Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 8 september 2010

Nio företagsledare: Våldet i Malmö skadar oss

INVANDRARVÅLD Nio svenska företagsledare varnar nu för att det omfattande våldet i Malmö till slut kommer att ge staden ett så dåligt rykte så nya företagsetableringar och utveckling av befintliga inte kommer att vara möjligt. Man skriver, enligt Kvällsposten, i Dagens Industri att våldet hotar att skada Malmös varumärke och nämner bland annat gänguppgörelser på öppen gata, bilbränder och skottlossning mot stadsbussar.

Och våldet drabbar även Malmös företag. Enligt polisen har hoten mot framträdande personer ökat.

Om inte samhället tar upp kampen riskerar staden att förlora stora värden, säger Anders Pålsson, vd för sängtillverkaren Hilding Anders.

Utvecklingen och de negativa skriverierna skadar varumärket Malmö, säger Ulf Strömqvist, vd för reklambyrån Hilanders.

De nio företagsledarna är överens om att krafttag måste tas mot kriminaliteten. Björn Sederblad, vd för Skånemejerier, anser att politikerna måste svara på hur utvecklingen ska vändas och Sigmachefen Dan Olofsson vill se fler jobb till unga.

Malmö har 2 500 arbetslösa ungdomar, att vi agerar så att ungdomarna får jobb är viktigt, säger han.

Politiskt Inkorrekt kan inte undgå att fundera på om det är de ökande antal hoten mot företagsledare som föranleder dessa varningssignaler. Vi kan inte påminna oss om att Malmös företagare haft speciellt mycket att säga under alla år när vanliga svenskar rånats, mördats, misshandlats och våldtagits.

AB

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: