Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 30 september 2009

SUF skämmer ut sig vid Reinfeldt-besök i Umeå



Statsminister Fredrik Reinfeldt besökte under tisdagen Umeå och höll ett föredrag.
Några vilsna ungdomar från Syndikalistiska UngdomsFörbundet hade letat sig dit för att protestera mot "borgarsvinen" och gorma hejaramsor i bästa vi-i-femman-stil.

"Öga för öga tand för tand, arbetarklassen i första hand. Borgarjävel stick från stan, bussen går från Vasaplan. Arbetarklass mot överklass, inget jävla borgartjafs "

De hade dock uppenbara svårigheter med att hålla banderollen åt rätt håll.

Sändes: 2009-09-28

Ursprungsartikel
Källa: MXCartoons YouTube Channel (importerat inlägg)

Vårt samhälle är inne på en oerhört farlig väg

Det står i en lokaltidning (Mitti) att någon målat ett stort kors vid Norsborgs tunnelbanestation. Bakgrunden är att en ung man körde ihjäl sig på motorcykel i södra Stockholm i augusti i år. Ett stort antal sörjande ställde blommor och ljus vid Norsborgs tunnelbanestation, efter ett tag målades också det stora korset dit.

Enligt SL:s 24 timmarsregel skall allt klotter tagas bort senast ett dygn efter att det upptäckts. Nu har upprepade bombhot riktats mot tunnelbanan om korset tas bort. Både polis och SL:s ledningar backar för hoten och polisen avråder från en sanering av målningen. De som bor i området vill att korset tas bort, många känner obehag inför målningen. Trots detta tas målningen inte bort. Polisen säger att det varit stökigt i södra Stockholm med upprepade bilbränder och annat stök. De vill inte trappa upp stämningen genom att sanera husväggen där målningen sitter och därmed riskera en konflikt med diverse ungdomsgäng.

Man får känslan av att det målade korset inte bara en sorgesymbol utan också en gängsymbol och en symbol för makt och "respekt" för grupper utanför både lagen och det legala samhället. Att samhället representerat av polisen och reseföretaget SL backar för rena hot från dessa obskyra grupper ger mycket starka obehagskänslor. Dessutom lär det motverka sitt syfte, grupperna bakom dessa hot och krav lär få ännu högre tuppkam och de märker att hot lönar sig. Även intern kritik inom polisen har riktats mot denna mycket defensiva linje av samhället och polisen. Bloggen ser med mycket stor oro på att samhället, politikerna och andra samhälliga institutioner backar för dessa rent illegala ungdomsgäng.

Länk Mitti



Ursprungsartikel
Källa: Robsten blog (medlem)

Inom EU har Sverige störst belastning av bedrägerier i familjefall, s k skenförhållanden.


En migga skriver:

MIG logoInom EU har Sverige störst belastning av bedrägerier i familjefall, s k skenförhållanden.

Anledningarna är fem:
1) prövotiden för nya förhållanden är 2 år. I resten av EU är den 5 år.
2) det finns inga försörjningskrav under prövotiden. I resten av EU finns försörjningskrav.
3) den som varit gift – även om det är skengift – med en svensk kan få svenskt medborgarskap redan efter 3 år. Motsvarande regel finns inte i resten av EU.
4) kontrollerna är nästan obefintliga i Sverige. I den del EU-stater sker åtminstone hembesök om det misstänks något fuffens.
5) sanktionen är i princip noll. Som lagen är utformad klassas inte skenförhållanden som människosmuggling och inte heller som vanligt bedrägeri. Det är istället bötesbrott, ungefär som att köra bil utan körkort, och preskriberas efter 2 år.

Så det vanligaste bedrägerifallet är nog inte att tota ihop en falsk asylberättelse, det är att tota ihop ett förhållande. Men som hjälparna brukar säga: Alla, oavsett hur det går till, ska få bo i Sverige,  för ingen människa är illegal.

Sverige silar mygg och sväljer kameler. Så har det varit i åratal, rentav decennier. Och hur många nya poliser och hur stora satsningar på rättsväsendet regeringen än gör så hjälper det inte. Invandringen till Sverige blir mer och mer ”fri” och kravlös.

Istället för att använda all kraft och tid för att ta itu med alla missförhållanden och rensa upp i floran av falska identiteter och skenförhållanden och 22-åriga ”minderåriga” etc, så satsar nu Migrationsverket på en dyr Visionsdag den 30 september, med obligatorisk närvaro (!) för miggor, som hellre skulle jobba och beta av de stora högarna av väntande ärenden. Som en av dem säger:

Jag kan inte tänka mig att Visionen skulle ha någon bäring på tillämpningen av utlänningslagen när det gäller asyl. Där måste vi noga följa lag och praxis, oavsett hur mycket vi brinner för den ”globala migrationens möjligheter”, som är den lite svårbegripliga slogan som möter oss varje morgon på våra datorer.

Samtidigt med den stora släpphäntheten på områden som skenförhållanden, ensamkommande ungdomar, falska identiteter och falska asylhistorier så är man stenhård på områden där man borde ta sig både en och två ordentliga funderare innan man beslutar om utvisning. Till exempel när det gäller kristna och statslösa från Irak, men också i andra fall där besluten ibland är totalt obegripliga.



Ursprungsartikel
Källa: Merith Wager (importerat inlägg)

Fy vad lögnaktiga FP-politiker kan vara.

Regeringen duckar för flyktingarnas vårdbehov

FP-politiker: Plånboken tillåts styra vem som får vård. Återigen får Sverige svidande kritik för att papperslösa flyktingar inte får sjukvård på samma villkor som alla oss andra. En rapport från organisationen Läkare i Världen konstaterar att Sveriges lagstiftning på området är bland den sämsta i Europa. Alla partier stöttade beslutet. Utom ett. Sverigedemokraterna gormade om en kommande invasion av "vårdturister" som skulle sänka Region Skånes budget. Nu blev det inte så, tvärtom. Vården för de gömda flyktingarna blev mycket billigare än beräknat. Den största vinsten ligger dock på det mänskliga planet och handlar om att fler gömda flyktingar vågar besöka sjukvården och få hjälp.

Det är skrämmande att behöva läsa dessa folkpartistiska lögner. Att de har mage att kalla individer som uppehåller sig illegalt i landet ”papperslösa flyktingar” visar på stor brist i intelligens hos dessa folkpartister. Det finns inget som heter ”papperslösa flyktingar” då flyktingar med rent mjöl i påsen inte behöver gömma sig på grund av de generösa asyllagar som Sverige har.

Jag vill ännu en gång påpeka att det handlar inte om några så kallade ”papperslösa” eller ”flyktingar” utan det handlar om individer som bryter mot svensk lag genom att uppehålla sig illegalt i Sverige. Per definition så är de brottslingar. Att sen aftonblaskan tillsammans med folkpartiet snyftar på gör det inte per automatik till att det skulle vara rätt.

Så mitt förslag till dessa ointelligenta folkpartister är följande, ge polisen fler resurser så att de snabbt kan fånga in dessa lagbrytare och ombesörja deras laga vunna utvisning.

Dragan
Dragan Klaric

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Technorati technorati tags: , , , , , , ,

Jag har placerat min blogg i Helsingborg på bloggkartan.se



Ursprungsartikel
Källa: Tant Elisabeths blogg (medlem)

Jag skriver på Expressens debattsida idag


Idag har jag en debattartikel i genusfrågan publicerad på Expressens debattsida. ”Tack, fru Anka – nu slipper jag påhopp” blev den rubrik som tidningen satte. Artikeln handlar om hur Anna Anka flyttat gränserna för vad som får sägas i genusfrågan, och mynnar ut i mitt förslag till ny svensk jämställdhetspolitik.

Artikeln finns här.



Ursprungsartikel
Källa: GenusNytt (importerat inlägg)

Integration i Studio ett

Gårdagens Studio ett innehöll två integrationsrelaterade inslag.

Synen på förortsbråken
Om rapporteringen från bilbränder och stenkastning i storstädernas förorter. Medierna utnyttjas av de ungdomar de intervjuar. Det skriver frilansjournalisten Haore Sulaiman på sin blogg. SVT-reportern Christian Catomeris deltar också i samtalet.

Niqab i arbetslivet
Kan man arbeta som lärare eller barnskötare iklädd Niqab den heltäckande slöja som bara visar ögonen på den som bär den? Häromdagen krävde lärarförbunden gemensamt tydliga regler för vad som ska gälla. Nyamko Sabuni, integrationsminister (FP) deltar.

Ursprungsartikel
Källa: Integrationsbloggen (importerat inlägg)

Censur - what a wonderful thing!

Jag hade verkligen hoppats att det skulle dröja längre innan jag på denna blogg skulle behöva sänka mig till inlägg som ens kan uppfattas som av av typen "vendetta"... Jag trodde (naivt nog?) att det skulle gå att föra en konstruktiv, faktagrundad debatt även med misstänkt mansfientliga krafter.Jag hade fel.Jag har redan tidigare kommenterat hur FI:s Veronica Svärd sågade Pär Ström och Camilla

Ursprungsartikel
Källa: Genderrorism (importerat inlägg)

De iranska mullornas subversiva arbete i Sverige





Den s k Al Qudsdagen i Stockholm, då islamister och nazister
förbrödrades bjöd också på ett praktiskt exempel på de iranska
mullornas aktivitet i Sverige. Minst tre av dem var på plats för
att uppmuntra den judehatande församlingen....
**
Nu blev det hela som väntat ett stort fiasko. Trots uppbackning
från såväl iranska ambassaden som flera naziorganisationer kom
under tvåhundra demonstranter till hatdemonstrationen. Över
tusen exiliranier buade ut dem grundligt. I utkanten av det hela
virrade några marxister från PGS & Co som inte visste om de
skulle följa sina hjärtan och ansluta sig till Omar eller vara taktiska.
lagt ut ett galleri på Herr Omar och hans anhängare och naturligtvis
***
Åter till mullorna.
Irans underättelsetjänst (MOIS/VEVAK) operar främst från ambassaden,
men också från iranska statliga företag (flygbolag, banker, handels-
kammare, diverse importbolag) samt naturligtvis moskéer och "kulturella"
institutioner.
Parallellt med MOIS arbetar revolutionsgardet Pasdarans egen säkerhets-
tjänst. Den är specialiserad på den islamistiska sektorn och utser exempelvis
mullor till alla Irankontrollerade moskéer i utlandet. Gardet anses också stå
närmare den högsta ledningen i Tehran.
Direkt under presidentkansliet står Organisationen för Kultur och
Kommunikation (OKK) som bl a utser kulturattacher. Under OKK arbetar
stiftelsen Ahl e Beit (Universella rådet för anhängare av profetens hus) och
Rådet för sammanförande av religioner (inriktat på sunnimuslimer).
***
I Sverige finner vi bl a
  • Imam Alimoskén, Stockholm
  • Balalmoskén, Göteborg
  • Imam Sadeghmoskén, Malmö
  • Al-Zahracentret, Stockholm
  • Radio Salam, Stockholm

***

Läs mera

Mullornas undergrävande arbete i Sverige

Mullornas offensiv mot Skandinavien (1)
Mullornas offensiv mot Skandinavien (2)



Ursprungsartikel
Källa: Jihad i Malmö (importerat inlägg)

20 procent av Europas befolkning muslimsk år 2050


En femtedel, det vill säga 20 procent, av den Europeiska Unionens befolkning kommer att vara muslimsk år 2050, vilket ska jämföras med siffran från i fjol (2008), då cirka fem procent av den totala befolkningen var muslimsk, skriver The Daily Telegraph. Det är således en mycket snabb demografisk förändring vi talar om. Tidningen rapporterar om en mörk framtid där den Europeiska kontinenten hyser en allt större andel muslimer, vilket – om ingenting görs – oundvikligen kommer att leda till en omfattande islamisering och en framtid där det sekulära och demokratiska Europa står inför det värsta hotet någonsin – långt värre än tidigare hot från nazism och kommunism.

Då ska vi komma ihåg att fördelningen år 2050, precis som den är i dag, kommer att vara mycket ojämnt fördelad över kontinenten. Det finns delar av Europa som i dag hyser mycket små muslimska populationer, medan andra hyser betydligt större, vilket kommer att vara fallet även vid mitten av detta sekel. Exempel på länder som kommer att hysa mycket stora muslimska populationer och där förändringarna kommer att vara som mest genomgående, är England, Spanien och Nederländerna, skriver The Daily Telegraph:

England, som i dag har 20 miljoner människor färre än vad Tyskland har, kommer att vara Europeiska Unionens folktätaste land år 2060, spår man. Detta som en följd av den omfattande invandringen och dessa gruppers högre nativitet. Man talar om att den "vita befolkningen" till exempel kommer att vara i minoritet i Birmingham år 2026, och ännu tidigare i Leicester. 2007 hade vidare 28 procent av alla barn i England och Wales minst en utrikesfödd förälder, i London var siffran så hög som 54 procent. Och så vidare. Ett annat exempel är Spanien, där endast 3,2 procent av landets population var utrikesfödd år 1998. Knappt tio år senare, år 2007, var siffran 13,4 procent.

I Nederländerna är namnet Mohammed, eller varianter på namnet, det populäraste namnet på pojkar i fyra av de största städerna i landet i dag (Amsterdam, Rotterdam, Haag och Utrecht). I Haag har Mohammed och varianter på namnet intaget inte bara första plats, utan även andra och femte. Ett annat exempel är Österrike. Under det förra seklet var 90 procent av landets befolkning katoliker, men risken är stor att islam är majoritetsreligionen bland ungdomar under 15 år kring år 2050. Muslimerna kan dessutom mycket väl komma att vara fler än ickemuslimerna i Frankrike, och kanske även i hela Västeuropa, vid samma tidpunkt. Möjligtvis några år senare. Det är dock svårt att komma med exakta siffror, då nativiteten är svår att beräkna och då migrationen kan vara som "ebb och flod", skriver man vidare.

Men en sak är säker, vilket vi ska ha klart för oss; Europas muslimska befolkning har mer än fördubblats under de senaste 30 åren och kommer att ha fördubblats igen år 2015. Sedan 2002 har nettomigrationen legat på uppemot två miljoner årligen, detta enligt EU-siffror, vilket är en tredubbling på några få år. Därför talar trenden talar sitt tydliga språk: Den låga nativiteten bland Europas folk kombinerat med en ökande massinvandring och en betydligt högre nativitet bland vissa invandrargrupper, kommer att "fundamentalt" förändra vad vi i dag kallar Europeisk kultur och samhälle, om ingenting drastiskt görs.

Länkar

A fifth of European Union will be Muslim by 2050
Muslim Europe: the demographic time bomb transforming our continent
Mohammed is most popular boy’s name in four biggest Dutch cities



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

YTDemografiInvandring





Ursprungsartikel
Källa: Whathitthefan YouTube Channel (importerat inlägg)

Islamister som inte tar debatt utan hotar

När Lars Vilks medverkade vid ett seminarium med ex-muslimer om fundamentalistisk islam för en tid sedan (referat) var jag tvungen att besöka toalett. På vägen dit såg jag ett gäng som låg på knä och bad till allah. När det mot slutet av seminariet blev frågestund kom gänget in i möteslokalen och en av dem höll en argsint monolog på arabiska, som innehöll indirekt dödshot mot Lars Vilks, sedan gick de ut. Detta även om seminarieledaren uppmanade dem att stanna och diskutera.

Denna ovilja att diskutera, för att istället rikta mer eller mindre förteckta dödshot, känns igen när Nima Dervish på sin blogg berättar om brevväxling med Mohamed Omar, Brev från Omar. Där talar Omar om att man delar ut flygblad med bla Nima Dervishs bostadsadress. Det hotfulla i detta kan ingen missa.

För mig säger detta sätt att agera allt. Att inte ta någon diskussion, utan istället hota, är det som definierar fundamentalister. Och då finns ingen skillnad på nazister eller islamister.

För mig är det häpnadsväckande att medierna inte klarar av att se till vad olika grupperingar står för, bara därför att de gömmer sig bakom religiösa förtecken. Detta är inte religion, det är farlig politik extremism.

(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , ,, ,
)



Ursprungsartikel
Källa: Dick Erixon (importerat inlägg)

HALALSLAKTAT PÅ MCDONALDS

Brukar du äta på McDonalds? Vet du att du då äter halalslaktat om du väljer en produkt som innehåller kyckling.

Efter att detta faktum blivit känt i Finland där McDonalds köper en sitt kycklingkött från de danska företaget Danpo som halalslaktar alla kycklingar. Läs inlägg av Merit Wager.

Vid en förfrågan till informationsavdelningen hos McDonalds i Sverige bekräftar Sara Jansson, McDonald's Kundservice McSvar att man även i Sverige köper in sitt kycklingkött från Danpo.

"McDonald's kycklingprodukter levereras i dagsläget av företaget Danpo i Danmark. De använder sig av Halal-slaktning."



Avstå ovanstående produkter som innehåller kyckling!

Danpos hemsida sprider man gärna sitt budskap om halalslakt eller vad säger ni om detta.



I texten kan man läsa följande.

"At kyllinger slagtes efter halal-metoden betyder, at den slagterimedarbejder, der overvåger slagteprocessen, er muslim.

Den muslimske slagterimedarbejder er godkendt af Islamisk Kulturcenter i København.

Den muslimske slagterimedarbejder fremsiger en bøn for sig selv ved slagtningens begyndelse og hver gang, der har været en pause i slagteprocessen. Bønnen hedder i oversættelse: "I Guds navn, Allah er den største"."



Bojkotta McDonalds om du inte anser att "Allah är den störste"! 

Islamic center i Köpenhamn har tydligen godkänt halalslaktning på fler företag i Danmark. Här är en länk där du kan se flera danska företag vars produkter säljs i Sverige eller som till och med bedriver verksamhet i Sverige.

I listan finns Danish Crown som äger slakteriet i Kalmar.





Ursprungsartikel
Källa: Thoralf Alfsson (importerat inlägg)

Det finns ingen brist på floskler hos aftonbladet..

Näthatarna tål inte ljuset

Allra värst är detta i anslutning till artiklar om invandring, eller som förra veckan – om Sverigedemokraterna. Och de mest fascinerande är de som inte ger upp. De som skriver igen och igen utan att publiceras, men skriver ändå. Och för varje kommentar blir konspirationsteorierna allt mer fantasifulla. Konspirationer om massmedierna i Sverige, om hur journalisterna är köpta, om hur vi är tvingade av någon osynlig överstatlig makt att censurera folk som inte är politiskt korrekta. Ibland är det humor, ibland kan man skratta åt eländet, men lika ofta fastnar skrattet i halsen.

Jag mår illa när jag läser vad Sofia Mirjamsdotter på aftonbladet skriver! Varför mår jag då illa undrar ni? Ja en av de främsta orsakerna att jobbar man på aftonbladet som Sofia Mirjamsdotter gör då ska man inte använda sig av orden yttrandefrihet, åsiktsfrihet och demokrati! Då vi alla vet att detta är begrepp som aftonbladet och dess så kallade journalister inte vet ett dugg om.

Konspirationsteorier skriver Sofia Mirjamsdotter och vill få det till att framstå som om alla som nämner ”Lilla Saltsjöbadsavtalet” eller ens vågar yttra orden mörkläggning när det kommer till hur svensk media och främst då aftonbladet mörkar allt det negativa i spåren av den enorma och hejdlösa massinvandring Sverige har skulle på något sätt vara korkade som inte vet ett dugg.

Sen går hon på med ett tungt ord ”Näthatare” måste vara något Sofia Mirjamsdotter uppfann eller så var det kanske någon som uppfann det åt henne, man vet aldrig med aftonbladet. Aftonbladet kör ju enligt egna spelregler, på aftonbladet existerar inte begreppen etik, moral och sanning så då använder sig aftonbladet och dess så kallade journalister av ord som de uppfinner. Men om vi utgår från ordet ”Näthatare” då skulle det innebära att Sofia Mirjamsdotter talar om människor som hatar Internet! Men vänta lite hur kan Sofia Mirjamsdotter veta vad vissa människor hatar? Borde det inte rimligen vara ”Aftonbladethatare” För jag kan inte tänka mig att alla som skriver kommentarer eller driver bloggar hatar Internet!

Sen helt plötsligt går Sofia Mirjamsdotter in på så välbekanta ord på aftonbladet som idioter, galningar, korkade rasister och kvinnofientliga bittra jävlar som för mycket väsen. Så om man tycker att aftonbladets artiklar suger då är man enligt Sofia Mirjamsdotter, galen, idiot, korkad rasist och kvinnofientlig bitter jävel. Intressant att aftonbladet tycker så om många av sina läsare, det måste höja aftonbladets upplaga att kasta skit på sina läsare. Att man inte gör Sofia Mirjamsdotter till chefredaktör på aftonbladet, hon har ju så sunda värderingar om de som i slutändan betalar för hennes lön antingen genom att köpa aftonbladet eller genom det skattefinansierade presstödet.

Kan hälsa Sofia Mirjamsdotter att jag gömmer mig inte, jag finns här med mitt namn och bild och vill du ha min hemadress så kan du väl e-posta mig och fråga. Jag har inget att dölja och jag säger vad jag tycker utan att behöva skämmas för det eller ha dålig nattsömn. Kan du Sofia Mirjamsdotter och dina kolleger på aftonbladet säga detsamma?

Dragan
Dragan Klaric

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Technorati technorati tags: , , ,

Jag har placerat min blogg i Helsingborg på bloggkartan.se



Ursprungsartikel
Källa: Tant Elisabeths blogg (medlem)

Den modiga Svenska kyrkan

En företrädare för Svenska kyrkan i Gävle, kyrkoherde Staffan Stjerndorff påstår med förnumstig besserwissermentalitet att "Jesus skulle inte ha gillat Sverigedemokraterna, därför gillar inte jag heller dem". Att en kyrkoherde kan uttrycka sig om politik och politiska partier på detta sätt är något helt nytt.

Vi kan konstatera att Svenska kyrkan gått in i partipolitiken med full kraft. Den tar som vanligt parti för etablissemanget mot folk som vågar stå för en obekväm åsikt. Låter det likt Jesus som han beskrivs i bibeln? Jesus tar alltså parti för etablissemanget och makthavarna, han tar parti för dem som är politiskt korrekta och sjunger med i valsen som hela vår mediala apparat står för. Jesus driver månglarna, alltså de som vågar ta strid för obekväma åsikter och riskera något för det som de tror på, ur templet. Kvar i templet blir Ecce homo, andra utställningar med djursex, vår kulturella, politiska och mediala elit. Allt detta enligt den bibeltolkande och modige kyrkoherden i Staffans församling, guds egna språkrör, Peter Stjerndorff. Hade jag varit kvar i Svenska kyrkan hade jag gått ur densamma just nu!

Länk Arbetarbladet



Ursprungsartikel
Källa: Robsten blog (medlem)

Bara en liten grej som jag vill visa er.


I Bloggen om Expressen hittade jag denna pärla.

Påståendet om att Expressen alltid manipulerar bilder på brottsmisstänkta invandrare för att de ska se svenska ut, på faller förstås på sin orimlighet för alla som läser tidningen och ser vad vi publicerar, men det är intressant ändå. Som ansvarig utgivare vet jag ju vilka beslut vi fattar. Jag har förståelse för att alla inte har samma insikter, men reaktionerna till oss avslöjar ganska ofta i bästa fall okunskap och i sämsta fall rasism.”

Låt oss nu alla inse att vi har haft fel. Det är vårat rasistiska tänkande som gjort att Expressen pixlat bilder på brottslingar.

Lite exempel på våran rasism.

Våldtäktsmannen fångades på bild.

De greps för nya bränder.

Det är bara några av alla exempel jag kunde ta fram.

Mvh Varjager



Ursprungsartikel
Källa: Varjager's Weblog (importerat inlägg)

VEM SKALL HÅLLAS ANSVARIGA?

Läs hela artikeln i Gefle Dagblad

Detta håller på att bli vardag för de svenska pensionärer som bor i mångkulturella områden. Dagligen kan vi läsa om pensionärer som blir rånade och utsatta för inbrott där brottslingen i förbluffande många fall har invandrarbakgrund.

Vem skall hållas ansvarig för denna skrämmande utveckling?

Självklart är det riksdagspartierna som bär det fulla ansvaret för den fullständigt okontrollerade massinvandringen till Sverige!

 



Ursprungsartikel
Källa: Thoralf Alfsson (importerat inlägg)

Ska inte heller flygbolag och passagerarfärjor få kräva att deras resenärer identifierar sig?


I en artikel Brännpunkt i Svenska Dagbladet den 25 september, med rubriken SJ:s personliga biljetter oacceptabla, skriver riksdagsledamoten Nina Larsson (FP) bland annat:

Nina Larsson FP2Hur än SJ vänder och vrider på argumenten så är införandet av personliga biljetter oacceptabelt – framförallt ur integritetssynpunkt. Det begränsar också gömda flyktingars rörelsefrihet. Det handlar om gömda flyktingar som saknar giltig legitimation. Dessa människor lever i Sverige och kommer med SJ:s agerande få sin rörelsefrihet begränsad ytterligare.

Men asylsökande som fått sina asylansökningar avslagna, har ju inte rätt till någon rörelsefrihet i landet, de ska lämna landet när alla instanser har beslutat att de inte får stanna. Nina Larsson kan väl inte som riksdagsledamot mena allvar med att SJ och andra ska väga in hur deras åtgärder och regler eventuellt påverkar människor som vistas olagligt i landet???

1) Det ska väl ändå inte krävas av företag  i Sverige att de ska ta hänsyn till hur deras beslut eventuellt påverkar människor som visats i landet illegalt (olagligt?

2) Det är inget konstigt alls i att SJ vill att man ska identifiera sig och visa att man är den som har köpt en resehandling; det handlar om att stävja svartabörshandel med biljetter!

3) Vill riksdagsledamoten Nina Larsson (FP) i konsekvensens namn och på motsvarande sätt och med samma argument förbjuda flygbolag och passagerarfärjor att kräva att deras resenärer identifierar sig?

Nina Larsson (FP) skriver också:

Regeringens ägarenhet borde ta SJ i örat och få ett stopp på denna galenskap.

Kanske borde FP ta Nina Larsson i örat och be henne tänka efter innan hon skriver? Förtroendet för riksdagen är redan lågt och legitimiteten för jättekadern (349!) människor i Sveriges riksdag sjunker snabbt. Det blir inte bättre av ogenomtänkta utspel av dem som kallar sig ”förtroendevalda”.




Ursprungsartikel
Källa: Merith Wager (importerat inlägg)

Sanningen måste svida

"Journalister är lättlurade idioter"

Medierna utnyttjas i rapporteringen av bränder och upplopp i invandrartäta områden. Sju ungdomar som frilansjournalisten Haore Sulaiman har talat med synar här nyhetsförmedling. Alla är rörande överens: reportrar är naiva.

SYFTET MED DENNA redogörelse är inte att dumförklara kollegorna på redaktionerna, utan snarare att visa på den risk som föreligger om man som reporter söker indicier för att bekräfta en tes man valt på förhand.

Jag kan inte helt avgöra varför dessa killar berättar allt detta för mig. En sak som möjligen spelar in är att jag som invandrare har ett större förtroendekapital. Kanske hyser de större tilltro till mig. Men det kan också vara att de vet att jag kan skärskåda dem bättre än en välvillig svensk reporter och att jag inte är lika "lättlurad". Något tydligt svar har jag inte.

VAD JAG DÄREMOT är bekymrad över är att min undersökning visar att medier på jakt efter rafflande rubriker löper risk att utnyttjas av intervjuobjekt som verkar veta exakt vilka knappar man bör trycka på för "komma med i tidningen"

Att svenska journalister har käkat det berömda blå dumpillret är inget nytt! Att de svenska journalisterna toppstyrs av redaktioner vars chefer styrs av ”Det Lilla Saltsjöbadsavtalet” är inget nytt! Att det inte får falla någon skugga på det stora mångfaldsprojektet som ska ta över Sverige är inget nytt!

Det som gör mig förbannad är att den svenska journalistkåren har sålt sin själ till djävulen och medvetet medverkar till att föra fram en falsk bild av den massiva massinvandring Sverige har haft under 20-30 år. Ty hade den svenska journalistkåren rapporterat sakligt då hade det svenska folket fått veta sanningen och då hade det kanske sett annorlunda ut i det svenska samhället.

Det som är intressant är att den svenska journalistkåren har valt att angripa oss Sverigedemokrater då vi vågar säga sanningen. Just på grund av att vi vågar ställa oss upp och säga sanningen tror jag är det stora problemet. Då den svenska journalistkåren inte får säga sanningen i sin nyhetsförmedling, så kan jag tänka mig att de blir irriterade och då måste ta ut sin irritation på någon. Och då kommer vi Sverigedemokrater in i bilden. Ty den svenska journalistkåren kan inte acceptera att de är toppstyrda och måste ljuga för det svenska folket, samtidigt som vi Sverigedemokrater har vår frihet att förmedla sanningen till det svenska folket.

Dragan
Dragan Klaric

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Technorati technorati tags: , , , ,

Jag har placerat min blogg i Helsingborg på bloggkartan.se



Ursprungsartikel
Källa: Tant Elisabeths blogg (medlem)

En rasistisk invandrare tycker till om PI, Sverige och svenskarna


PI hänger ut:

Rasisten
Rasse@hotmail.com
81.236.140.207
Postades 2009/09/27 kl 13:45

Hahahahaha tycker synd om er svenskar som sitter på PI, för det är bara här ni kan uttrycka er rasistiskt :) men hade ni varit utanför dataskärmen så hade ni varit så jävla tysta och fega…Så håll era barn hemma, lås dörren och börja be till Allah för hjälp för snart har ni ett par blattar som kommer och hälsar på er ;)

synd om er rasse svenskar, så jävla synd om er…

Puss och Kram från en rasist som inte behöver PI för att uttrycka mig rasistiskt. Allt jag behöver göra är att gå ut i stan och smälla en svenne på käften.

Och fuck ert blå gula land, snart flyttar man ett varmare land och det är NI rasse skattebetalarna som betalar min resa så Bon Voyage. Ska bli kul och läsa från utomlandet hur Sverige förstörs sakta men säkert :) hehe ni förtjänar det Sverige, ni förtjänar det.

Ps. Zlatan är inte svensk, han är bosnier och muslim (till dig som sitter på PI med din fula gula tröja med Zlatans namn på ryggen) jävla avskum!!!!

//

PI ser inte på fotboll. Sådant har vi inte tid till. För övrigt äger vi inga fotbollströjor.

/red.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

De är sju av Sveriges värsta rånare – bara svenska namn


Polishelikoptrarna blev kvar på marken efter rekordrånarnas sabotage i samband med depårånet i Västberga den gångna veckan. Det är inte första gången polisen sätts ur spel under uppmärksammade kupper.

1ranare_1032439l

Dessa män har skjutit mot polisen, lurat dem med bombattrapper samt stoppat dem med bilbränder och fotanglar. De har satt oskyldiga liv på spel i sina våldsamma rånattacker – som gett hundratals miljoner kronor i byte.

Rånet mot Nokas, Norge

Jusuf Hani, 28
Klockan 23.55, en måndagskväll i augusti 2009, ringde han själv till polisen och berättade att han befann sig på Sola flygplats i Stavanger. Efter fem år gav han upp. Jusuf Hani, 28, från Västra Frölunda överlämnade sig själv efter att ha varit internationellt efterlyst för Stavangerrånet i fem år. Jusuf Hani fångades på en övervaknings-kamera tillsammans med sin vän, Ikmet Kodzadziku, strax före rånet. Även Jusuf Hani anses tillhöra den så kallade Naserligan. Han och Kodzadziku fanns båda på Näsets badplats vid den uppmärksammade gängsamman-drabbningen 2001. Hani är häktad i Norge och hittills har bara två förhör hållits med honom.

Ikmet Kodzadziku, 29
En cigarettfimp blev hans fall. Efter mångmiljonrånet i Stavanger, april 2004, hittade polisen hans dna-spår i en av rånbilarna. Under det mycket välplanerade rånet sköts polisbefälet Arne Sigve Klungland ihjäl. Troligen var det också rånarligan som organiserade stölden av Edward Munch konstverk "Skriet" för att distrahera polisen. Bytet vid Stavangerrånet blev över 60 miljoner svenska kronor. Kodzadziku dömdes slutligen till 13 års fängelse. Huvudmannen David Toska fick 18 års fängelse. Ikmet Kodzadziku uppges stå nära den så kallade Naserligans ledare, Naser Dzeljilji.

PI artikelsamling - Rånet mot Nokas/Yusuf ger upp

Det misslyckade postrånet, Gbg

Rene Akofely, 33
Han var ligaledaren och hjärnan bakom postrånet. Enligt polisut-redningen skulle Rene Akofely, huvudman bakom postrånet i Göteborg, starta krig mot fängelse-gänget Asir. Rånpengarna skulle användas till en attack mot bland annat Asir-ledaren Suyar Gürbuz (läs domen, PI artikel). En knivattack mot Akofely i fängelse-duschen på Norrtäljeanstalten ska ha varit anledningen. Rene Akofely klassas sedan tidigare som en av Stockholms mest brottsaktiva och finns med på polisens så kallade Nova-lista. Han dömdes till sju års fängelse för postrånet.

Paul Akofely, 32
Rånet blev ett fiasko – men vid postrånet i Göteborg förlamades staden under några timmar. Polisens jakt efter rånarna saboterades med bombattrapper, och när ett stort antal bilar sattes i brand. Gärningsmännen hade räknat med 80 miljoner kronor i byte men fick bara med sig 500 000 kronor. Det mesta i rikskuponger. Paul Akofely är yngre bror till Rene Akofely. För postrånet dömdes han i juni i år för bland annat sabotage och medhjälp till rån till fyra år och två månaders fängelse.

Hovrättsförhandlingar pågår. Mål nr kommer.

PI artikelsamling - Det misslyckade postrånet, läs domen

Hallunda-rånet / Fucked for Life (FFL)

Daniel Maiorana, 32
Han är den utpekade ledaren för Botkyrkagänget Fucked for life. FFL är det kriminella gäng i Sverige som är mest sammankopplat med värdetrans-portrån. Minst fyra stora värdetransport-rån har kopplats till gänget som Maiorana uppges styra.
Det största vid Hallunda 2005 då bytet blev 15 miljoner kronor. Polisen varnar för gänget på grund av deras hänsynslöshet under rånen. Risken att oskyldiga drabbas är mycket stor, bedömer polisen. Maiorana är, liksom andra FFL-med-lemmar, känd från rymningar. Tre gånger har han avvikit från Kumla och Hall. Daniel Maiorana avtjänar ett fängelsestraff för bland annat rån fram till februari 2010.

Mårten Tammiharju, 31
Yrkesrånaren Tammiharju har klassats som en av Stockholms mest aktiva rånare och har bedömts vara farlig för allmänheten. Den 6 maj 2002 besköt han två civilklädda polisspanare i Västerås. Bakrutan på polismännens bil splittrades av skott. Tammiharju räknas som en av ledarfigurerna inom nätverket Fucked for life, med rötter i Botkyrka söder om Stockholm. Han har dömts för värdetransportrån och varit efterlyst flera gånger. Kanske mest känd för ett flertal uppmärk-sammade rymningar och fritagningar på senare år. Placerades nyligen på Kumlaanstalens nya högsäkerhetsavdelning och friges tidigast juli 2012.

PI artikelsamling - FFL-medlemmar tvångstatuerade, läs domen

Akalla-rånet

Simon Coskunoglu, 39
Akalla, 25 augusti 2005, 04.30: Med en hjullastare krossade rånarna metallgrindarna till
Securitas värdedepå i Akalla, norr om Stockholm. Två rånare med automatvapen tog sig in i depåns utlastningszon. Efter sig lämnade de en sprängladdning och fotanglar. 15 bilar fick punktering. Bytet blev 26 miljoner kronor. Enligt rätten var Simon Coskunoglu en av rånarna inne i värdedepån och han ansågs vara en av de mest drivande bakom rånet. Han dömdes 2006, tillsammans med ytterligare två gärningsmän, till åtta års fängelse för rånet. Simon Coskunoglu är enligt uppgift vän till Daniel Maiorana från FFL.

Aftonbladet PLUS-artikel
Tillägg av PI

Video

Arlandarånet
Beväpnade med automatvapen slår rånare till mot väktare som lastar ur sedelsäckar ur ett SAS-plan den 12 juli 2002. Rånbytet är det största hittills i svensk kriminalhistoria: 44 miljoner.

Hallundarånet
En värdetransport sprängs, bilar sätts i brand. Ett av de mest våldsamma värdetransportrånen inträffar i Hallunda i Stockholm 29 augusti 2005

Depårån i Akalla
Med en hjullastare forcerar rånarna väggen till Securitas värdedepå i Akalla den 25 augusti 2005. Bytet blir 26 miljoner kronor.

Värdetransportrån vid Stora Höga
Rånare spränger en värdetransport vid Stora Höga mellan Styenungsund och Kungälv den 3 november 2005. Dådet filmas av en privatperson.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Lätt att vara generös med andras pengar

I Malmö fick en arbetslös kvinna av misstag 400 000 kronor av kommunen. När misstaget upptäcktes två månader senare hade hon satt sprätt på 130 000 av dem. Fritidsnämndens ordförande verkar inte särskilt bekymrad. "- Jag är mycket tveksam till om det är meningsfullt att göra en polisanmälan. Jag ser inga möjligheter att få tillbaka pengarna, säger fritidsnämndens ordförande Bengt Forsberg (s)." (SvD) Undra om han hade tagit det med samma ro om det var hans besparingar det gällt? I min värld är det nästan två årslöner. Jag skulle vilja få tillbaks dem eller åtminstone se att de ansvariga ställs tills vars. Nu rör det sig om skattebetalarnas pengar och då blir det inte mer än en axelryckning. För dem är 400 000 en spotstyvel i jämföresle med de enorma belopp som stort sett spolas ner i toaletten på grund av misshushållning och ideologiska skygglappar. Sydsvenskan, DN, HD, KvP,

Ursprungsartikel
Källa: Bryntes betraktelser (importerat inlägg)

Finland: McDonalds säljer ofrivilliga halal-burgare


Kanahampurilainen_sSnabbmatskedjan McDonald’s säljer hamburgare i Finland vars kycklingkött är slaktat enligt den islamska halal-metoden, men ingenstans informeras om att tillverkningen av köttet följer en religiös lag.

McDonald’s köper över hälften av sitt kycklingkött från den danska producenten Danpol, som följer islams regler i sin slaktprocess. Enligt producenten finns det alltid en muslim på plats som bevakar slaktprocessen och ber en bön innan varje slakt inleds. McDonald’s i Finland planerar inte sin service enligt olika religiösa grupper. Snabbmatskedjan meddelar att kycklingköttet i fråga inhämtats av kvalitetsmässiga orsaker – inte religiösa.

Ordföranden för Fritänkarnas förbund, Jussi K. Niemelä, anser att förfaringssättet kränker personer som har en annan religiös övertygelse eller är ateister. Dessa tvingas, mot sin vilja och utan att veta om det, att äta kyckling som är helgad till Allah, säger Niemelä.

Finlands islamska samfund kontrar med att saken inte skall blåsas upp i onödan. Bönen som bes vid halalslakt är inte riktad till själva köttet och inverkar inte på produkten. Det är fråga om en inledande bön som muslimer vanligen ber när de påbörjar något, såsom arbetet på morgonen, berättar Abdi-Hakim Yasin vid Finlands islamska samfund.

Källa: Yle


Ursprungsartikel
Källa: Merith Wager (importerat inlägg)

Tre gubbar, säger Aftonbladet


Nu har tre avsnitt av teveprogrammet ”Här är ditt liv” visats. Det har varit tre män. Förutsägbart som ett brev på posten kommer nu genusprotesterna. Aftonbladet ropar ut rubriken ”Tre gubbar – på tre program” (här). Journalisten som skrivit artikeln, Sofia Ström, kallar även i artikeltexten de tre inbjudna personerna för ”gubbar”.

”Jag tror jag spyr. Det måste bli slut på gubbväldet, säger en förbannad tittare”, skriver Sofia Ström redan i ingressen.

Sedan måste dock Ström erkänna att 49,5 procent av Aftonbladets läsare inte tycker att det är för många män i programmet. En gissning är att det kommer kvinnor framöver. Det kanske inte har passat i tidspusslet att lägga in varannan av vardera könet.

För övrigt undrar jag varför män så ofta kallas gubbar. Hade det varit i sin ordning att kalla tre framstående kvinnor som intervjuats i teve för kärringar?



Ursprungsartikel
Källa: GenusNytt (importerat inlägg)

Finn Svensken bland dessa 7.


Samma Aftonbladet som inte vill sälja reklam för  SD. Genom denna bilden behöver SD återigen inte köpa reklam.

Mvh Varjager



Ursprungsartikel
Källa: Varjager's Weblog (importerat inlägg)

tisdag 29 september 2009

Ambulans stals vid utryckning.


I artiklarna är det inga fördömanden eller egentligen någon kritik. Aftonbladet skriver om det med.

”Ambulansen stod obevakad utanför trapphuset då någon helt enkelt tog den och körde därifrån.
- Där var det någon som var snabb och passade på, säger Göran Kallervik vid Stockholmspolisen till Sveriges Nyheter.
Som tur var behövde ingen människa ambulanstransport. Branden rörde sig troligen om en torrkokning. Ambulansen påträffades senare vid Täby Kyrkby.”

Nu pratar vi om ett fordon som är till för att rädda liv. Då skall personen som stal det jagas anser jag. Spärras in länge. För han föraktar alla sina medmänniskor.

Mvh Varjager



Ursprungsartikel
Källa: Varjager's Weblog (importerat inlägg)

Alia Khalifa syster til ökänd islamist



"– Man ska inte ta det personligt. Om du och jag skulle ta varandra i hand så har det inte med sex att göra, förstås. Men andra gången man träffas kanske man kramas. Gränserna flyttas och det kan leda till frestelser.

Alia Khalifa går ibland till Stockholms stora moskéSödermalm. Hon säger att många i moskén stöttar henne, men att få vågar göra det offentligt.

– De tycker att jag gör bra saker. Men i media håller de inte med mig. De är oroliga för att ge en bild av islam som många uppfattar som negativ. Men bilden av islam är redan förstörd. Vi muslimer är inte välkomna här. Jag älskar Sverige men kan inte leva här.

Alia Khalifa är syster till Anas Khalifa, en radikal muslimsk predikant från Göteborg som föreläst mycket på Rosengård.

Sydsvenskan granskade 2006 Khalifa och andra religiösa fundamentalister i artikelserien "Haram – förbjudet i islams namn". Hon berättar att hennes bror varnat henne för att figurera i medier: "de bara ljuger", säger han."


Källa, Sydsvenskan lördag 26 september 2009:



Läs Sydsvenskans reportage 9 februari 2006 om hur islamisten Anas Khalifa predikar sina extrema åsikter för muslimska skolungdomar:


SVTs Uppdrag Granskning 25 april 2006 om hur islamisten Anas Khalifa motarbetar integrationen i Sverige:



Ursprungsartikel
Källa: Muslimska friskolan (importerat inlägg)

Socialdemokrat tror att Rosengård ska bli som Saudiarabien



Ledande s-kvinnor i Sverige anser nu att muslimska kvinnor i slöja och vägran att ta i hand, kan leda till att Rosengård blir som Saudiarabien:



"Extremreligiösa regler används för att hålla kvinnor i en underordnad ställning, anser Nalin Pekgul och riksdagsledamoten Maryam Yazdanfar (S), bägge med muslimsk bakgrund.

Tillsammans med riksdagsledamöterna Carina Hägg (S) och Carina Ohlsson (S) och andra medlemmar i Socialdemokraternas kvinnoförbund vill de markera mot sedvänjor som att bära heltäckande slöja eller vägran att skaka hand.

Nalin Pekgul:

– Skolor ska inte acceptera det. Det signalerar avståndstagande och brist på respekt.
Maryam Yazdanfar:

– Om det varit den bärande delen av religionen hade jag kunnat acceptera det. Men så är det inte.
Nalin Pekgul tackar rektorn på Åsö vuxengymnasium i Tensta för beslutet att stänga av barnskötarstudenten Alia Khalifa, som bär nikab – en heltäckande slöja som bara visar ögonen.

– Många rektorer med svensk bakgrund vågar inte ta sådana beslut. De är rädda att utpekas som rasister."

"Alla socialdemokrater är inte överens med Pekgul och Yazdanfar. På debattsajten Newsmill får de mothugg av SSU:s ordförande i Skåne, Petra Bergquist, som tillsammans med andra SSU:are skriver att slöjan – "trots sin kontrollfunktion" – kan hjälpa kvinnor.

"Börjar vi införa slöjförbud på skolor, universitet och arbetsplatser för att frigöra kvinnor från det förtryck som många så starkt förknippar med slöjan kanske vi istället försvårar deras tillgång till dessa institutioner", skriver de.

Nalin Pekgul köper inte argumentet. Problemet är snarare att samhället är för undfallande, menar hon.

– Snart blir livet i Rosengård och vissa andra förorter som i Saudiarabien och Iran."



Källa, Sydsvenskan lördag 26 september 2009:



Läs om Nalin Pekguls positiva inställning till omskärelse av muslimska pojkar i Aftonbladet 10 mars 2007:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article411313.ab

Ursprungsartikel
Källa: Muslimska friskolan (importerat inlägg)

Black Cobras åtalade i Stockholm


black_cobra

21-åringen var på väg att bli medlem i BC men hoppade av i sista stund. Innan dess blev han misshandlad av gängledarna, som brände hans öron med cigarretter, skendränkte honom, tvingade honom att begå brott och använde honom och hans kompis som slavar. Men 21-åringen fick nog. Nu har han vittnat mot två personer som pekas ut som Black Cobras ledargestalter i Stockholm.

Tilltalade gängledarna är

  • Herish Abid Sadeq Salim, född 1984-07-21. Bor på Askersgatan 18*, Bandhagen. Medborgare i Irak. Noll­taxerad. Häktad sedan den 28 augusti. Åtalad för grov stöld, misshandel i tre fall, grovt olaga hot, övergrepp i rättssak i två fall, försök till utpressning.
  • Kais Sirwan Hamid, född 1984-01-05. Bor i Skärholmen. Medborgare i Irak. Nolltaxerad.Häktad sedan den 28 augusti. Åtalad för grov stöld, misshandel i tre fall, grovt olaga hot.

Den avhoppade 21-åringen

Tilltalad & målsägande

  • Hawbir Ibrahim, född 1988-03-01. Skyddade adressuppgifter, åtnjuter personskydd (polisens personskyddsgrupp). Medborgare i Irak.

- Åtalad för grov stöld. Praktiserade på en lack & plåtfirma i Täby, och lät gänget ta sig in där den 4 juli i år. Där stals en Cheva, en Porsche, en dator, en kamera och verktyg till ett värde av minst 360.000 kronor.

- Som målsägande utsatt för misshandel, grovt olaga hot, övergrepp i rättssak, försök till utpressning av de två andra ovan m.fl.

Övriga misshandlade

Gängledarna har även grovt misshandlat två andra. De två samt en del vittnen vägrar komma till rätten för att vittna vilket framgår i protokollen. De har därför begärt att få delge sina vittnesmål via telefon. Förhandlingarna inleddes i tisdags och avslutades i går fredag.

Länkar

Nacka tingsrätt,Mål nr B 3031-08
DN, Misshandlad vittnar mot utpekad gängledare

Tillhållet i Hagsätra

Häromdagen fick vi in material som berättade om BC’s nystartade kapitel i Hagsätra. Från vår förra post:

I Stockholm har Black Cobra öppnat ett kapitel med bas på Askersgatan 18 i Bandhagen, Hagsätra. Där bor det sex personer i en lägenhet de kapat av en s.k. bötfälld person. Han har inte klarat av att betala ihopdiktade skulder till Black Cobra så de utnyttjar hans lägenhet tills det är klart.

Endast en var namngiven i den posten: Omid Nerwaye, irakisk muslim, dömd kvinnofridsskändare och ev. vicepresident.

PI artikel – BC i Sthlm

Hagsätra gränsar till stadsdelen Rågsved (där Ebba Grön, KSMB föddes).
I går fick vi spontant in mer material från en annan källa som berättar om medlemmarna i Black Cobras Rågsved-avdelning dvs då i Hagsätra:

  • Shourshavan Abed Salim, född 1983-01-18. Medborgare i Irak. Från Skogås. Tidigare varit medlem i X-team, Bandidos supportgäng.

PI: Med tanke på att den ene åtalade överst heter Salim i efternamn kan vi nog lugnt utgå från att Shourshavan Abed och Herish Abid Sadeq är bröder.

  • Omid Nerwaye, född 1985-08-11 och medborgare i Irak. Dömdes 2006 för grov kvinnofridskränkning, grov misshandel och grov fridskränkning till fängelse 2 år. Tidigare medlem i X-Team, Bandidos supportgäng. Anses vara vicepresident, om inte för BC Sthlm så åtminstone för kapitlet i Rågsved.
  • Shwan Nerwaye, född 1981-12-25. Storebror till Omid och irakisk medborgare. Shwan vittnade till åklagarens fördel i det uppmärk-sammade mordet i Vårberg den 4 april 2001, där den 17-årige Hussein Kayri blev ihjälslagen. På grund av Shwan´s vittnesmål så kunde två män dömas för dödsmisshandeln. Idag har dock Shwan gått och blivit medlem i Black Cobra. De andra etablerade kriminella gängen som finns i Sverige hade nog med största sannolikhet inte tagit emot honom med tanke på hans bakgrund som "golbög".

Det verkar som om vi fått ihop nästan hela gänget på Askersgatan 18 där lgh blivit ”stulen”.

Andersberg, Halmstad

Black Cobra i Halmstad?

Den kriminella gängbildningen Black Cobra, som har funnits i Köpenhamn i flera år och som etablerades iMalmö vid det senaste årsskiftet, kan vara på väg att starta en avdelning i Halmstad. Det framgår av färska uppgifter från polisens underrättelseverksamhet. Nyligen har rikskriminalpolisen kopplats in eftersom nyetablering är aktuell inte bara i Halmstad utan även i Helsingborg, Göteborg, Stockholm, Eskilstuna och Uppsala.

Från underrättelsehåll inom polisen konstateras att Black Cobra håller på att etablera sig ovanligt snabbt i Sverige. Med Malmö som utgångspunkt har gängledare begett sig till andra svenska kommuner för att orientera sig om vilka möjligheter det finns att expandera den kriminella verksamheten och att bilda nya avdelningar. Polisen i Malmö har alltsedan Black Cobra fick en plattform iden skånska residensstaden fått ett ganska gott grepp om hur den kriminella gängbildningen är uppbyggd och hur den fungerar. Under en längre tid har också polisen i Malmö hållits underrättad om Black Cobras framfart och organisation i den danska huvudstaden.

Black Cobra bildades i Köpenhamn för nio år sedan och är idag en av de större danska, kriminella gängbildningarna. Alltsedan dess har företrädare för den skånska polisen fruktat och räknat med en etablering iförst Malmö och därefter kanske i Helsingborg. Gänget har bland annat en så kallad supportergrupp som kallas Black Scorpions.

För polisen i Halmstad gäller det alltså nu att skärpa beredskapen och att på alla sätt försöka motverka att Black Cobra får en fast förankring i Halland. Enligt polisiära erfarenheter från Köpenhamn och Malmö påverkas den totala brottsutvecklingen av en etablering inte märkbart. Däremot leder en sådan till kontroverser i de kriminella kretsarna och dessa kan utvecklas till öppna maktkamper mellan skilda gängbildningar. Det finns då också en överhängande risk att allmänheten kan drabbas.

HN

Är Cobras inblandade?

Två falanger krigar mot varandra i stadsdelen Andersberg sedan en tid tillbaka. Två patetiska namn har gängen antagit: Klubben vs Familjen. Frågan är om det ena gänget är kopplade till BC.

Starten på kriget, ungefär som småskolan

Två personer möts på cykel. 19-åringen säger: "Vad glor du på?" 22-åringen svarar: "Vad glor du på själv?" och stiger av och gör sig beredd att bråka. "Kriget" på Andersberg är i gång.

HN

Förra helgens skottdåd i området samt inte minst alla beskjutningar tidigare har fått polisen att trappa upp sin bevakning markant. Polisen har haft en insatsstyrka i beredskap i Halmstad, med bland annat specialutrustade enheter från Göteborg. Den 22 september strax efter klockan 17 fick den anledning att slå till.

– En grupp människor, tio–tolv personer, intresserade oss och när några av dem sprang ifrån oss beslöt vi att göra ett ingripande, berättar Tommy Nyman, chef för länskriminalens spaningsrotel

Tungt beväpnade civilklädda poliser tvingade ner dem på marken. En 25-åring greps för vapenbrott medan åtminstone sju andra misstänkts för narkotikabrott, eget bruk.

Bilder från två vinklar
Hallands Nyheter
AB

Vi har fått besked på att åtminstone några ska ha haft Black Cobra-tröjor på sig, även om inga syns på bilderna. Vore alldeles förträffligt om någon kunde bekräfta det.

Samtidigt har PI skrivit om diverse gangsters i området, som häktats för olika skottlossningar samt vapenbrott men sedan släppts igen. Åtminstone en 25-åring står inför skranket för vapenbrott

Skottlossning i Halmstad
Skottlossning i Halmstad – berikande gäng

I den andra länken om berikande gäng återgav vi namnen på några tidigare häktade busar. Det tog inte lång tid förrän buset själva kommenterade under posten. Och helt gratis utan att behöva anstränga oss fick namnen på den ena krigande falangen – av buset själva; kommentar #25

Varför vi tar upp detta är om dessa busar tillhörde några av de gripna under tillslaget den 22 sept. och då även möjligen hade några BC-tröjor på sig. Någon som vet hur det ligger till?

Vi fortsätter alla fall bevaka BC var de än drar fram i vårt gamla kära Svedala, numera en kriminell oas till vår stora sorg.

Tack till alla som förser oss med information.

Tagged: black cobra


Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

När nazister döms i Sverige döms de till fängelse. När vänster aktivister döms döms de till samhällstjänst.


Nu är det väl en gång för alla klarlagt att alla är inte lika inför lagen. Nu säger domstolarna det med. Nu stödjer inte bloggen nazism, men bloggen undrar hur det kan bli sådana otroliga skillnader i straff? Jag belyser detta med exempel. Är du högerextremist? Då blir det fängelse. Är du vänsterextremist? Ja då får du samhällstjänst för samma brott.

”18-åring från Alingsås Ungdomstjänst 150 timmar

Grov misshandel Skyddade personuppgifter

Försök till skadegörelse

19-åring från Alingsås Villkorlig dom med samhällstjänst 220 timmar

Grov misshandel Skyddade personuppgifter

Försök till skadegörelse

20-åring från Alingsås Skyddstillsyn och tre månaders fängelse

Grov misshandel Skyddade personuppgifter

Försök till skadegörelse

17-åring från Göteborg Ungdomstjänst 130 timmar

Grov misshandel Skyddade personuppgifter

Försök till skadegörelse

17-åring från Göteborg Ungdomstjänst 130 timmar

Grov misshandel Skyddade personuppgifter

Försök till skadegörelse

18-åring från Göteborg Ungdomstjänst 70 timmar

Medhjälp till misshandel Skyddade personuppgifter

Försök till skadegörelse

19-åring från Göteborg Villkorlig dom med 100 timmar samhällstjänst

Medhjälp till misshandel

Försök till skadegörelse

17-åring från Göteborg Ungdomstjänst 60 timmar

Medhjälp till misshandel

Försök till skadegörelse

21-åring från Borås Villkorlig dom med 100 timmar samhällstjänst

Medhjälp till misshandel

Försök till skadegörelse”

Konstigt nog finns det ingen inom ”media” som reagerar på denna snevridna trend. Men det är klart, svensk media är ju vänsterstyrd.

Mvh Varjager



Ursprungsartikel
Källa: Varjager's Weblog (importerat inlägg)

Folkpartiet Illegala måste kunna resa fritt i Sverige

SJ:s personliga biljetter oacceptabla

Hur än SJ vänder och vrider på argumenten så är införandet av personliga biljetter oacceptabelt – framförallt ur integritetssynpunkt. Det begränsar också gömda flyktingars rörelsefrihet, skriver Nina Larsson (FP). Det finns ytterligare problem med systemet kring personliga biljetter och det är att det kommer att begränsa ett stort antal individers rörelsefrihet i Sverige. Det handlar om gömda flyktingar som saknar giltig legitimation. Dessa människor lever i Sverige och kommer med SJ:s agerande få sin rörelsefrihet begränsad ytterligare.

Då vet vi hur folkpartiet tänker, det är viktigare att individer som uppehåller sig illegalt i Sverige ska ha fri rörlighet än att komma åt fusket med biljetter som säljs svart. När folkpartiet ändå är i farten, kan de inte kräva allmän amnesti för dessa brottslingar som uppehåller sig illegalt i Sverige? Ja de är brottslingar då det enligt svensk lag är förbjudet ”olagligt” att uppehålla sig illegalt i Sverige.

Men det bryr sig väl folkpartiet inte om! Snyfthistorier och floskler det är vad folkpartiet är bäst på. Att bara kasta ur sig sånt struntprat som riksdagsledamot Nina Larsson från folkpartiet kastar ur sig, får mig att ifrågasätta intelligenskvoten hos de folkvalda. Man förväntar sig att politiker som är invalda till folkvalda församlingar som riksdagen ska ha lite mer innanför pannbenet.

Jag undrar om hela partiet (folkpartiet) ställer sig bakom Nina Larssons utspel, eller om detta utspel mest ska liknas vi röstfiske från potentiella väljare? Ja om de någonsin får uppehållstillstånd i Sverige? Men det har ju oppositionen med Mona och gammelkommunisten Ohly deklarerat att alla dessa brottslingar som idag gömmer sig i Sverige ska få allmän amnesti, inget får stoppa mångfaldsberikningen av Sverige.

Man mår illa och vill kräkas när man inser att de som ska tjäna folket (svenskarna) tjänar brottslingar som uppehåller sig illegalt i Sverige.

Dragan
Dragan Klaric

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Technorati technorati tags: , , , , , ,

Jag har placerat min blogg i Helsingborg på bloggkartan.se



Ursprungsartikel
Källa: Tant Elisabeths blogg (medlem)

Fakta om oavlönat arbete i hemmet

DN har publicerat en artikel som tar upp hur städningen är fördelad i hemmet. Till artikeln finns en liten faktaruta som är intressant.

I faktarutan kan man läsa följande.

”Enligt Statistiska Centralbyrån utför kvinnor två tredjedelar av allt obetalt hemarbete i Sverige. Detta gäller även när båda i ett parförhållande tror sig dela lika.”

Vad som inte nämns är att om man räknar ihop tiden för det oavlönade arbetet i hemmet och förvärvsarbetet, så har SCB räknat ut att männen i genomsnitt arbetar ca 0,5 timmar mer per dygn än kvinnorna.
När SCB mäter det oavlönade arbetet i hemmet är det dock tyvärr en tonvikt på traditionellt kvinnliga sysslor, varav undersökningen inte riktigt visar hela saningen när det gäller fördelningen av det oavlönade arbetet i hemmet.

Man ska även betänka att när SCB mätte tiden hos ensamstående, så visade resultatet att singelkvinnor lade ner mer tid på det oavlönade arbetet i hemmet än singelmän.
Det är således inte ojämställdhet i hemmet som är orsaken till att kvinnor lägger ned mer tid på det oavlönade arbetet än männen. Utan orsaken till tidsskillnaden måste sökas på annat håll.

Källa
DN, 090924



Ursprungsartikel
Källa: Genusmagazinet (importerat inlägg)

Bilbränder beror på attityd inte sociala problem

I socialistiska Sverige hävdas alltid och genast att kriminalitet och våld beror på socical utsatthet och att alla är offer.

Bloggaren Haore Sulaiman, som själv bott i Gottsunda där många privatpersoners bilar satts i brand, bestämde sig att med block och penna åka tillbaka till förorten för att snacka med ungdomarna och höra om mediernas bild stämmer. Han ger sin rapport hos Second Opinion i "Journalister är lättlurade idioter" (och blogg):

Jag frågar vad de känner till om bränderna och dess bakomliggande orsaker. […]

– Mycket av vad som händer beror på polisen men vissa bränner bara för att de tycker att det är spännande med uppmärksamhet och att folk här ska snacka om dem, förstårru, säger kompisen.

"Snacka om dem"?

– Ja, du vet. Det handlar om att visa att man kan göra grejer, förstårru, säger den tunnaste i gänget.

Medierna som har rapporterat om bränder och bråk här i Gottsunda har beskrivit orsakerna som sociala- och strukturella problem. Känner ni er utanför samhället?
(alla skrattar ironiskt åt frågan)

– Nej, nej, nej mannen. Det är skitsnack! Vi känner oss inte utanför samhället, säger en av grabbarna och skakar på huvudet. Han fortsätter:

– Det är inte så att vi som bor i de här områdena är typ fattiga eller något.

Med tidningarna skriver att…

– Journalister är lättlurade idioter. Det vet alla här. När de kommer hit och snackar med några snorungar om varför det blir bråk så säger de massa saker till journalisterna om att ungdomarna här inte har någon utväg eller så. Men det är skitsnack.

Det man skrattar åt är artiklar som “Vi ser ingen annan utväg” i Upsala Nya Tidning. Sulaiman resonerar om varför han får andra svar än etablissemangets journalister:

Kanske hyser de större tilltro till mig. Men det kan också vara att de vet att jag kan syna dem bättre än en välvillig svensk reporter och att jag inte är lika "lättlurad". Något tydligt svar har jag inte.

Vad jag däremot är bekymrad över är att min undersökning visar att medier på jakt efter rafflande rubriker löper risk att utnyttjas av intervjuobjekt som verka veta vilka knappar man bör trycka på för "komma med i tidningen".

Ja, att utmåla alla som begår brottsliga handlingar som offer innebär att man varken förstår vad som händer, varför det händer och framför allt inte kan komma fram till vad som behöver ske för att få ett slut på utvecklingen.

För mig är det uppenbart vad problemet är: vuxenvärlden har inte satt några som helst gränser för dessa förortens unga. Inga lärare vågar säga ifrån. Någon kontakt med andra vuxna har de förmodligen inte. Föräldrarna kan ha kontroll, kanske stenhård kontroll, hemma i lägenheten, men inte alls utanför ytterdörren.

De första vuxna som visar någon som helst auktoritet är brandmän och polis. Därför söker man upp dem. Man vill bli sedd. Man vill kunna spegla sig i några som har respekt med sig.

Varför får dessa unga inte det på andra sätt än genom att kasta sten och bränna grannarnas bilar?

Det är den springande punkten.

De behöver disciplin i skolan. Då kan testandet av gränser ske i betydligt tidigare och i mindre, kontrollerad skala. Då skulle man möta vuxna med auktoritet och respekt, utan att behöva uppmärksamma brandmän och polis.

Skolan är nyckeln. Det är en genomfeminiserad institution som är så mjuk och eftergiven att den inte har något alls att ge grabbar som behöver testa gränser. Feminismen vägrar erkänna unga män som män. Det är som de ska omstöpas till flickor. En både omöjlig och sjuk sak.

Det är min, föga politiskt korrekta förklaring. Få vågar resonera i dessa termer, men det är här vi har förklaringarna att söka. Det är jag övertygad om.

(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , )



Ursprungsartikel
Källa: Dick Erixon (importerat inlägg)

Fler bevis på att Sverige "inte islamiseras"

Fler "svenska" islamister som busar till det utomlands och bevisar att Sverige och Europa inte islamiseras. Precis som Oskorei profetiskt och ofelbart förkunnat. Här.

Här om svensk skola. Inte heller här islamiseras Sverige. Nix. Njet.

Här får vi liknande bevis för Frankrikes del. Och här nära Frankrike.

Ursprungsartikel
Källa: Beska droppar (medlem)