Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 4 september 2010

Islam bjuder in sig själv till Disneyland

Islam Nu har den islamiska kravmaskinen klampat in på amerikansk helig mark, nämligen Disneyland.

En muslimsk kvinna, 26-åriga Imane Boudlal, hade jobbat som restaurangvärdinna på Storytellers Café inne på Disneyland, Kalifornien, under mer än två år utan att göra något väsen av sig. I juni i år blev hon amerikansk medborgare, och i samband med den processen säger Imane Boudlal att hon lärde sig mer om amerikansk rätt till religionsfrihet.

Stärkt med sitt nya amerikanska medborgarskap begav sig Imane Boudlal till jobbet för ett par veckor sedan iklädd hijab för första gången. Hon tog på sig en huvudduk trots att hon var fullt medveten om att Disney-koncernen är känd för sin strikta klädkod, The Disney Look, som har varit i kraft ända sedan 1957. Disney menar att personalens kostymer och klädkod är en del av koncernens affärsidé, och att alla presumtiva rekryter blir informerade om klädkoden i samband med anställningsintervjun.

Föga förvånande så togs inte Imane Boudlals nya "muslimska look" emot särskilt positivt av Disney-restaurangens chef, och Imane blev ombedd att antingen ta av sig huvudduken eller jobba bakom kulisserna i restaurangen. Boudlal accepterade inte att jobba som något annat än värdinna, och hon vägrade att ta av sin hijab. Följden blev att hon skickades hem och fick inte jobba den dagen.

Men Imane Boudlals gav sig inte, utan hon återkom tre dagar i följd iklädd hijab, och fick varje gång ta emot samma besked: antingen ta av sig huvudduken, eller jobba bakom skynket. Hon valde ingetdera, och blev således hemskickad.

Boudlal tog då kontakt med den muslimska organisationen Rådet för amerikansk-islamska relationer, som med glädje accepterade uppdraget att företräda Boudlal i tvisten mot Disneykoncernen. I syfte att väcka uppmärksamhet till frågan kallade Boudlal och hennes advokat till en presskonferens som hölls utanför restaurangens entré inne på Disneyområdet.

Presskonferensen blev ett spektakel. Ungefär femtio supportar, flera av dem iklädda slöja, höll en högljudd manifestation till allahs ära. Ett flertal islamister hade med sig bönemattor och gick ner på knä och bad, naturligtvis vända mot Mecka. Turister och besökare gick förbi med förvånade blickar.

Vid presskonferensen uttryckte Boudlal sin uppfattning att hon blivit diskriminerad för att hon är muslim.

Jag är inte här för att skrämma någon, jag är här för att göra mitt jobb. Men jag tänker inte acceptera att arbeta bakom kulisserna, sa Boudlal.

Suzi Brown, en taleskvinna för Disneyland, förnekade att företaget diskriminerat Boudlal, och förklarade tålmodigt att The Disney Look gäller för samtliga anställda, oavsett religionstillhörighet:

Disneykoncernen värderar mångfald och har en mångårig policy mot diskriminering av alla dess slag. Imane Boudlal har arbetat för företaget i mer än två år och har precis nyligen framställt en begäran att bära hijab under arbetstid. Vi har försökt att tillmötesgå hennes krav, och erbjudit henne att arbeta efter sitt gamla schema fast med andra arbetsuppgifter. Boudlal har avböjt detta erbjudande.

Imane Boudlal och hennes advokat Ameena Qazi är dock oresonliga, och har nu lämnat in en stämningsansökan till US Equal Employment Opportunity Commission. Detta har fått många bedömare att ifrågasätta motiven bakom Boudlal och den muslimska organisationens stämningsansökan.

Naturligtvis handlar detta i grund och botten inte om huvuddukens vara eller inte vara. Precis som i liknande incidenter runtomkring i västvärlden, Sverige inkluderat, handlar det om att radikala muslimer sakta men säkert flyttar fram sina positioner genom en utstuderad plan att införa islam i det sekulära samhället. Ett annat exempel är den planerade moskén två kvarter från där World Trade Center ödelades av islamistiska terrorister. Islamisternas ständigt ökande krav har fått många amerikaner att oroa sig inför framtiden.

Även Disney har all anledning att oroa sig.

För två år sedan, den 27 augusti 2008, deklarerade Sheikh Muhammad Al-Munajid i Saudiarabisk television att möss var agenter för Satan och att sharia kräver att alla möss utrotas. För att understryka allvaret i frågan konkretiserade Muhammed Al-Munajid att detta gällde såväl den vanliga husmusen som den tecknade Mickey Mouse. Enligt en översättning av programmet utförd av Middle East Media Research Institute, svarade sheikhen följande, då han ombads att förklara den islamska lagens inställning till möss:

Möss kallas "de små korrumpta" i sharia och det är tillåtet att döda dem under alla omständigheter. Musen är en av Satans soldater och styrs av honom.

Al-Munajid tillade att han var bekymrad över att populärkulturen hade gett möss en oförtjänt positiv bild:

Hur tror du att barn ser på möss i dag – med tanke på Tom och Jerry? Varelser som är motbjudande av naturen, både enligt islamisk lag och också all logik, är älskade av barn. Även möss. Musse Pigg har blivit en omhuldad karaktär, trots att islamisk lag dikterar att Musse Pigg ska dödas under alla omständigheter.

Sheikh Muhammad Al-Munajid, som tidigare var diplomat vid Saudiarabiens ambassad i Washington, framträder regelbundet i saudisk tv för att diskutera religiösa och etiska frågor. Han har tidigare gjort sig känd för att ha utfärdat en fatwa, ett religiöst fördömande, mot kvinnors deltagande i OS. I hans lärda ögon är spelen sataniska, vilket skulle bevisas av de kvinnliga deltagarnas klädval under OS i Peking – ett olympiskt spel Al-Munajid kallade "bikini-OS".

År 2005 fördömde samma man fotboll, på grund av att de korta byxorna avslöjade alltför mycket av unga mäns fysionomi. Han har även efterlyst ett förbud mot att kvinnor utövar såväl idrott som offentlig motion, då detta ofta åtföljs av "åtsittande korta tunikor" som inte är förenliga med muslimsk anständighet.

Oavsett om Disney går segrande från hijabstriden mot Imane Boudlal, så kan vi inte skaka bort känslan av att de tre små grisarnas framtidsutsikt ser väldigt dyster ut.

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

1 kommentar:

Anonym sa...

jag hatar islam