Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 26 augusti 2010

I Malmö krigar invandrargäng på gatorna

Vid tiotiden igår kväll larmades polisen till ett gatukök på Köpenhamnsvägen. Någon hade öppnat eld med någon form av skjutvapen. En ruta på gatuköket krossades, men ingen kom till skada trots det faktum att fler personer befann sig inne i gatuköket. Händelsen rubriceras av polisen i Malmö som mord- alternativt dråpförsök.

Det var andra tillfället under tisdagen som polisen rapporterat om att skott avlossats på Malmös gator. På Drottninggatan besköts en stadsbuss i trafik strax före tio på förmiddagen. Inga personer skadades fysiskt, men flera av passagerarna uppges ha chockats av händelsen.

På samma gata besköts en buss på kvällen innan. Fyra rutor på bussen krossades vid det tillfället. Även på Slottsgatan besköts två olika bussar på måndagseftermiddagen då fem respektive en rutor krossades. Lyckligtvis skadades inte heller då några människor.

Under den gångna helgen besköts dels en taxi med luftvapen, dels en bil som stannat till tillfälligt vid Sevedsplan. Den senare bilen träffades av ett flertal skarpa skott från ”kraftiga skjutvapen”. Dessa hade förmodligen dödat om de träffat någon av dem som satt i bilen.

Beskjuten stadsbuss

Konflikt med de boende
I området kring Sevedsplan har kriminella invandrargäng hamnat i konflikt med de boende, av förklarliga skäl.

- Området kring Svedesplan har länge varit oroligt. Det har varit skottlossning och misshandel, och de boende pratar om öppen droghandel. Efter att de boende uttryckt sitt missnöje har det även uppstått en konflikt mellan dem och gängen, så skrev Sydsvenska Dagbladet tidigare i år.

Vid Sevedsplan pågår just nu ett lågintensivt krig mellan de boende och kriminella invandrargäng, vid upprepade tillfällen har bilar och bussar beskjutits. Boende uppger för media att de är mycket oroliga och rädda, kritiken är stor, inte minst mot polisen.

– Jag var så skärrad att jag inte visste vad jag skulle göra. Jag bara stod där vid fönstret och skakade, säger en ensamstående pappa till Sydsvenska Dagbladet.

Enligt honom om polisen dit, varpå invandrargängen upplöstes. Efter bara en halvtimme åkte polisen därifrån igen och invandrargängen kom tillbaka. Då ringde den ensamstående pappan upp polisen återigen.

- Jag blev så förbannad att jag ringde och skällde och skrek: 'Ni kan ju för helskotta inte lämna nu. Det kan ju hända precis vad som helst med vapen i omlopp'.Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: