Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 31 oktober 2009

En genussoldat lägger ned vapnen


armour2

Idag skriver samhällsdebattören Nasrin Mosavi Sjögren en krönika i tidningen Världen Idag, där hon deklarerar att hon slutat vara feminist.  Hon skriver bland annat:

”Det tog mig drygt tio år att dra denna ideologi till sin spets och följa den till vägs ände. Väl där, fann jag mig stirrande in i en obönhörlig mur till återvändsgränd. Det jag såg där, var så fyllt av egoism, bitterhet, inkrökthet, förakt, förvirring, normupplösning, destruktiv dekonstruktion och ond bråd död, att jag inte längre kunde finna några trovärdiga ursäkter att försvara feminismen med.”

”Vad de för stunden populära akademikerfeministerna än vill påstå, är kön ingen social konstruktion.”

”I stället för att respektera könens särart, ska vi låtsas som att vi alla är könlösa androgyna människovarelser.”

Hon avslutar krönikan med:

”Jag blev en genussoldat med tung rustning och ännu tyngre sinne. Nu väljer jag att lägga ned vapnen”

Läs krönikan här.



Ursprungsartikel
Källa: GenusNytt (importerat inlägg)

Konstigt att det inte finns några Sverigevänliga bloggar i denna bloggpanel?

Här är bloggpanelen för Stora Bloggpriset 2009

Bloggpanelen för Stora Bloggpriset 2009 är nu klar. Bloggpanelen består av ett hundratal av Sveriges absolut viktigaste och bästa bloggare just nu. Årets bloggpanel hittar du i spalten ute till höger.

Konstigt att det inte finns några Sverigevänliga bloggar i denna bloggpanel? NEJ fan det är inte inne att vara Sverigevänlig just nu, det anses ju vara skamligt att uttrycka Sverigevänliga åsikter och då är det ju förståeligt att Sverigevänliga bloggar inte ryms i denna bloggpanel ;)

Fria Nyheter: Panelen till Stora Bloggpriset är klar

Dragan
Dragan Klaric

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Technorati technorati tags: , , , ,

Jag har placerat min blogg i Helsingborg på bloggkartan.se



Ursprungsartikel
Källa: Dragan Klaric (medlem)

Svenska forskare säger det osägbara


babies

Redan före födseln finns vissa biologiska skillnader mellan könen när det gäller genuttryck i hjärnbarken, vilket leder till att hjärnor senare utvecklas att se lite olika ut. Det visar en studie av professor Elena Jazin och doktoranden Björn Reinius vid Uppsala universitet som publiceras i senaste numret av tidskriften Molecular Psychiatry.

”Resultaten visar att många av generna i Y-kromosomen finns uttryckta i flera olika delar av hjärnan redan före födseln och att dessa troligen bidrar till de könsskillnader man kan se i den vuxna hjärnan”, säger Elena Jazin i ett pressmeddelande.

Jag hoppas dessa forskare är medvetna om att så här får man inte säga. I Sverige har vi tillsammans bestämt att det inte finns några skillnader mellan könen (utöver dem som syns och som har med barnalstrande att göra). Basta!

Läs mer här.



Ursprungsartikel
Källa: GenusNytt (importerat inlägg)

Panelen till Stora Bloggpriset är klar

politikbloggar

Bloggportalen

Bloggpanelen inför Stora Bloggpriset 2009 är nu klar. Panelen som utgörs av bloggar ska nominera fem finalister i sju olika kategorier. Vinnarna skall sedan koras av folket genom en webbomröstning.

Fria Nyheter har inte tillfrågats om en panelplats, men kan konstatera att de politiska bloggarna Svensson och Kulturbloggen ingår i panelen. Trots att dessa två bloggar inte ens har fler besökare än Fria Nyheter om de slår ihop sina besökstal.

Stora Bloggpriset skriver att man i år ”även vägt in placeringen i de olika underkategorierna på Bloggportalen i vår bedömning” när de utsett årets bloggpanel. Fria Nyheter har länge varit den mest besökta bloggen i kategorin politik och samhälle men uppbär nu andraplatsen. Tjugo platser längre ner hittar man bloggen Alliansfritt Sverige som har tilldelats en panelplats.

Länkar:

Kontakt med artikelförfattaren:
redaktion.smaland@frianyheter.nu



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Varför inte avskaffa demokratin på en gång?

En filosofie doktor i statsvetenskap, Nils-Eric Hallström publicerar i dag en artikel i SvD där han propagerar starkt för ett slopande av blockpolitiken och att ett genomgripande samarbete mellan samtliga nuvarande riksdagspartier upprättas. Den direkta orsaken till ett sådant omfattande samarbete skulle enligt Hallström vara att SD sannolikt kommer in i riskdagen vid nästa val och blir vågmästare. Så här skriver Hallström i sin artikel.

Med Sverigedemokraterna som riksdagens vågmästare blir blocköverskridande överenskommelser en politisk nödvändighet. Och Sveriges politiska historia visar, att detta inte är någon omöjlighet. Skattereformen för 20 år sedan, den ekonomiska krisen på 1990-talet, pensionsreformen och EU-medlemskapet är stora frågor, som fått sin lösning genom breda blocköverskridande överenskommelser. 


Att det skulle vara en politisk nödvändighet med blocköverskridande samarbete med SD som vågmästare är ett rent 100 procentigt politiskt ställningstagande. Vi har alltså en filosofie doktor i statsvetskap som signerar sin artikel med denna titel och sedan tar partipolitisk ställning. Detta är inget annat än horribelt i en demokrati, det är jämförbart med Italiens Berlusconi som äger en stor del av landets medier och kan använda det för sina egna politiska syften. Enligt mig har Hallström mist allt förtroende och han har dragit skam över sin titel genom detta uttalande.

När det gäller exemplen på andra frågor där blocköverskridande samarbete möjliggjort "breda" lösningar som pensionsreformen så skulle den sannolikt inte haft en chans att gå igenom om människor fick rösta om den i öppna val. Stort genomgripande blocköverskridande samarbete är dessutom bra för att sätta demokratin ur spel. Vidare står det så här i Hallströms artikel.

Detta tydliggjordes i partiledardebatten den 14 oktober. Debattörerna inte bara talade mot varandra. Även inslag av banala politiska slängar förekom i debatten.  


Ja, Hallström är ju filosofie doktor i statsvetenskap så man tycker att han borde vara informerad om att i en demokrati så förekommer det att partiledare faktiskt talar mot varandra. Inte bara det, när det hettar till i debatten så kan en och annan politisk släng också förekomma. Till sist så drar statsvetaren dessa djupsinniga slutsatser i sin artikel.

Sverigedemokraternas goda utsikter att efter valet bli riksdagens vågmästare borde stämma de sju riksdagspartierna till eftertanke. Dagens cementerade blockpolitik kan inom något år vara historia – och blocköverskridande överenskommelser något helt naturligt. Sverigedemokraternas framgångar har det goda med sig, att en omprövning av blockpolitiken kan bli en politisk nödvändighet.


Återigen drar den strikt vetenskaplige statsvetaren Hallström partipolitiska åsikter i dagen, "samarbeta för att utestänga ett parti som jag personligen inte gillar". Man får direkt känslan när man läser Hallströms analys att han lika gärna kunde ha skrivit, "Dagens demokrati kan inom något år vara historia – att det politiska etablissemanget styr utan att folk kan påverka politiken kan vara något helt naturligt" .

Varför ger sig inte Hallström sig in i politiken på allvar och företräder sina åsikter som alla andra politiker? Han har redan gått halva vägen och sista steget torde inte ge några större problem, nu vet ju alla vad han i alla fall INTE tycker. Eller har Hallström bara odlat sin karriär med denna artikel?   




Ursprungsartikel
Källa: Robsten blog (medlem)

Migrationsverket befarar somalisk anstormning

Den 6 oktober kom Migrationsöverdomstolen med ett beslut rörande personer som sökt asyl och påstått/bevisat att de kommer från Mogadishu, Somalia. Migrationsöverdomstolen menade på att det råder väpnad konflikt i Mogadishu. Migrationsverket tolkade beslutet med uttalandet:

”Domarna kommer att leda till att alla asylsökande som kommer från Mogadishu får skydd i Sverige.”

Före Migrationsöverdomstolens beslut fick bara 80 procent av de som påstått/bevisat att de kommer från Somalia uppehållstillstånd.

Migrationsverket nya prognos över antalet asylsökande

Migrationsverket har nu kommit med en ny prognos över antalet asylsökande för 2009. Antalet ensamkommande skattas nu uppgå till 2400 för 2009. I den förra prognosen från 30 juli uppskattades antalet ensamkommande för 2009 till 1800 personer. Vad gäller asylsökande som inte söker ensamkommandestatus skriver Migrationsverket:

”Även antalet asylsökande till Sverige tenderar att öka. Mycket talar för att den nedåtgående trenden är bruten. Migrationsverket bedömer att mellan 22 000 och 25 000 personer kommer att söka asyl i Sverige nästa år. Det är en ökning med upp till 3 000 i förhållande till föregående prognos.

Bedömning görs främst mot bakgrund av situationen i Somalia där det råder väpnad konflikt i huvudstaden Mogadishu.”

”Utvecklingen innebär att en allt större andel av de asylsökande utgörs av somalier. Eftersom många i den gruppen väntas ha behov av skydd, räknar Migrationsverket med att andelen bifall i asylprocessen kommer att öka.”

Källor
Migrationsverket, Väpnad konflikt råder i Mogadishu

Migrationsverket, Kraftig ökning av antalet ensamkommande



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Olofsson vilse i fablernas värld. J Åkesson svarar Maud.


Maud Olofsson sågas med fotknölarna. Läs mer i Aftonbladet!

”En färgsprakande regnbåge som skimrar över en livfull skog, där fåglar kvittrar i olika tonarter, där människorna förnöjt går omkring och mumsar på ny spännande mat och gläds över att den gamla onda tiden då alla tvingades att äta bruna bönor och fläsk är över. Denna fablernas värld, som egentligen bara saknar ett gäng glada skuttande teletubbies för att bli alldeles fullkomlig, hotas dock av en grupp ondsinta personer som vill förneka människor att bli rättvist bedömda "utifrån" värmen i sitt hjärta, bara för att de råkar ha ett annat namn på gud och inte kommer från Borås. Om man skall utgå från vad Maud Olofsson skriver i sin debattartikel är det uppenbarligen så den mentala bilden av det mångkulturella samhället.I förra veckan mötte jag själv Maud Olofsson i en direktsänd tv-debatt som jag främst kommer minnas för Olofssons oförmåga att ta ställning till islamism och försvaret av västerländska värderingar, samt hennes ifrågasättande av existensen av svensk och nordisk kultur. I den nyligen publicerade opinionsmätningen från United Minds blev Sverigedemokraterna landets fjärde största parti och passerade bland andra Centerpartiet i storlek.

Kanske beror detta på att fler och fler människor inte känner igen sig i den beskrivning av verkligheten och mångkulturen som Maud Olofsson vill förmedla? Kanske beror det på att fler och fler, i likhet med Sverigedemokraterna, börjat inse att massinvandring och mångkultur inte bara medför nya maträtter utan också ökat hedersvåld, segregation, motsättningar, rotlöshet, gängbildningar, våldtäkter och personrån, ifrågasättandet av svenska traditioner och symboler, arbetslöshet, sänkta betyg och kunskapsnivåer i skolan, religiös fundamentalism, könsstympning, kvinnoförtryck, tvångsäktenskap, ökade kostnader och minskad välfärd?

Kanske beror det på att många svenskar har besökt Danmark och Finland och där med egna ögon har kunnat se att omtanke om den egna nationen och en ansvarsfull invandringspolitik inte alls leder till slutenhet och elände utan snarare till ökad välfärd, framåtskridande och trygghet? ”

Strålande replik av J Åkesson.

Mvh Varjager



Ursprungsartikel
Källa: Varjager's Weblog (importerat inlägg)

Muslimsk socialdemokrat utesluten i Danmark – rappar i Folketinget


"Efter 25 års partimedlemskap och tusentals möten har jag kastats ut. Utan förklaring står jag här till slut."

Danska S-politikern Hamid El Mousti försöker rappa från Rådhusets (Folketinget) talarstol om att han petats från valbar plats i Köpenhamns kommunval.

Men ingenstans i svensk media framgår det varför han uteslutits. Då får man gå till danska källor.

Det visar sig att denne man, som är muslim, har varit en nagel i ögat i många år. Han har försökt få en skådespelare att sluta prata illa om islam. Han har legat bakom ett så kallat Islamiskt Råd, som krävt att allting som har med muslimer att göra i Danmark måste gå genom det. Han gjort sig obekväm på många sätt i förhandlingar, agiterat för sharia, varit positiv till självmordsbombarna i Irak, tjatat om bygget av moskéer, angripit judar verbalt, angripit andra politiker verbalt m.m. Till sist blev det för mycket helt enkelt.

Länk
Länk



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Det var verkligen synd på hunden

Luqman Ameen Abdullah, imam vid Masjid Al-Haqq mosque i Detroit, dödades i onsdags efter att han skjutit mot en polisman som arresterade honom för innehav av stöldgods och olagliga vapen. En hund dödades också vid tillfället.

11 av Abdullahs gruppmedlemmar arresterades, däribland hans son som flydde, men hittades i Kanada,
Abdullah var en aktad ledare för den grupp av Sunni-muslimer som kallar sig Ummah och som strävar efter att USA ska styras av sharia-lagar.
"V[...]

Läs mer här

Ursprungsartikel
Källa: Every Kinda People (importerat inlägg)

Hur man undanhåller förövarnas bakgrund i Sverige.


Allah tipsade om denna. Klockren då våran PK media är livrädd för att brottslingar skall vara mörka. Aftonbladet version. Sedan den Engelska versionen.

Mvh Varjager

Bild på brottslingarna.

Brottslingar

 



Ursprungsartikel
Källa: Varjager's Weblog (importerat inlägg)

Flera intressanta inlägg i fredagens SR Ring P1.

[...]

Läs mer här

SR

Ursprungsartikel
Källa: Varjager's Weblog (importerat inlägg)

What if Mickey Mouse were Muslim?



A clip from Al Aqsa TV. A kids show educating kids into the terrorist mindset.

Ursprungsartikel
Källa: TackForDetMona Favorites YouTube Channel (importerat inlägg)

MEMRI: Arabs in their own words



Simply unbelievable.

Ursprungsartikel
Källa: TackForDetMona Favorites YouTube Channel (importerat inlägg)

Upploppen i Fittja centrum: vänsterextrem kvinna på bild


Lär känna din lokala vänsterextremist

En påpasslig läsare har hintat vem kvinnan är som var anhållen i sin frånvaro och gripen för våldsamt upplopp i Fittja centrum dvs hon tillhör de vänsterextrema. Och våldsfröken hade vi redan i arkivet:

lilly-naslund-numera-lilly-svahn-fodd-1982-11-27-rorstrom-780-830-80-hoting

  • Lilly Svahn, f.d Näslund, född 1982-11-27

Ytterligare nio greps vid tillslaget i Norsborg i onsdags, misstänkta för förberedelse till grov skadegörelse. De ska vi ta in info om vad det lider.

AFA påstår att de inte är involverade alls. Yeah right! Det där är ganska så flytande. Många av dessa misslyckade sorterar även under Revolutionära Fronten varför det kvittar vad ni kallar er. Ni är likt förbaskat kriminella!

APA-jävlarna var bara tvungna att skriva dementi:

Igår eftermiddag gick polisen med sköldar och vapen in i en lägenhet i Norsborg. Anledningen till detta, enligt dom själva, var att gripa "tillresta AFA-aktivister" som skulle ha stått bakom händelserna som har utspelat sig i Fittja centrum under den senaste veckan. Detta är något som AFA Stockholm dementerar. Inga av de människorna som har gripits är med i AFA.

Polisens uttalande har tydliggjort deras önskan i att isolera händelserna och göra en politisk fråga till en ordningsfråga. Att lägga skulden på en enskild vänstergrupp syftar till att ta bort fokus från polisens eget handlande och att lägga munkavel på folk som bor i Fittja. Det syftar även till att ta bort fokus från de verkliga anledningarna bakom upproren till att förenkla problem-atiken till att det enbart, än en gång, handlar om ”huliganer” eller ”bråkstakar”. Man försöker dölja politikernas ansvar över de problemen som vi lever i och när vi väl får nog och svarar vänder dom det hela och försöker framställa oss som de skyldiga, oss som de kriminella.

Under helgen trakasserade polisen ungdomar på en fritidsgård i Fittja, enligt uppgifter fick ingen komma varken in eller ut från den belägrade fritidsgården. Alla ungdomar visiterades och legitimerades. Att polisen behandlade alla som var där som misstänkta brottslingar och dessutom använde sig av kollektiv bestraffning är inget som polisen talar högt om. Istället talar man vitt och brett i media om deras fina "dialog".

Kriminaliseringen av vänstern

En taktik som polisen använder sig utav mot socialistiska rörelser och organisationer är att de försöker kriminalisera vår politiska agenda. De försöker med all vilja och kraft, göra så att allt motstånd mot staten och samhället skall betraktas som kriminellt. Organiserade socialister, som gör motstånd mot kapitalismen och försöker förbättra vår klass villkor och levnadsstandard, anses vara ”huliganer” eller ”bråkmakare”. När vi kämpar för bättre löner eller anställningsformer, när vi kämpar för att våra kamrater skall få behålla jobbet, när vi kämpar mot polisens trakasserier, när vi sluter upp och visar solidaritet med kamrater som blir deporterade till döden, när vi fått nog av misären och svarar. Då anses det vara vi som är bråkmakarna, det är vi som står för våldet och det är vi som bör låsas in.

AFA Stockholm har inget intresse av att vara språkrör för händelserna i Fittja, men vi stödjer uppror som syftar till att uppmärksamma sociala orättvisor och systematiska polistrakasserier.

Om man väljer att tro polisens och borgerlig medias lögner om att vi är ”huliganer” eller ”bråkmakare” så kan man bara konstatera att dessa såkallade ”huliganer” eller ”bråkmakare” finns världen över och är väl organiserade. Dessa såkallade ”huliganer” eller ”bråkmakare” kämpar för sina rättigheter på skola och arbete, de kämpar mot borgarnas utsugning av arbetarklassen och de kämpar för att förbättra arbetares villkor världen över. Borgarklassens, medias och polisens moralisering och förkastning av oss när vi säger ifrån och svarar på deras handlingar rör oss inte.

AFA Stockholm, arbetarklassen och alla socialister vet vilka som är de verkliga kriminella, vilka som är de verkliga huliganerna och bråkstakarna.

// AFA Stockholm

PI artikelsamling -

AFA:iter gripna för upplopp i Fittja
Mugshots på vänsterextrema

PI sitter på 2,47 GB information

Vi kan meddela läsarna att redaktionen nu äntligen fått in material. Ca 2,47 GB information om dessa vänsterextrema. Mycket personbilder, namn, persnr på aktiva i AFA , Revolutionära Fronten, Syndikalister, husockupanter, mailutskick, epostlistor m.m.

Ett gediget jobb återstår att sortera ut och göras tillgängligt för er läsare på bästa möjliga vis. Vi arbetar för fullt och hoppas bli klara snarast möjligt. Hav tålamod.

/red.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Polisen: AFA bakom upplopp i Fittja



Sändes: 2009-10-29

Ursprungsartikel
Källa: MXCartoons YouTube Channel (importerat inlägg)

Tio AFA medlemmar häktade



http://politisktinkorrekt.w...

Sändes: 2009-10-30

Ursprungsartikel
Källa: MXCartoons YouTube Channel (importerat inlägg)

Muslimer i Paris blockerar gator under fredagsbönen

Från bloggen Islam in Europe:

”Secularist magazine Riposte Laïque continues its reports on Muslim prayers in the streets of Paris, around the mosques on the Rue Myrha and Rue Polonceau. The streets are closed off for about two hours during Friday prayers. This is not being reported by the mainstream French press.”

[...]

Läs mer här

Ursprungsartikel
Källa: Varjager's Weblog (importerat inlägg)

Milgrams experiment

Efter andra världskriget förundrades många människor över hur till synes helt normala människor blint kunde lyda i princip vilka order som helst, bara de gavs av en samhällig auktoritet. En psykolog, Stanley Milgram förundrades också över hur det gick till när normala människor lydde precis vilka order som helst bara de gavs av en auktoritet.

Milgram blev så förundrad över människors osjälvständighet att han ordna tester där han undersökte hur långt normala människor kunde gå i sin lydnad av auktoriteter. Milgram annonserade om frivilliga försökspersoner och satte igång med sitt experiment på ett amerikanskt universitet. Försökspersonerna trodde att de skulle delta i ett experiment om hur minnet kan tränas upp med bestraffning. Varje gång en försöksperson (som i själva verket var skådespelare) svarade fel skulle försökspersonen som verkligen var försöksperson, ge honom en stöt. Vid upprepade felaktiga svar skulle stöten som gavs öka i styrka ända upp till livsfarlig nivå.

Under experimentet så spelades ljud upp av stön och smärta. Det hördes också skrik som "släpp mig, låt mig gå" o.s.v. När de allra kraftigaste stötarna gavs så tystnade alla ljud. Vad blev då resultatet av dessa försök? Jo att ungefär 65 procent av alla försökspersoner i princip var beredd att ge dödliga stötar, bara det var en tillräckligt trovärdig auktoritet som gav orderna. Det är värt att poängtera att de som spelade forskningsledare gav instruktioner på ett auktoritärt sätt, men på inget sätt tvingade försökspersonerna i övrigt. Så här står det i "Allt om vetenskap" som beskriver Milgrams försök.

Milgrams experiment har genom åren upprepats i flera länder, med yngre och äldre deltagare och med kvinnor istället för män. I en sammanställning av samtliga vetenskapligt genomförda försök konstaterar Milgrams elev, Thomas Blass, att resultaten från 1961 står sig. Det blir ingen större variation. Sak samma om det görs med kvinnor, tyskar, japaner eller några andra.

Det verkar som om en auktoritet som uppträder på rätt sätt alltid kan övertyga ungefär 65 procent av befolkningen, överallt, kvinnor som män. Detta är ett stort demokratiskt problem i demokratier där inte enbart jämstora partier uppträder på den politiska arenan. Om ett uppstickarparti med en annorlunda agenda dyker upp på den demokratiska spelplanen kan de redan etablerade partierna uppträda som en auktoritet som i Milgrams försök, gentemot det mindre uppstickarpartiet. Om våra riksmedier och etablerade politiker säger att de som vill ha en restriktiv immigrationspolitik är "främlingsfientliga" kommer 65 procent att tro på detta enbart för det uttalats av samhälliga auktoriteter (sedan kan man ju ha den åsikten i alla fall naturligtvis). Om Reinfeldt, Sahlin, DN och SvD säger att Jimmie Åkesson är djävulens inkarnation på jorden så kommer troligtvis 65 procent av befolkningen att tro på detta enbart för att det upprepas av tillräckligt starka auktoriteter.

Mindre systemkritiska partier måste hitta vägar att komma runt denna auktoritetseffekt som det etablerade politiska skiktet självklart utnyttjar. Ett sätt kan vara att bygga på konflikten mellan folket och etablissemanget. Ett annat sätt kan vara att utnyttja samhälliga kriser då öppningar i muren av auktoritet kan uppträda. Dessutom måste de systemkritiska partierna uppträda själva som auktoriteter så långt som möjligt. Det är utan tvivel ett svårt problem att tackla för de nya och "politiskt inkorrekta" partier som uppträder på den politiska arenan. 

Länk Allt om vetenskap



Ursprungsartikel
Källa: Robsten blog (medlem)

Nederländerna: "Om fem år kommer alla våra kvinnor gå omkring med slöja"

Den tidigare nederländsk ministern för integration Rita Verdonk säger:

"Om vi fortsätter på detta sätt i vårt land, kommer om fem år våra kvinnor, döttrar och barnbarn alla gå omkring med slöja.[...]

Läs mer här

Ursprungsartikel
Källa: Kulturvänster blir pophöger (importerat inlägg)

Svensk kultursed att onanera i jordhål enligt invandrad ståuppkomiker!


CITERAT FRÅN SD KURIREN

Komikern Soran Ismails angrepp på SD och Jimmie Åkesson har på kort tid blivit några av Sveriges mest sedda och kommenterade videoklipp på Youtube. Med anledning av de grava felaktigheter som Ismail framför skickade jag idag följande meddelande till honom. Eventuellt svar kommer också att publiceras här på bloggen.

Bäste herr Ismail, Jag har noterat att du på senare tid visat stort intresse för partiet Sverigedemokraterna och våra ståndpunkter. Jag har också noterat att du ogillar lögner, dubbelmoral, bristande logik och skrämselpropaganda. Jag utgår därför ifrån att du själv har ett seriöst intresse av att de uppgifter du framför är korrekta och väl underbyggda.

Med anledning av ovanstående vill jag uppmärksamma dig på följande sakfel i ditt videoklipp "Varför SD är rasister" och jag förutsätter att du också kommer att publicera en rättelse:

1. Du hävdar att Jimmie Åkesson, enligt radioprogrammet Kaliber, skall ha sjungit nazistiska visor. Detta är inte korrekt. Jimmie Åkesson har aldrig sjungit några nazistiska visor och Kaliber har heller aldrig hävdat att han skulle ha gjort det. Det Kaliber kritiserade Åkesson för var att han i samband med en privat fest satt med utan att ingripa då några medlemmar från ungdomsförbundet sjöng en satirisk snapsvisa om den misslyckade palmeutredningen, innehållande strofer som kan uppfattas som stötande.

2. Du har hävdat att Jimmie Åkesson skall ha varit med och fattat beslut om SD skall verka för att förbjuda adoption av utomeuropeiska barn. Detta är inte korrekt. Vad som är sant är att partiet tidigare förespråkade ett sådant förbud. Detta gjorde man eftersom man utifrån rapporter kring den kraftiga överrepresentation beträffande psykisk ohälsa och självmordsförsök bland utomeuropeiska adoptivbarn, drog slutsatsen att de identitetsproblem som adoptionen medförde, gjorde att denna typ av adoption aldrig kunde vara förenlig med barnets bästa. Samtidigt underströks det att de adoptivbarn som redan kommit till Sverige skulle ges särskilt stöd. Jimmie Åkesson delade dock inte denna något drastiska slutsats och verkade därför under flera år för att skrivningen skulle strykas ur partiprogrammet, vilket också skedde i samband med partiets riksårsmöte år 2001.

3. Du hävdar att Jimmie Åkesson ljög när han framförde uppgiften om att det skulle finnas tio st muslimska terrororganisationer i Sverige. Denna uppgift härhör dock från en intervju med en företrädare för den svenska Säkerhetspolisen i Sydsvenska Dagbladet 2001-09-18. Om detta påstående skulle visa sig vara felaktigt vore det enligt vår mening mer rimligt att skuldbelägga Säpo och Sydsvenska Dagbladet. Värt att notera är att Säpo i Aftonbladet inte definitivt tillbakavisar den uppgift som Åkesson framför liksom att en representant för Försvarets forskningsanstalt uppger att det finns åtminstone fyra st islamistiska terrororganisationer i Sverige, som är terrorstämplade av hela det internationella samfundet dvs FN. Värt att ha i åminnelse är då att denna breda terrorstämpling inte omfattar ytterst militanta islamistiska organisationer, som medvetet väljer ut civila mål, såsom t ex Hamas och Hizbollah. USA, EU, FN och även ebskilda länder ställer upp egna och sinsemellan olika kriterier för när en organisation skall terrorstämplas. Möjligen är det också detta som är orsaken till förvirringen kring antalet muslimska terrororganisationer i Sverige.

4. Du hävdar att Jimmie Åkeson "tar en liten grupp radikala muslimer och sedan går ut och säger att alla muslimer är likadana". Den bristande sanningshalten i detta påstående torde dock bevisas genom följande utdrag från Åkesson debattartikel i Aftonbladet: "Naturligtvis är en betydande andel av Europas muslimer inte bokstavstroende, även om de flesta studier som gjorts på området visar att fundamentalisterna är en stor och växande minoritet." Att göra attitydundersökningar bland muslimer är inte tillåtet i Sverige, men Åkesson hänvisar på partiets hemsida till ett tiotal svenska tidningsartiklar och fenomen som belägg för påståendet om att fundamentalisterna är en växande minoritet även här. Han hänvisar också till en rad studier ifrån andra europeiska länder, bland annat en brittisk undersökning från 2007 som visade att nästan 4 av tio unga, brittiska muslimer vill införa Sharialagar i Storbritannien och avrätta den som lämnar islam.

5. Du hävdar att Jimmie Åkesson skall ha sagt att muslimerna är vårt största hot. Detta är inte korrekt. Den rubrik Åkesson själv satte på sin debattartikel var: Sveriges makthavare blundar för farorna med Islam. Den rubrik du syftar på sattes av redaktionen på tidningen Aftonbladet. Sverigedemokraternas pressekretariat har ända sedan artikeln publicerades försökt förmå Aftonbladet att ändra denna rubrik utan att lyckas och Åkesson själv har vid flera tillfällen offentligt beklagat denna rubriksättning eftersom den ger sken av att han vänder sig mot enskilda muslimer snarare än mot religionen/ideologin islam och det svenska samhällets anpassning till densamma.

Med vänlig hälsning Mattias Karlsson Sverigedemokraterna

P.S Av rent personligt intresse skulle det också vara intressant att veta vilken källa du har till påståendet om att man i äldre tiders Sverige skulle ha utgjutit sin säd över hålet där midsommarstången skulle resas? Jag betraktar mig som tämligen bevandrad inom svensk kulturhistoria och har aldrig stött på den uppgiften i någon av de källor jag tagit del av.



Ursprungsartikel
Källa: 100% Antiism (importerat inlägg)

Sverige, hela världens smörgåsbord. Ät utan att betala..

"Den svenska polisen var mycket vänlig"

Nej, Mahmoud Houssein ber inte om ursäkt för att han lurades.
– Men den svenska polisen var mycket vänlig mot mig, säger han.
Så klart – han bodde gratis på hotell i sju veckor och fick flygresan hem till Berlin betald. Nu är mannen utan minne tillbaka i Tyskland. Svenska myndigheter satte honom på ett plan från Kastrup tidigt i går morse. Mannen heter, som Aftonbladet berättade i går, Mahmoud Houssein, är 65 år och statslös. Han är född i israeliska Haifa och har sedan länge permanent uppehållstillstånd i Tyskland där han också är gift. Till Sverige kom han 16 september. Och hävdade att han inte visste vem han var. Men Hussein avslöjades på stadsdelsförvaltningen där han lånade en dator och besökte sin egen hemsida.

Killen tänkte så här, om alla andra kan få det gratis varför ska inte jag också kunna få det gratis. Sverige, hela världens smörgåsbord. Kom och ta för dig och lämna notan till verklighetens folk som betalar skatt. Konstigt att Mahmoud inte passade på och fixa sina tänder gratis och få sina sjukdomar botade gratis. Då region Skåne införde en policy som just ska ge personer som uppehåller sig illegalt i Sverige gratis sjukvård och tandvård.

Men sen så vet ju inte jag om Mahmoud fixade sina tänder och sjukdomar, då det inte förs några riktiga register på de som uppehåller sig illegalt i Sverige när de får denna gratis sjukvård och tandvård. Då kan det vara svårt att veta hur många de är och hur mycket det har kostat. Får väl e-posta Jerker Swanstein och be han ta fram statistiken om han kan hitta den ;)

Dragan
Dragan Klaric

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Technorati technorati tags: , , , , , , , ,

Jag har placerat min blogg i Helsingborg på bloggkartan.se



Ursprungsartikel
Källa: Dragan Klaric (medlem)

Kraftig ökning av ensamkommande barn till Sverige


Migrationsverket räknar med att 2 400 ensamkommande flyktingbarn kommer till Sverige under 2009. Det är en ökning med hela 33 procent jämfört med prognosen den 30 juli. Samtidigt tenderar antalet asylsökande att öka.

Migrationsverket konstaterar i en prognos till regeringen att antalet ensam-kommande barn fortsätter att öka kraftigt. Antalet väntas bli 2 400 i år och nästa år. I den tidigare prognosen som lämnades till regeringen den 30 juli väntades 1800 ensamkommande barn söka asyl i Sverige. Ökningen innebär att trycket på det redan hårt ansträngda systemet för mottagande växer och att behovet av att fler kommuner tillhandahåller platser för barnen ökar.

Även antalet asylsökande till Sverige tenderar att öka. Mycket talar för att den nedåtgående trenden är bruten. Migrationsverket bedömer att mellan 22 000 och 25 000 personer kommer att söka asyl i Sverige nästa år. Det är en ökning med upp till 3 000 i förhållande till föregående prognos.

Bedömning görs främst mot bakgrund av situationen i Somalia där det råder väpnad konflikt i huvudstaden Mogadishu. Migrationsverket bedömer att Sverige kan komma att ta emot ett ökat antal asylsökande från det svårt våldsdrabbade landet. Utvecklingen innebär att en allt större andel av de asylsökande utgörs av somalier. Eftersom många i den gruppen väntas ha behov av skydd, räknar Migrationsverket med att andelen bifall i asylprocessen kommer att öka.

Migrationsverket

Migrationsverket vill motverka att familjer splittras

Migrationsverket välkomnar en lagändring som motverkar att barn skiljs från sina föräldrar. Men Migrationsverket tycker inte att det förslag som Justitiedepartementet har tagit fram går tillräckligt långt. När man vet att en förälder som ska lämna landet kommer att beviljas uppehållstillstånd, är det onödigt att splittra familjen även om det är för en kort tid.

Även om de föreslagna lagändringarna är ett steg i rätt riktning anser Migrations-verket att utrymmet bör utvidgas ytterligare. Migrationsverket tycker inte att det ska spela någon roll hur länge separationen varar, utan föreslår att tidsgränserna slopas. I förslaget anges att det ska röra sig om en "inte obetydlig tid" för att undantag ska kunna göras.

– Det är en viktig förändring för att vi ska kunna ha fokus på barnens bästa i vårt arbete, men förslaget skulle kunna gå längre. Jag tycker inte att man ska splittra barnfamiljer. Om det är uppenbart att en förälder kommer att beviljas uppehålls-tillstånd, så är det onödigt att separera familjen även om det är för en kort tid, säger Generaldirektör Dan Eliasson.

Huvudregeln när man ansöker om uppehållstillstånd på anknytning är att tillståndet ska vara klart innan man kommer till Sverige. Den som redan befinner sig i Sverige måste därför med få undantag resa hem och ansöka. Det gäller även föräldrar, med följd att barn för en tid riskerar att skiljas från sin förälder. Det aktuella förslaget har tagits fram sedan Migrationsverket hösten 2007 gjort regeringen uppmärksam på behovet.

Migrationsverket



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Mackägare hängde upp bilder på bensintjuvar – förtalsanmäld


Ägaren till Statoilmacken i Evedal i Växjö, Håkan Emvall, hängde upp bilder på bensintjuvar från övervakningskameran. Enligt Emvall hade stölder inträffat tre gånger samma vecka, när han beslutade sig för det något ovanliga greppet. Dick Malmlund, säkerhetschef på Svensk Handel, säger att detta är ett brott mot lagen om allmän kameraövervakning.

När polisen, som fått vetskap om bilderna via medierna, kom dit imorse var de nedtagna. När de fick se bilderna upprättade polisen själva en anmälan om förtalsbrott. Åklagaren har ännu inte inlett förundersökning.

– Man tröttnar ju på att anmäla till slut när polisen bara lägger ned förunder-sökningarna. Det var därför jag hängde upp bilderna, och sen dess är det ingen som stulit nån bensin, säger Håkan Emvall.

SMP

Om Håkan Emvall eller någon annan som känner honom läser detta tar PI gärna på sig att hänga ut bensintjuvarna  på bilderna. Skicka materialet till oss så ordnar vi en post. Mail finns i kontaktfliken ovan.

/red.

Tagged: bensintjuvar, bilder, Evedal, förtalsanmäld, Håkan Emvall, Mackägare, Statoil, Växjö


Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Jimmie Åkesson: Olofsson vilse i fablernas värld


Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson svarar centerledaren

REPLIK. En färgsprakande regnbåge som skimrar över en livfull skog, där fåglar kvittrar i olika tonarter, där människorna förnöjt går omkring och mumsar på ny spännande mat och gläds över att den gamla onda tiden då alla tvingades att äta bruna bönor och fläsk är över. Denna fablernas värld, som egentligen bara saknar ett gäng glada skuttande teletubbies för att bli alldeles fullkomlig, hotas dock av en grupp ondsinta personer som vill förneka människor att bli rättvist bedömda "utifrån" värmen i sitt hjärta, bara för att de råkar ha ett annat namn på gud och inte kommer från Borås. Om man skall utgå från vad Maud Olofsson skriver i sin debattartikel är det uppenbarligen så den mentala bilden av det mångkulturella samhället, på fullt allvar, ser ut i Olofssons och den verklighetsfrånvända politiska elitens värld.

[...]

Kanske beror detta på att fler och fler människor inte känner igen sig i den beskrivning av verkligheten och mångkulturen som Maud Olofsson vill förmedla? Kanske beror det på att fler och fler, i likhet med Sverigedemokraterna, börjat inse att massinvandring och mångkultur inte bara medför nya maträtter utan också ökat hedersvåld, segregation, motsättningar, rotlöshet, gängbildningar, våldtäkter och personrån, ifrågasättandet av svenska traditioner och symboler, arbetslöshet, sänkta betyg och kunskapsnivåer i skolan, religiös fundamentalism, könsstym-pning, kvinnoförtryck, tvångsäktenskap, ökade kostnader och minskad välfärd?

Läs hela av Jimmie Åkesson, partiledare (SD)
Aftonbladet
PI artikelsamling - J Å artikel, eftermälet

Tack till Stoffe



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

fredag 30 oktober 2009

Internationella nyheter och lästips

I Frankrike inleds i dagarna en rad statligt initierade debatter om fransk identitet.

'We must reaffirm the values of national identity and of the pride in being French,' said ... minister of immigration and national identity, Eric Besson.

'I want to launch a major debate over national values and identity,' Besson said, explaining that immigrants should be required to have a better mastery of the French language, of French history and culture. This was 'to reaffirm the values of identity and the pride of being French,' he said.

Besson was clear, saying that the burka is 'inacceptable' in France, but said that a law banning it in public was probably not necessary.


The public debates starting next week, and continuing over several months, will consider proposals such as a ban on women wearing burkas in public, and a requirement that all schoolchildren must sing the French national anthem, La Marseillaise, once a year.


---

Mer från Frankrike: Human Rights Watch kritiserar i en rapport Frankrike för att de skickar hem en tredjedel av de ensamkommande barnen utan att pröva deras sak.

In 2008, airport police deported or removed one third of the 1,000 unaccompanied migrant children who arrived at Roissy Charles de Gaulle airport in Paris and who were denied entry into France. France takes the position that those children have not yet entered France and detains them in a "transit zone," where they are denied rights granted to other migrant children on French territory.

---

Spaniens socialistiska regering är på väg att anta en ny migrationslag för att begränsa invandringen.

The lower chamber of the Spanish Parliament has approved an immigration reform bill that would crack down on people entering the country illegally and makes it harder for foreigners with residency to bring over their relatives.

The Socialist government, which sponsored the bill, says it has to curb the influx of foreign workers because Spain's economic recession has led to a 17.9 percent unemployment rate.


---

Quebeck går långt i sin önskan att behålla den franskaspråkiga dominansen i delstaten. Men nu har högsta domstolen i Kanada beslutat att Quebeck måste sluta med att förhindra invandrares tillgång till undervisning på engelska.

The new ruling did away with Bill 104, seven-year-old legislation that was supported by all political parties in the province. That bill had ended a practice where children from immigrant families got around the French Language Charter.

Quebec law states that children can only attend English public school if a parent was educated in that language in Canada.

But prior to Bill 104, many immigrant families escaped the law. Until then, all it took to make an entire family eligible for English public school was to send one child briefly, for even less than a year, to an English private school.

---

Guardian har publicerat en lång artikel om hedersmord i Storbritannien.

The number of young women – and men – being killed or assaulted after supposedly bringing shame on their families keeps on rising. But more than ever before, those who have escaped violence are speaking out to break the code of silence. Old attitudes of accepting the crimes in the name of cultural sensitivity have also disappeared and the police are targeting the abusers.

Ursprungsartikel
Källa: Integrationsbloggen (importerat inlägg)

Ligor från Sydamerika ett nytt problem. Mångkulturen berikar oss så!


Liten notis i SvD. Konstigt att media inte informerar mer om dessa sidoeffekter av mångkulturen?

Värst i hela landet är Södertälje med en 232-procentig ökning.
Bakom inbrottsvågen ligger välorganiserade ligor och inga gamla missbrukare, säger bostads inbrotts kommissionens Per Wedmark.
Bland annat är ligor från Sydamerika ett nytt problem, uppger han. Här i Sverige är dessa helt anonyma eftersom polisen varken har DNA eller fingeravtryck från dem sedan tidigare.
Fyra procent av anmälningarna slutar med ett åtal mot någon.”

Johoo! Vad Sverige blir berikat!

Mvh Varjager



Ursprungsartikel
Källa: Varjager's Weblog (importerat inlägg)

De jagas för den brutala våldtäkten i Kortedala

Signalement på de tre misstänkta männen Som Fria Nyheter tidigare har skrivit våldtogs en yngre kvinna i 20-årsåldern utomhus av tre män i Kortedala på söndagskvällen. Polisen har nu sedan några dagar tillbaka gått ut med ett signalement på de eftersökta männen.

Det var strax efter klockan 21 i söndags kväll som kvinnan som var på väg hem från jobbet. Hon promenerade i skogsområdet vid Almanacksvägen strax intill Kortedalavallen. Hon har då överfallits av tre gärningsmän som attackerade henne bakifrån och först slog ned henne.

Kvinnan svimmade men när hon vaknade ska åtminstone en av de misstänkta ha genomfört en fullbordad våldtäkt. Detta skedde medan de övriga höll fast henne. Gärningsmännen ska även ha använt tillhyggen mot kvinnans underliv. En av de misstänkta männen ska dessutom ha hotat henne med en kniv och sagt att hon skulle dö om hon berättade något.

Ett av polisens spår är att en av de misstänkta våldtäktsmännen har ett speciellt kännetecken. Vad detta kännetecken är vill inte polisen gå ut med. Den mycket brutala våldtäkten handläggs av den nyinrättade roteln för grova brott i Göteborg. Det finns inga uppgifter i dagsläget om polisen har säkrat spår av gärningsmännen via DNA.

Fria Nyheter återkommer när det blir ett genombrott i utredningen.

Polisen söker upplysningar om flera våldtäktsförsök i Johanneberg och Majorna, Göteborg
Länskriminalens nyinrättade grova brottsrotel arbetar just nu med ett antal förundersökningar som rubriceras som försök till våldtäkt och sexuella ofredanden. Brotten har skett under de senaste en till två veckorna.

Det handlar om en man som har ringt på hos olika kvinnor bosatta bland annat i Johanneberg och Majorna och när han väl kommit in i lägenheten så har han med olika handlingar och anspelningar försökt att förgripa sig på kvinnorna. Brotten har ofta skett under eftermiddagarna.

Polisen går ut med ett signalement på sin hemsida om mannen som ringer på hos de ensamma kvinnorna.

johannebergsmannen

Källa: Polisen

Tips och andra iakttagelser kan lämnas på polisens tipstelefon 031-739 25 02.

Kontakt med artikelförfattaren
redaktion.vast@frianyheter.nu



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Östran vågar inte

östran

Propaganda

Den socialdemokratiska bidragstidningen Östra Småland anlitade reklambyrån Wilson Creative för att marknadsföra konceptet ”Vi vågar” där man hävdar att tidningen vågar lite mer än sina konkurrenter.

Den norska polisens uppgifter om att överfallsvåldtäkterna i Oslo begås av icke-västliga invandrare blev dessvärre för mycket för dessa journalistiska våghalsar som tvingades undanhålla sanningen för sina läsare.

Sverigedemokraten Thoralf Alfsson skrev ett genmäle till en insändare som anklagat Jimmie Åkesson för att ljuga om islam och muslimers överrepresentation i våldtäktsstatistiken. Östran publicerade artikeln men censurerade följande text:

”I en artikel i den norska tidningen Dagbladet (15 april 2009) skriver man att samtliga 41 överfallsvåldtäkter som inträffat i Oslo under en 3-årsperiod begåtts av "icke-västliga invandrare". Detta är en bekräftelse på BRÅ:s statistik och även en mycket god grund för Jimmie Åkessons påståenden i debattartikeln”.

Länkar:



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

The terrorstate Iran may be behind the financing of the first mosque in Denmark.



News from Denmark October 2009. The first mosque is about to be constructed in Copenhagen, Denmark with funding from the terror state Iran. The local city council approved the construction. Pro-Danish parties protest while the general population is mostly unaware of what's going on. There are about 200,000 Muslims living in Denmark and they make up about 15% of Copenhagens population.

Imam Ahmed Abdel Rahman Abu Laban resided in Denmark and was the person that instigated the violent riots in around the world after the comedy Muhammed cartoons were published in Denmark.

The riots caused death and destruction in many countries as well as a tense relationships between the muslim world and Europe.

Ursprungsartikel
Källa: Whathitthefan YouTube Channel (importerat inlägg)

Travel agents are sending muslims to Europe, "to paradise without suicide bombing".



Travel agencies are sending muslims to Europe. How would a video advertisement look like?

Ursprungsartikel
Källa: Whathitthefan YouTube Channel (importerat inlägg)

Jävla rasister, nazister, brunskjortor och islamofober

Rasister, nazister och islamofober tar över media. De spyr ut sitt hat emot invandrare och muslimer. När ska våra politiker agera över detta. Hur kan Måna och Mååd tillåta att rasister, nazister och islamofober säger såna saker som att vi ska sluta ta emot invandrare. Jag vill se en kampanj från samtliga politiska partier som i enad kamp går ihop och sätter stop emot dessa illdårar som sprider sin bruna propaganda och med en skrämmande brist på medmänsklighet och uppenbara rasism. Stoppa rasismen

rasistsvin

"Rosengårds problem är hela Sveriges"

I dag kräver skohandlaren Suat Cicek i Malmö ett stopp för all invandring, tills alla som redan har kommit hit hittat en plats i det svenska samhället.

– Vi brukar skryta med att vår flyktingpolitik är "generös", men i slutändan menar jag att den politiken är ett svek, både mot dem som ska bygga ett nytt liv här och mot det svenska samhället, säger han

Läs vidare på AftobladetDebatt



Ursprungsartikel
Källa: Allahu Akbar (importerat inlägg)

FBI sköt islamist som ville skapa islamisk stat i USA


"En ledare för en muslimsk separatistgrupp, Luqman Ameen Abdullah, sköts ihjäl nära Detroit av FBI när polisen skulle spränga en liga på elva personer som misstänktes för en rad brott, bland annat vapenförsäljning och stölder.

FBI uppger att de övriga gav upp utan bråk men att Abdullah sköt mot poliserna."

"Gruppen han ledde kallas Ummah eller Brödraskapet och består till största delen av svarta amerikaner som konverterat till Islam. Dess främsta mål är att bilda en suverän islamsk stat inom USA:s gränser."


Källa, Dagens Nyheter torsdag 29 oktober 2009:



Ursprungsartikel
Källa: Muslimska friskolan (importerat inlägg)

Mångfaldsbarometern: 45,8% anser slöja borde förbjudas helt i skola och på arbetsplatsen


Under två månader tillfrågades 1016 personer:

I årets upplaga av Mångfaldsbarometern anger drygt 67 procent att de har positiva erfarenheter av invandrare. För tre år sedan var siffran 65 procent, enligt Upsala Nya Tidning (UNT).

Bland lågutbildade är trenden omvänd. 43 procent uppger i år att de har positiva erfarenheter av att arbeta eller studera tillsammans med invandrare. 2006 sade 55 procent att deras erfarenheter var goda.

Bland högutbildade har andelen positiva stigit till 79 procent. Yngre uppger också generellt bättre erfarenheter av kontakter med invandrare än äldre, enligt UNT.

Samtidigt som de positiva blir generellt fler har också andelen som uppger dåliga erfarenheter sjunkit till drygt tio procent. Fyra procent är extremt negativa till mångfald.

UNT

Skribenten Lodaren på Flashback kontrar med siffror direkt ur rapporten vilket UNT valde att inte redovisa:

"81.1% anser att invandrarna har en skyldighet att anpassa sig till vårt lands vanor"

" 64,3% anser att muslimska kvinnor som lever i Sverige är i större grad förtryckta än andra kvinnor i Sverige"

”45,8% anser att slöja borde förbjudas helt i skola och på arbetsplatsen”

”Hela 64,1% anser att det finns grupper av invandrare som inte klarar av att integreras i vår kultur".

”39,9% anser att invandrare bara kommer till Sverige för att ta del av våra sociala förmåner”

Rapporten avslutar med:

”Man skulle kunna säga, enligt detta resultat, att det svenska folket i allmänhet tenderar att manifestera positiva attityder till mångfalden men ändå behålla sig på kulturellt avstånd mot invandrare och minoritetsgrupper som känns som främmande.”

PDF

Läs rapporten



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Lyssna på invandraren!

Denna kloka invandrare behöver inte, som eliten, hyckla och vara politiskt korrekt för att få sitta kvar vid köttgrytorna. Han kan säga sanningen och liksom barnet säga att kejsaren är naken. Det är upplyftande att ta del av vad han säger, skomakaren i Rosengård:
"Trots att Sverige inte har resurser att ta hand om alla som kommer hit, fortsätter vi att fylla på med nyanlända flyktingar. Det är som om Sverige försökte visa hela världen att vi är duktigast av alla. Vi brukar skryta med att vår flyktingpolitik är "generös", men i slutändan menar jag att den politiken är ett svek, både mot dem som ska bygga ett nytt liv och mot det svenska samhället.[...]Min åsikt är att många människor lockas till Sverige av ryktet om att man kan leva gratis här. Men när de väl har kommit hit passiviseras de snabbt av bidragssystemen. Först när de sitter i en lägenhet med sina barn, utan framtid, och känner sig diskriminerade, inser de att de har fattat fel beslut. Det blir som en öppen anstalt, folk kommer inte härifrån.

Mona Sahlin och andra politiker pratar gärna om integration och om pågående utredningar, men jag tror inte att de vill veta så mycket om hur verkligheten ser ut. Politikerna pratar om solidaritet, men om man verkligen vore solidarisk skulle man kunna hjälpa tio personer på plats, där det behövs, i stället för att ta hit en enda. Till Sverige når, menar jag, bara de som har medel att betala människosmugglare eller dyra biljetter. Man måste se djupare och arbeta globalt för att förebygga flyktingströmmarna, i stället för att passivt ta emot människor när katastrofen väl har blivit ett faktum.

Malmös kommunalråd Ilmar Reepalus förslag att stoppa nyinflyttningen till vår kommun i fem år är bra. Det kom visserligen alldeles för sent, men det är en grund att bygga vidare på.

Jag tror att vi måste stoppa invandringen totalt, till hela Sverige, under en viss tid, se till att hitta jobb åt alla som redan är här och ge dem möjlighet att bygga upp ett drägligt liv. Efter det kan vi möjligen gå vidare och ta emot fler hjälpbehövande."

På punkt efter punkt ger denne kloke man Sverigedemokraterna rätt! Sverigedemokraterna är det enda parti som värnar om de människor som redan finns i Sverige! Tack till Suat Cicek, skomakaren i Rosengård!

Nu har han tydligen tröttnat på invandringshaveriet i Sverige och flyttat hem till Turkiet. Läs vidare på Politiskt Inkorrekt!


Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

Ursprungsartikel
Källa: Tankesmedjan Feminix (importerat inlägg)

islamic cleric : Muslims are lazy, what?



islamic cleric : Muslims lazy ass

Ursprungsartikel
Källa: TackForDetMona Favorites YouTube Channel (importerat inlägg)

3 YEAR OLD MUSLIM GIRL YEARNS TO KILL INFIDELS



Muslim girl taught from the Kuran to hate...

Ursprungsartikel
Källa: TackForDetMona Favorites YouTube Channel (importerat inlägg)

Iraqi TV Debate: Is the Earth Flat?



A debate between an Iraqi "Researcher on Astronomy" and a physicist on Iraqi television. Apparently, this is an important question in the Islamic world...

-From the transcript-

Interviewer: Lunar and solar eclipses, sunset and sunrise, and the changing of seasons -- how would you explain all these phenomena, if the Earth is not round, as you claim?

Fadhel Al-Sa'd: The sun circles the Earth because it is smaller than the Earth, as is evident in Koranic verses.

Have you ever seen how the sun moves? I have seen the sun moving. The sun makes one move every 24 hours.

What I say is based on Koranic science. He bases his arguments on the kind of science that I reject categorically -- the modern science that they teach in schools. This science is a heretic innovation that has no confirmation in the Koran. No verse in the Koran indicates that the Earth is round or that it rotates. Anything that has no indication in the Koran is false.

------------------
RACIST COMMENTS DIRECTED AT WHAT PEOPLE ARE WEARING, MAKING FUN OF HOW THEY ARE TALKING, OR THE COLOUR OF PEOPLE'S SKIN WILL NOT BE TOLERATED. AIM YOUR COMMENTS AT THE CONTENT OF THEIR BELIEFS OR THEIR RELIGION, NOT THEIR CULTURE OR RACE.

Ursprungsartikel
Källa: TackForDetMona Favorites YouTube Channel (importerat inlägg)

Vänder Turkiet ryggen mot väst?

I Foreign Affairs skriver Soner Cagaptay vid Washington Institute for Near East Policy en intressant analys av Turkiets politiska utveckling, An Islamist Foreign Policy Puts Ankara at Odds With Its Former Allies.

Turkiet har inbjudit Syrien, en ökänd förbrytare av mänskliga rättigheter – att delta i militära övningar, samtidigt som det långvariga militära samarbetet med Israel bröts i början av oktober. Landet var inte längre välkommet till den årliga flygvapenövningen som genomförts i Turkiet med Nato och Israel.

Och detta är inte enstaka undantag från det regerande islamistpartiet AKP:s sida, skriver Soner Cagaptay:

Men AKP:s utrikespolitik har inte blivit sympatiskt inställd gentemot alla muslimska stater. Partiet har snarare visat solidaritet med islamistiska, antivästliga regimer (exempelvis Qatar och Sudan) medan man avvisar sekulära, västvänliga muslimska regeringar (Egypten, Jordanien och Tunisien).

Denna strategi är särskilt märkbar i palestinafrågan: i samma andetag som AKP uppmanat väst att “erkänna Hamas som den legitima regeringen för det palestinska folket” har man kallat Palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas för “illegitim”. Enligt diplomater gick Abbas besök i Ankara i juli så dåligt att Abbas inte längre litar mer på AKP än på Hamas. […]

Utvecklingen är farlig eftersom det kan bli så — särskilt för de generationer som växer upp under AKP:s styre — att islamistiska regimer anser sig ha rätt att attackera sina egna befolkningar och till och med andra stater. I september försvarade premiärminister Erdogan Irans nukluära program och hävdade att det verkliga problemet är Israel. […] Turkiet har också stått värd för besök av Sudans vicepresident Ali Osman Taha […]

Den transformering av den turkiska identiteten under AKP har potentiellt massiva konsekvenser. Styrd av en islamistisk värdsbild kommer det att bli omöjligt för Turkiet att stödja en västlig utrikespolitik, även när det ligger i Turkiets nationella intresse.

Ja, om AKP och Erdogan överger Kemal Atatürks sekulära politik blir naturligtvis ett medlemskap i Europeiska unionen omöjligt. På ett sätt vore det inte fel om ett moderat Turkiet fick ökat inflytande i Mellanöstern snarare än EU-medlem, men om det är så att AKP snabbt radikaliserar Turkiet i riktning mot islamisk fundamentalism är det till stor skada för alla goda krafter.

(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,, )



Ursprungsartikel
Källa: Dick Erixon (importerat inlägg)

Mordbrand i förskola och stenkastning i Göteborg


En förskola på Smaragdgatan i Tynnered eldhärjades på torsdagskvällen.
Elden kunde snabbt släckas.

När polispatruller kom till platsen utsattes de för stenkastning. En grupp på fem mellan fem till tio ungdomar kastade sten från ett berg i närheten av förskolan. Stenar skall ha vinit runt polisbilen men ingen person skadades. Ingen har gripits för stenkastningen. Branden har rubricerats som mordbrand. Det var andra kvällen i rad som det brann i en förskola i Tynnered. På onsdagskvällen blev ett rum i en förskola på Bronsåldergatan helt utbränd.

GP



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Viktiga frågor om Islam

Jimmie Åkessons artikel i Aftonbladet satte igång debatten om Islam i Sverige. Nästa steg bör vara att föra debatten vidare till alla Islams företrädare i landet. Det är dags att de börjar svara på angelägna frågor om deras syn på grundläggade värden i Sverige, och vad som händer när Sveriges lagar kolliderar med Allahs lagar.

Till att börja med bör man läsa Koranen, där den bästa översättningen är gjord av K.V. Zetterstéen. Den gjordes redan 1917, långt innan alla politiskt korrekta varianter dök upp. Den finns tillgänglig både som inbunden och som pocket. Sedan är det dags att söka upp muslimer i höga och låga positioner och t.ex. fråga om de anser:

- Att kvinnor bör ärva hälften mot män. ( Finns i Koranen Sura 4, vers 12)

- Att muslimska kvinnor får gifta sig med icke-muslimer. ( 2:220)

- Att muslimska män får slå sina fruar om de inte lyder ( 4:38)

- Att en muslim får lämna Islam, eller t.o.m. konvertera till andra religioner. ( Hadith genom Bukhari, volym 9, bok 83, nr 17)

- Att muslimska fruar alltid måste ställa upp på sex om mannen så önskar (Hadith nr 54 Mishkat al Masabih, se även Bukhari arabisk-engelsk översättning vol. VII hadith nr 121.)

- Att Islam får kristiseras i ord eller bild. ( 9:62, 9:64)

- Att muslimer får ha nära vänner bland icke-muslimer. ( 4:91)

- Att judar är lika mycket värda som muslimer. (Abu Huraira vol 4, bok 52 nr 177)

Kort sagt. Vad är deras åsikter i frågor där Islams medeltida regler kolliderar med grundläggande svenska västerländska värderingar som betonar jämlikhet mellan könen, demokrati och yttrandefrihet samt individens rätt att själv göra sina val i livet. Ytterst viktiga frågor som Islams företrädare hittills sluppit besvara pga ett politiskt korrekt etablissemang och en okunnig allmänhet.

Den viktigaste frågan i 2010 års valrörelse handlar inte om jobben eller ersättningsnivån i a-kassan, den handlar om islams roll i framtidens Sverige.

 

 



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Har vi för låga straff i Sverige?

I t.ex. kvällens Debatt I SVT kl 22.00 så diskuteras frågan om vi har för låga straff i vårt land. Bakgrunden är naturligtvis de mycket låga straff som utdömts för det omtalade "Sturebymordet" där de två unga förövarna dömdes till 20 månaders sluten ungdomsvård.

Det är lätt att förfasa sig över de oerhört låga straff de två förövarna dömdes till för ett planerat men meningslöst mord som det i Stureby. Att lagen tillåter så låga påföljder för ett så allvarligt brott är under all kritik. Svaret till det makabert låga straffet är den svenska ungdomsrabatten för brottslingar vid låg ålder. Jag tycker det är rimligt med en ungdomsrabatt för unga brottslingar, men den bör inte vara hur generös som helst. I dag är denna ungdomsrabatt för brott perverst generös.

En annan faktor som gör att brottslingar och speciellt våldsbrottslingar döms till uppseendeväckande låga straff är inte att straffskolorna skulle vara speciellt låga, utan att straffpraxis i vårt land glidit nedåt med tiden. Straffskalorna för t.ex. misshandel är mellan 1 år och 10 års fängelse. Men det är ytterst ovanligt att förövare döms till den högre halvan av straffskalan, det spelar ingen roll hur grovt och bestialisk misshandeln är. Det är alltså i första hand straffpraxis, och inte hur lagen är skriven som gör att straffen för relativt grova brott blir så stötande låga.

Varför skall vi använda oss av straff som ibland kan upplevas som relativt hårda, tjänar det något syfte? Blir någon bättre av ett fängelsestraff? Det är långtifrån säkert att någon börjar ett bättre liv efter ett fängelsestraff, det kan i värsta fall bli tvärtom. Fängelsevistelse kan ibland bli en introduktion till den kriminella världen, detta måste betraktas som en nackdel med denna påföljd. Å andra sidan har det visat sig att de som inte får något straff eller någon annan kraftig gränssättning inte heller börjar ett bättre liv.

Orsakerna till att använda sig av fängelsestraff är flera. Den kanske viktigaste anledningen till att använda sig av fängelsestraff är den signal som samhället ger till befolkningen, "detta brott ser vi allvarligt på, gör dig inte skyldig till detta brott". Det har en avskräckande effekt med fängelsestraff, oavsett vad vissa debattörer säger. När en pojke i ett ungdomsgäng blir dömd till ett fängelsestraff så ger det en tydlig signal till pojkens kamrater och alla andra pojkar i alla andra gäng. 

En annan viktig orsak när det gäller framförallt våldsbrottslingar är att skydda allmänheten mot dessa förövare. Det är samhällets skyldighet att skydda sina medlemmar. En viktig aspekt är också att allmänheten ser det som rimligt att en förövare får ett straff, det är en av grundpelarna som hela samhället vilar på. Om någon kan göra sig skyldig till grov misshandel utan att få något straff finns det ingen anledning för någon att följa lagen. Dessutom skulle medborgargarden och privat hämnd uppstå. Man kan lite tillspetsat säga att inga lagar fungerar (eller ens kan kallas lag) om det inte finns en rimlig påföljd.

Det finns ingen anledning till en allmän straffskärpning i vårt land. Däremot finns det stor anledning till att se över straffpraxis, speciellt när det gäller våldsbrott. Dessutom måste man se över ungdomsrabatterna för grova våldsbrott, som det är nu så väcker dessa rabatter anstöt för stora delar av vår befolkning.

Länk SVT



Ursprungsartikel
Källa: Robsten blog (medlem)

Amerikanska judar nedskjutna vid synagoga

En synagoga i North Hollywood angreps i eftermiddags
av en beväpnad man som sköt ned två församlings-
medlemmar på väg till gudstjänst.
Adat Yeshurun Valley Synagouge har tidigare klagat
över många antisemitiska hot och trakasserier från
gängen i grannskapet. Den maskerade gärningsmannen
sköt ned de två medelålders männen när de parkerade
sina bilar utanför synagogan.
FBI klassificerar brottet som antisemitiskt hatbrott
och har skärpt bevakningen av alla judiska objekt i
Los Angelesområdet.
***
Jerusalem Post
FoxNews
N Y Times


Ursprungsartikel
Källa: Jihad i Malmö (importerat inlägg)

Bombdrama i Göteborg – man med misstänkt bombbälte på spårvagn


En spårvagn har evakuerats på Linnégatan sedan en man påstått sig ha sprängämnen på sig. En 60-årig man har gripits av polis och ett stort område runt hållplatsen Olivedalsgatan har spärrats av.

Det var vid halvsextiden som polisen larmades om att en man med påstådda sprängämnen på sig, eventuellt ett bombbälte, hade klivit på spårvagn 6 i riktning mot Linnéplatsen. Spårvagnen stannade i höjd med Olivedalsgatan där polisen stormade vagnen och evakuerade alla passagerare. Bombtekniker är på väg.

- Mannen hade misstänkta bombgrejer på sig och är avförd till Sahlgrenska, säger Katarina Gvardian, polisman på platsen.

Linnégatan och angränsande gator är avstängda med trafikkaos som följd. I området har hundratals nyfikna människor samlats.

Den gripne misstänks i nuläget för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Länkar

G-P
G-T
AB
SVT
SVT Västnytt



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Om barnäktenskap som trots Lex Fadime har gått rätt igenom Migrationsverket


bananerYtterligare en yttring av frustration med sakernas tillstånd från en migga följer nedan. Som vanligt räknar varken miggan eller jag med att någon ska bry sig om vad han skriver; liksom ingen brytt sig om de ofta hårresande berättelserna tidigare på bloggen (som skulle räcka till en bok) under Asyl&Migration. I stället fortsätter den märkliga ”sticka huvudet i sanden”-attityden, och man kan undra om undersåtarna i bananmonarkin Sverige består av en stor majoritet strutsar?

MIG logo”Vår GD har lovat att han aldrig kommer att bli upprörd om han ser ett PUT-beslut som är fattat på felaktiga grunder.
(Läs om detta här)

Men då så! Varför inte ta honom på orden?

I god tid före nästa valrörelse kommer det därför att cirkulera en lista över uppehållstillstånd som aldrig skulle getts. Men det är ett område som GD helst av allt inte vill prata om, för det berör ”Blunda och Bevilja” (miggornas öknamn på avdelningen ”Besök och Bosättning”. Min anm.) . På den listan kommer det att stå:

- om barnäktenskap som trots Lex Fadime har gått rätt igenom Migrationsverket

- om barn som fått uppehållstillstånd i Sverige tillsammans med en förälder, trots att den vårdnadsdom som låg till grund för tillståndet inte ens erkänns i den svenska rättsordningen och där den andre föräldern vill ha tillbaka sitt barn

- om ett gäng somaliska barn där socialförvaltningarna hört av sig och förklarat att barnen inte är de som de sades vara, och att barnen nu dessutom måste fosterhemsplaceras

- om dem som lyckats söka asyl i flera identiteter samtidigt och lyfter bidrag i lika många

- om vad som hände de ”ensamkommande barn” som fick tillstånd under 2008 och 2009, huruvida deras anhöriga dök upp eller ej efter att den unge/unga fått PUT. Vår GD rapporterar nämligen officiellt till regeringen att detta inte är vanligt förekommande. Men hur kommer det sig då att en ensam beslutsfattare redan i år har varit med om 12 ansökningar på anknytning till barn som sades vara ensamma och där handläggarna enligt GD:s direkta order stressade sig fram till PUT?

- och favoriten bland alla andra, där hela begreppet adoption sattes ur spel av GD:s trogna skara.

© Vid citat ur mina texter, var vänlig länka hit så att hela texten kan läsas, inte bara lösryckta ord eller meningar.


Ursprungsartikel
Källa: Merith Wager (importerat inlägg)