Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 12 september 2010

Detta med svårlösta ekvationer

INSÄNDARE Att 5 + 7 = 12 vet även en Sverigedemokrat, även om de gärna kallas för outbildade, lågavlönade och känslokalla rasister från landsbygden. Detta är en enkel matematisk ekvation. Lite svårare blir det om man ska räkna ut 6^(x+2)=12^x, men även den ekvationen har en lösning. Jag kan den inte, måste jag ärligt tillstå.

I verkliga livet finns det också många varianter på ekvationer, vissa enkla att förstå och andra mer svårbegripliga och till synes svårlösta.

Det finns exempelvis ingen äggproducent som försöker stoppa 7 ägg i en 6-packs äggkartong. Det finns heller ingen handlare som försöker intala kunderna att det finns en lösning på problemet och givetvis finns ingen kund som tror att ekvationen går att lösa med äggen intakta.

Om man i ett land tar emot 80 000 nya människor i arbetsför ålder och det finns 40 000 lediga jobb som redan 400 000 arbetslösa människor konkurrerar om, så har man dragit på sig en svårlöst ekvation. Även om några av de nya människorna får ett jobb, så kommer majoriteten att stå utan, precis som majoriteten av de redan 400 000 arbetslösa. Till skillnad från äggproducenten finns här ansvariga som säger att detta går att lösa och att det inte är några större problem. De som har till uppgift att förmedla detta till oss medborgare försöker till skillnad från ägghandlaren att intala oss att problemet har en lösning och naturligtvis finns det ett stort antal medborgare som går på detta. De som ändå ser problemet och väljer att yttra sig i frågan försöker man då att tysta ned och det gör man med diverse epitet som "outbildade", "lågavlönade" och "främlingsfientliga".

Nåväl, men lösningen på ekvationen kvarstår att redovisa. Jag må vara en lågutbildad, lågavlönad lantis, men jag kan inte se det positiva i att majoriteten av de nya svenskarna går rätt in i bidragssystemet där de gör sällskap av 10 000-tals andra som befunnit sig där sedan ankomsten till Sverige. Jag ser heller inte hur man löser problemet för de som redan befinner sig utanför, genom att det varje år kommer 10 000-tals nya människor som ska konkurrera om de jobb som de facto inte finns.

Ändå står varenda journalist, politiker och hävdar att situationen i våra förorter beror på utanförskap, arbetslöshet och sysslolöshet. När de sedan står och slår ut med händerna utan att veta lösningen på problemet säger det en del om deras förmåga att lösa ekvationer.

Stefan K

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: