Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 25 augusti 2010

Idag släpper SD sin våldtäktsrapport

VÅLDTÄKTER Idag, onsdag den 25 augusti, släpper Sverigedemokraterna sin rikstäckande våldtäktsrapport där invandrares överrepresentation vid våldtäkter ska slås fast. Samtidigt presenteras en satsing på en så kallad ”kvinnofridsmiljard” för att få bukt med våldtäkterna.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommenterar:

- Resultatet av vår studie bekräftar mönstret från tidigare studier i Sverige och utlandet. Trots påståenden från massinvandringsförespråkare om motsatsen så tycks inte invandrarnas överrepresentation i våldtäktsstatistiken ha minskat med åren och mönstret kvarstår oavsett om man granskar anmälda eller dömda gärningsmän.

- Vi anser att det nu är dags att acceptera fakta och att gå från ord till handling. I detta syfte kommer vi idag att lansera en satsning på en ”kvinnofridsmiljard” följt av ett åtgärdsprogram med syftet att intensifiera kampen mot kvinnovåldet.

Förra veckan bemötte Gefle Dagblad (GD) Sverigedemokraternas påstående om att 75 procent av de dömda våldtäktsmännen i Gävle tingsrätt under 2009 hade ursprung i Mellanöstern. Under rubriken ”Statistiken” är falsk konstaterade GD att det ”bara” rörde sig om 60 procent. Fokus hamnade helt på att SD hade fel. Det faktum att 60 procent av våldtäkterna i Gävle begåtts av en liten minoritet tycktes inte bekymra tidningen.

Sverigedemokraternas Gävleordförande, Roger Hedlund, menar att domarna som de hänvisade till egentligen kan ha varit fyra stycken, skriver GD. Det skulle alltså förklara hur de kommit fram till siffran 75 procent.

– För att få viss säkerhet i det hela behöver du mellan 1 000 och 1 200 domar. Det går inte att bryta ner sådan här statistik till enskilda kommuner eller län. Möjligtvis i Stockholm, Göteborg och Malmö, säger Rolf Jonsson, universitetslektor i statsvetenskap vid Högskolan i Gävle.

Visst har han en poäng där, att det statistiska underlaget är för litet för att dra några säkra slutsatser. Syftet från SD:s sida var nog förmodligen mer att få upp ämnet till debatt, vilket det ju fick. Idag kommer dock rapporten från SD över samtliga tingsrättsdomar i hela landet, vilket borde vara en hel del med tanke på att 6 000 våldtäkter anmäldes under 2009 i Sverige.

Vi återkommer med mer info när rapporten är släppt.

Sverigedemokraternas presschef Mattias Karlsson skrev även på sin Facebook-sida under gårdagen:

Ryktet säger att Brottsförebyggande Rådet (mer kända som Bagdad-Bob 2) jobbat som små smurfar för att till morgondagen få fram en egen våldtäktsrapport som skall underminera vår. Tydligen är det numera inte bara kvällstidningar utan också statliga myndigheter som deltar i valrörelsen på etablissemangets sida…

Grafik: Antal anmälda våldtäkter 1975 – 2009

Antalet anmälda våldtäkter har ökat drastiskt senaste åren.

Grafik: Affes statistikblogg

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: