Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 26 augusti 2010

Reinfeldt vill inte väljarna ska rösta på SD

POLITIK Demokrati betyder folkstyre där medborgarna bestämmer vilka som ska sitta i riksdagen, och inte minst vilka som ska sitta regeringsställning. Det är vi – och inga politiker  - som bestämmer var vi vill lägga vår röst. Ändå går en maktfullkomlig statsminister Fredrik Reinfeldt (M) över den gränsen i en intervju med Rapport, där han varnar väljare för att rösta på Sverigedemokraterna.

-Urholka inte grunden för en stabil regering genom att rösta in Sverigedemokraterna. Det kommer att ha ett högt pris, det kommer negativt att påverka möjligheterna att regera Sverige, säger Reinfeldt.

Åkesson rasar mot statsministerns uttalande i SVT

”Med anledning av Sverigedemokraternas starka ställning i opinionsmätningarna uttalade sig statsministern Fredrik Reinfeldt i kvällens SVT Rapport. Reinfeldt varnade väljarna för att rösta på SD och hävdade att en vågmästar-ställning för Sverigedemokraterna skulle utgöra ett hot mot statsfinanserna. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson rasar mot uttalandet:

- Den här typen av skamlig skrämselpropaganda borde vara under en statsministers värdighet. Till skillnad från Reinfeldt och Moderaterna, som under den gångna mandatperioden slösat bort tiotals miljarder av skattebetalarnas pengar på Europas mest extrema massinvandringspolitik, har Sverigedemokraterna genom den skuggbudget vi presenterade i maj, visat att vi är beredda att ta ansvar för landet och statsfinanserna.

- Det enda som hotas av en sverigedemokratisk vågmästarställning i riksdagen är de politiska dinosauriernas maktposition, den huvudlösa massinvandringspolitiken, den skamliga äldrepolitiken och den flummiga kriminalpolitiken. Detta vet Fredrik Reinfeldt och det är därför han nu tar till så desperata metoder, säger Jimmie Åkesson.”

För vidare information:
Pressekretariatet
Tel: 08-50 00 00 55
E-post: presskontakt@sverigedemokraterna.se

Spännande val

Det är sedan helt jämnt mellan de båda blocken. Och i flera mätningar visar också att SD har så starkt stöd att de kan ta plats i riksdagen så att partiledaren Jimmie Åkesson kan delta i leken som vågmästare och bestämma om det ska väga över åt Alliansen eller det rödgröna hållet. Alliansen och de rödgröna är överens om att det block som är störst ska regera, även om de inte får egen majoritet. Inget av blocken är berett att samarbeta med SD. Men om Sverigedemokraterna blir isolerade har de strategin klar:

-Får vi ingen förändring är vi beredda att gå i total opposition, säger Jimmie Åkesson.

I den senaste mätningen från Sentio idag får SD 5,6%. Den mätningen lägger PI upp senare i natt.

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: