Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 26 september 2010

Helle Kleins eftermäle som journalist

Helle Klein - vänsterextremist

DIKTATURFASONER Aftonbladets politiska chefredaktör Helle Klein visar i dagens ledarkrönika upp en chockerande syn på demokrati. Helle Klein är visserligen notorisk för en mängd uppseendeväckande vänsterutspel under årens lopp, men nu har hon helt enkelt gått ett steg för långt.

Hon kräver att Sveriges Riksdags talman sparkas från sin post, enkom för att talmannen, i en radiointervju, uttryckt att man bör respektera valutgången, och att riksdagspartierna ska "försöka samarbeta där det är möjligt". I Helle Kleins värld tolkas detta som ett "nedtonande av Sverigedemokraternas främlingsfientlighet".

Hon skriver:

Det gick alltså två dagar efter valet och nedtonandet av Sverigedemokraternas främlingsfientlighet är i full gång. Det är djupt oroväckande. Per Westerberg är inte vem som helst. Han har ett av de tyngsta politiska uppdragen för Moderaterna.

Den första omröstningen kommer att gälla valet av talman. De rödgröna bör enas om att stödja Socialdemokraternas kandidat. Samvetsömma liberaler, centerpartister och kristdemokrater bör också rösta för denna. En talman som anser att ett samarbete med Sverigedemokraterna är fullt möjligt bör inte väljas om.

Politiskt Inkorrekt ifrågasätter hur det är möjligt att Helle Klein kan inneha en position som politisk chefredaktör på Sveriges största tidning när hennes version av demokrati är så tydligt rotad i östblockets gamla diktaturstater. Helle Klein lämnar emellertid tidningen den första oktober, för att påbörja sitt nya jobb som präst inom svenska kyrkan.

Detta var således hennes sista ledarkrönika. Hennes eftermäle kommer därmed för alltid att lyda:

Helle Klein är en vänsterextremistisk journalist som i sin sista krönika för kvällstidningen Aftonbladet krävde talmannens avgång då denne i en radiointervju uttryckt önskemål att se en fungerande demokrati även i Sveriges Riksdag.

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin kommenterar Helle Klein:

Förutom vår personliga vänskap har jag stor respekt för hennes sätt att skriva och driva opinion.

Läs mer här.

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: