Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 12 september 2010

Gammal artikel nu mer aktuell än någonsin!

SANNINGEN För 2½ år sedan skrev journalisten, socionomen och tidigare pressombudsmannen på Bris Gunnar Sandelin en artikel som märkligt nog rann igenom censurfiltret och publicerades på DN Debatt den 8 april 2008. Artikeln var en svidade vidräkning med den fega och vaneljugande journalistkårens systematiska mörkande av massinvandringens fruktansvärda konsekvenser för det svenska samhället. Sandelins artikel väckte tillbörlig uppmärksamhet och han deltog också i en TV-sänd debatt där ämnet ventilerades.

Den 7 december följer så Sandelin upp sin DN-artikel med ytterligare en saklig och skickligt formulerad artikel som publicerades på Newsmill. Det var alltså innan debattsajten införde kommentarscensur och började radera redan publicerade artiklar på grund av dess invandringskritiska innehåll. Idag, med en dryg vecka kvar till Sveriges viktigaste val på många decennier, är Sandelins artiklar om möjligt ännu mer aktuella än när de publicerades.

I DN-artikeln skriver Sandelin bland annat:

Den politiska korrektheten ligger som giftgas över debattklimatet i asyl- och flyktingfrågor. Drygt en miljon utländska medborgare har under ett kvarts sekel beviljats uppehållstillstånd i Sverige. Av dessa är hela nio av tio varken klassade som flyktingar eller som skyddsbehövande. Det är alltså en lögn att Sveriges mottagande av utlänningar främst värnar om de mest utsatta flyktingarna. Men detta förtigs av såväl politiker som massmedier. Inte minst journalisterna har svikit sitt ansvar. I stället har vi fått en nationell mörkläggning av ideologiska skäl i allt som rör invandrar-, asyl- och flyktingfrågor. Nu borde regeringen genast utreda hur mycket de människor som kommit hit kostar i offentliga utgifter och tillför i skatteintäkter. Att ett samhälle faller sönder på grund av en alltför stor invandring gagnar ingen.

I Newsmill-artikeln fortsätter Gunnar att formulera sin starka kritik mot det mångkulturella vansinnet som upphöjts till någon form av ny statsreligion i Sverige.

Invandringens sociala och ekonomiska verklighet finns långt bort från den politiska och mediala elit som lever i solida bostadsområden, där högavlönade umgås med likasinnade. För dem är det av större betydelse att värna sina karriärer och där ingår att demonstrera att de är goda och progressiva människor. Det är viktigare än att allsidigt rapportera om det ansvarslösa asylmottagandets kostnader och konsekvenser.

Båda Sandelins artiklar förtjänar att läsas och läsas om flera gånger, just på grund av sitt starkt politiskt inkorrekta innehåll. Frågan är om de skulle släppas igenom censuren idag, med valdagen runt hörnet?

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: