Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 10 september 2010

Invandrargäng hotade byggare, anlade brand, raketbesköt polisen

MINIUPPLOPP Under onsdagseftermiddagen och kvällen roade sig de kriminella invandrargängen runt Rasmusgatan i Södra Sofielund i Malmö med att hota byggjobbare, förstöra byggnadsarbeten, krossa rutor, anlägga minst en mordbrand, kasta sten, och skjuta raketer mot bilar, hus samt mot polisen.

Gänget startade ut vid 15-tiden med att hota byggnadsarbetare som höll på med murningsarbeten och sa att de skulle förstöra deras arbete. Vid 19-tiden kom nästa larm om att gänget höll på med vandalism av murarbetet. Men innan polisen hann fram hade de stuckit. Skadegörelsen upphörde dock inte. Två timmar senare kom nytt larm och då blev polisen attackerade med raketer, som undkom oskadda. Man kontrollerade en 19-åring och en 24-åring. De kunde inte knytas till beskjutningen.

Därefter eskalerar skadegörelsen. Man krossar en ruta vid 23-tiden på MKB:s fastighetskontor och slänger in en brandbomb, troligen raket och kastar sten. En mc-polis lyckades släcka elden med en pulversläckare innan räddningstjänsten tog vid. Enligt yttre befäl Håkan Rengbrandt betecknar det angreppet som mordbrand.

Polisen kontrollerar på nytt ett gäng på runt 15 yngre killar. Vid 23.40 anläggs en ny brand på Rasmusgatan men kan snabbt släckas. Vid midnatt fanns flera polispatruller kvar medan räddningstjänst lämnat. Gänget fanns också i området och flera knallar kunde höras i området.

Se bilder

Ännu en upploppsliknande situation – som uppstår ur tomma intet, till ingen nytta. Och så undrar ni varför folk knyter näven i fickan. Well go figure….

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: