Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 6 september 2010

82,9% röstar på sossarna i Örtagården i Rosengård

Video:I Örtagården har nio av tio utländsk bakgrund. Och i kommunvalet 2006 röstade 82,9 procent Socialdemokratiskt. Det finns inget valdistrikt i hela landet där ett enda parti är så dominerande.
- Det handlar om förtroende. Här alla lågt förtroende för de flesta partier. Många röstar inte alls. Men om de röstar så är det på socialdemokraterna, säger frukthandlaren Hussein Nahim.

För allianspartierna går det trögt i Örtagården. Deras politik gåt inte hem där, menar Sedat Arif som är Socialdemokraternas valledare i Rosengård.
- Nysvenskarna är den nya arbetarklassen i Sverige därför känner de igen sig i den politik vi för. Det är solidaritetstanken, det är det handlar om, säger Sedat Arif (S).

Vänsterpartiet är näst största parti i Örtagården med sju procent i förra valet.
- Även om vi har liknande politik så handlar det om att bygga en grund. De måste skaffa fler medlemmar och synas här ute om de ska vara framgångsrika, säger Sedat Arif (S).

De flesta politiska partier går mot organisationer där det politiska arbetet mer och mer sköts av anställda. Socialdemokraterna i örtagården gör precis tvärt om. Här är det gräsrötterna om är de aktiva.
- De andra partierna behöver visa sig här om de ska lyckas, det är inte svårare än så, säger Genva Nahim.

Ursprungsartikel
Källa: TackForDetMona Favorites YouTube Channel (importerat inlägg)

Inga kommentarer: