Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 15 september 2010

Familjen Vänster: Eva Lindstedt JK-anmäler SD-kuriren

VÄNSTERTOMTAR Politiskt Inkorrekt skrev den 26 och 27 mars två artiklar om Familjen Vänster i skånska Skurup, där tre av familjens medlemmar innehar de tre första platserna på Vänsterpartiets lista till kommunvalet. Det är mamma Eva Lindstedt, dotter Felicia Hamzi och Evas sambo Leo Vukadin. Nu har mamma Eva JK-anmält ett nummer av Sverigedemokraternas tidning SD-kuriren till Justitiekanslern med motivering att den innehåller hets mot folkgrupp.

Det är nummer 87, SD-kurirens valspecial, som mamma Eva syftar på i sin amälan. Hon tycker sig hitta de mest ruskiga saker i tidningen.

Det var riktig hets mot folkgrupp, rasistiska uttryck i hela numret. Det handlade om hets mot muslimer, men även andra människor. Det var riktigt så man mådde illa, säger Eva Lindstedt.

Lindstedt lyckades i sitt förvirrade tillstånd finna kopplingar till nazisternas propaganda när hon bläddrade i tidningen.

Både text och bilder fick mig att tänka på de filmer som SS-män gick ut med i Tyskland.

Ansvarig utgivare för det aktuella numret är Landskronapolitikern Richard Jomshof (SD) som säger till Skånskan:

Jag vet inte vad det är som skulle vara hets eller bryta mot lagstiftningen.

Jomshof säger också att Eva Lindstedts associationer till SS-propaganda under andra världskriget är något hon får stå för själv och att anklagelserna är helt befängda.

Ett tiotal anmälningar mot Sverigedemokraterna har kommit in till JK i år. Inget av ärendena har hitintills lett till att en förundersökning har inletts.

Skånskan

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: