Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 11 september 2010

EXTRA: Misstänkt självmordsbombare i Köpenhamn

TERRORANGREPP? Först hördes en explosion inne på hotell Jørgensen vid Rømersgade. Efter en intensiv och massiv polisjakt fann man den förmodade gärningsmannen i Ørstedsparken. Därifrån har det hörts ännu en explosion.

På bilden ligger mannen på marken och man tror han försökte spränga sig själv i luften inne på hotellet men misslyckades. Det spekuleras även i om att försökt framställa en laddning på hotellrummet men som då exploderade. Han är skadad i ansiktet och armar. Man har även skurit av ett bälte från honom, ett förmodat bombbälte runt magen. Högsta beredskap råder med bombtekniker och man har även skickat kemiska experter. Bombexperterna har också skjutit sönder en ryggsäck han hade med sig men det blev ingen smäll där. Varför det smällde en andra gång innan är oklart.

Det florerar uppgifter om att han är från Holland, Belgien mfl. Han ser dock ut att härstamma från Turkiet eller liknande. Han ska även ha en benprotes. Om det är terroraktion vet man heller inte ännu. Men allvarligt är det alla fall – och väldigt rörigt med alla intiala uppgifter…

Länkar

BT
Bilder
Ekstrabladet
TV2
JP
DR.dk
Politiken

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: