobb är bättre än inget     På Kuba har inget hänt    Varför rösta på   Tar du emot SD:s stöd, Reinfeldt?   Klart övertag för alliansen   Internet behöver rättssamhället   Östros KU-anmäler Borg    Utesluter samarbete med Alliansen    Arbetslösa ska bli anvisade jobb som militär   Sjukförsäkringen är misslyckad ur flera perspektiv   Svensk stridsledning slogs ut   Vårdnadsbidraget – en dålig affär   "Olofsson – en pessimist"  BRÄNNPUNKT |    "Jag sitter inte lika länge som Erlander"  SvD:s partichatt 8/9 Peter Eriksson (MP)     
SvD:s partichatt 7/9 Jan Björklund (FP)
DN
Reinfeldt nöjd med högt skattetryck  DN:s Henrik Brors.  Alliansen får egen riksdagsmajoritet  Majoritet av väljarna ger alliansen sitt stöd   Reinfeldt nöjd med högt skattetryck  "Svårt för Reinfeldt få stöd för skattelinje"   KD-politiker vill ha statlig bordell  Kolla var du står inför valet  Finansministerrivaler i storbråk  Kjärsgaard i svenska valspurten  Miljardär och LO-bas i ny regering Guide: Så tolkar du en opinonsmätning SD får inga utskottsplatser av S och M  Larm om valfusk i Huddinge KD-politiker vill ha statlig bordell SD får inga utskottsplatser av S och M De yngsta väljer rödgrönt Kolla var du står inför valet SD som vågmästare oroar Miljardär och LO-bas i ny regering Odell hotar med lag mot dyra byggen Superduellen i TV 4 blir inte av "Alla ska ha lika rätt att yttra sig"  SD får inga utskottsplatser av S och M  inansministerrivaler i storbråk  Larm om valfusk i Huddinge  Majoritet av väljarna ger alliansen sitt stöd  Miljardär och LO-bas i ny regering  De yngsta väljer rödgrönt  MP vill inte bli alliansens stödben  Reinfeldt nöjd med högt skattetryck  Vad tycker du om datalagringen?  Muf-besökare skickades till V

Filed under: islam

Ursprungsartikel
Källa: Klartexten! (importerat inlägg)

Inga kommentarer: