Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 11 september 2010

Miljöpartiet, Wetterstrand och den västerländske, heterosexuelle mannen.

Slak politik av miljöpartiet

Vi såg en annons i Metro från Miljöpartiet den 6/9 där budskapet löd som följer:

"Den heterosexuelle, västerländske mannen varken kan eller ska representera oss alla. Det är dags att ta de politiska konsekvenserna av detta och modernisera Sverige. Löner ska jämställas. Styrelser kvoteras. Och straffvärdet på sexköp ska höjas.”

Då större delen av oss här på valaffisch.se faktiskt är heterosexuella, svenskar och män så tog vi faktiskt lite illa vid oss. Vi har iofs inget emot jämställdhet och lika lön för lika arbete men däremot tycker vi att det känns lite illa att bli utpekade som någon form av mänsklighetens och demokratins fiende. Heterosexuella, västerländska män är ju inte heller en helt homogen grupp. Det finns faktiskt ganska stora skillnader inom den lilla gruppen.

Sedan såg vi utfrågningen av Maria Wetterstrand igår och insåg att annonsen med den slaka manssymbolen faktiskt var lite träffande. Ju mer Maria pratar om miljöpartiets politik, desto slakare blir man.

SVD:s faktakoll skriver om köttskatten som känns riktad direkt mot oss heterosexuella män som gillar en ordentlig hamburgare eller grillad flintastek.

ABUrsprungsartikel
Källa: Valaffisch.se (importerat inlägg)

Inga kommentarer: