Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 31 augusti 2009

Mångkulturella Göteborg brinner igen

Återigen brann det på torsdagskvällen och natten till fredagen i Göteborg. Och återigen sätter polisen bränderna i samband med den senaste veckans oroligheter som ungdomsgäng skapat i olika stadsdelar. När Räddningstjänsten kom fram för att släcka en brand i en tidningslåda på Tamburingatan i västra Frölunda strax efter midnatt möttes brandmännen av stenkastande ungdomar. Ungdomarna skingrades snabbt när polisen kom till platsen strax efter och ingen människa kom till skada. Senare under ...
Views: 0
0 ratings
Time: 02:15 More in News & Politics


Ursprungsartikel
Källa: MXCartoons YouTube Channel (importerat inlägg)

Intifadan sprider sig: brandmän träffades av 5,7 kilo tung sten under utryckning


Olika stadsdelar, Göteborg

bilbrand

Fredagskvällen inleddes lugnt i Göteborg. Sedan kom larmen från de olika stadsdelarna. Runt midnatt utsattes flera spårvagnar på linjen mot Opaltorget för stenkastning. På spårvagn linje 1 krossades två rutor på förarplatsen och ruta inne i vagnen. Även spårvagnen som kom några minuter efteråt träffades av flera stenar.

- Vi fick mer eller mindre fly för att vi skulle rädda den vagnen och passagerarna i den, säger Mikael Lagerqvist, trafikledare på spårvägen.

Spårvägen beslutade i natt att stoppa all trafik mellan Frölunda torg och Opaltorget på grund av stenkastningen. Även polismännen utsattes för stenkastning när de kom till platsen.

- Vi blev attackerade vid en spårvagnshållplats i Frölunda, säger insatschefen Martin Fredman.

Den allvarligaste händelsen inträffade klockan 01.15 i Hjällbo. En brandbil från stationen i Kortedala körde med blåljusen påslagna, larmade till en container-brand. När fordonet passerade en av gångbroarna vid Hjällbo centrum small det till.

- Stenen kom från tomma intet. Föraren hann inte reagera, men han lyckades få stopp på fordonet, berättar Stefan Hermansson, stabschef vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Stenen, som vägde 5,7 kilo, gjorde ett halvmeterstort hål i vindrutan och träffade föraren på armen och i knät. Räddningstjänstens styrkeledare satt vid attentatet framåtlutad på passagerarsätet och klarade sig undan skador tack vare sin hjälm. En brandman i baksätet av fordonet fick glassplitter i ögonen. De båda skadade brandmännen fördes till sjukhus men uppges ha klarat sig undan allvarligare skador. På Kortedala brandstation, och inom räddningstjänsten i stort, rådde under lördagsmorgonen en känsla av chock och ilska bland personalen.

Bränder och stenkastning

När Polisens Martin Fredman kortfattat ska sammanfatta några av nattens våldsamheter låter det så här:

- Stenkastning mot bussar i Billdal, raketer har skjutits både mot polis, allmänhet och bilar i Hjällbo. Stenkastning mot väktare i Gårdsten, stenkastning mot polis och räddningstjänst i Hjällbo, raketer har skjutits in i Bergsgårdsskolan så de var nära att elda upp den, men det fick räddningstjänsten släckt.

Kl 03.40 brinner det för fullt i flera garagelängor på Stjärnbildsgatan i Kortedala, Bergsjön brinner för fullt. Spridningsrisken var stor och räddningstjänsten fick en jobba på två fronter – försöka begränsa spridning och släcka brandhärden. Totalt brandskadades 14 garage. Fyra bilar totalförstördes när lika många garage-utrymmen brändes ut. Bilbränder i Frölunda, Tuve, Ödegärdet, Bondegärdet. Dessutom har bränder anlagts i Nya Bergsgårdsskolan i Hjällbo och i Tuve IF: s klubbstuga.

Polisen har inte lyckats gripa någon för något av dåden. Trots allt bråk vill Martin Fredman ge en eloge till alla vuxna som varit ute.

- Det är glädjande är att det är mycket vuxna ute, framförallt i Hjällbo och på Hisingen och I Frölunda. Dom är vi jättetacksamma mot, de gör ett jättebra jobb där.

Sista tiden

  • 10 augusti: Polisen gör en insats i Backa som av ungdomar uppfattas som onödigt hårdhänt.
  • 18 augusti: Oroligheterna i Backa startar. Polisbil utsätts för massiv stenkastning på Blendas gata. En bil sätts i brand.
  • 19 augusti: Polisen, bostadsbolaget Poseidon och stadsdelsförvaltningen i Backa träffas för att diskutera. På kvällen fortsätter oroligheterna både i Biskopsgården och Backa.
  • 20 augusti: Extra resurser sätts in i jakten på de skyldiga bakom oroligheterna på Hisingen de senaste dygnen. Mellan 80 och 100 ungdomar har varit inblandade, uppger polisen.
  • 21 augusti: En 22-åring anhålls efter de senaste oroligheterna i Backa. Han betraktas som en av de mer drivande i skaran initiativtagare. Han släpps efter några dagar, men är fortfarande misstänkt.
  • 22 augusti: Oroligheterna sprider sig till Tynnered och Frölunda. Ungdomar kastar sten mot väktare och räddningstjänst. En utredning pågår.
  • 25 augusti: Bränderna och stenkastningen fortsätter i flera stadsdelar.
  • 27 augusti: Misstänkt mordbrand. En del av Vättnedalsskolan i Tynnered eldhärjas. Byggnad vid Björkdungens kafé brinner. Moped brinner vid Vättnedalsskolan.

Länkar

GP 2009-08-27, boende har tröttnat
GP 2009-08-27, åtta gripna
GP 2009-08-28, nya bränder
GP 2009-08-28, studie om unga och bränder
GP 2009-08-28, ännu en brand upprör
GP 2009-08-28, basketspelare nattvandrar
GP 2009-08-29, sten mot brandkåren
GT 2009-08-29, brandmän skadade i stenattack
GP WEBTV
GP WEBTV
GP WEBTV

Gottsunda, Uppsala

Det var oroligt i stadsdelen Gottsunda i Uppsala under fredagskvällen och natten till lördagen. Det var andra natten i rad som det var oroligt i området, med flera bilar som satts i brand. Vid ett större bråk i Gottsunda centrum på fredagskvällen omhändertog polisen sju ungdomar för störande av ordning. De släpptes senare. Två personer ska ha uppsökt sjukhus för att plåstras om och upprörda Gottsundabor anklagade polisen för att ha misshandlat ungdomar.

- Vid sådana här situationer blir det ofta besvärligt och det finns alltid personer som vägra att åtlyda polisen och då måste man ta i. Det finns inte någon anmälan mot polisen om misshandel, säger Christer Nordström, presstalesman vid Uppsalapolisen.

- Bland de här ungdomarna finns det dock några som är kända av oss sedan tidigare, säger Christer Nordström.

Fönsterrutor krossades vid Gottsunda centrum, Gottsundabadet och Gottsundaskolan. En obemannad parkerad väktarbil utsattes också för stenkastning i samband med att väktaren åkt på larmet om skadegörelsen. Senare under natten började en husbil brinna i området och två andra bilar som var parkerade i närheten fick också skador. Det var andra kvällen i rad som bilar sattes i brand i Gottsunda- och Valsätraområdet. Natten till fredagen antändes fyra bilar. Även i Stenhagen sattes en bil i brand under natten

UNT 2009-08-29

För den intresserade finns bilder per händelse på

Blåljusbilden
- samlar landets frilans/nyhetsfotografer



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Ett mångkulturellt paradis?

AnonymPå sin blogg fick Ulf Bjereld denna kommentar, fylld av blodigt allvar bakom ironin:

Anonym sa...

...Du kan vara lugn Ulf, Sverigedemokraterna har inte en chans att stoppa globaliseringen och folkomflyttningarna inom de västerländska nationalstaterna, så även i Sverige.

Tids nog kan du och dina kollegor glädjas åt det mångkulturella samhället i hela Sverige. Om du inte orkar vänta på detta paradis, utan vill uppleva det här och nu, är det bara att flytta till Landskrona, Malmö eller varför inte Södertälje.

För det är väl inte bara tomt prat, det där om det mångkulturella samhällets välsignelse?

Ibland får jag intrycket att snacket om mångkulturen bara är en verbal klassmarkör från en nödig medelklass som konsumerar rätt åsikter lika stilsäkert som de väljer rätt fondtapet till det nyrenoverade köket.

Du kanske tycker att den svenska arbetaren är otacksam som har valt att lämna mångfaldens förorter för ett enfaldigt liv bland tråkiga landsmän?


Misströsta inte!

Snart kan de inte fly längre.

/ Tobias




Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

Ursprungsartikel
Källa: Tankesmedjan Feminix (importerat inlägg)

Oroligheterna sprider sig som en löpeld genom landet

Under frdagskvällen drabbade polis och ungdomar samman i Gottsunda centrum Polisen omhändertog sju ungdomar för störande av allmän ordning. Polisen kallades till platsen sedan det kommit larm om stökiga ungdomar i närheten av Gottsunda centrum. När polisen kom till platsen angreps de av ungdomspöbeln som bland annat kastade sten mot polisen. Upsala Nya Tidning (UNT) skriver [...]

Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Moderaternas nya integrationsprogram strider mot den gemensamma EU politiken

Igår behandlade Moderaterna förslag till integrationsprogram på arbetsstämman. Det blev en lång debatt där partistyrelsens fick backa på några punkter till förmån för förslag från MUF.

- Den integrationspolitiken som Moderaterna nu fattat beslut om inger hopp för många människor. Nu måste Moderaterna driva på i regeringen för att arbetskraftsinvandringen ska bli ännu friare och att alla som kan försörja sig ska få stanna kvar, säger Niklas Wykman förbundsordförande MUF.

Migrationsminister Tobias Billström ville ha "ordning och reda i systemen", men hans linje förlorade med rösterna 103–82.

I övrigt fick partistyrelsen igenom sina förslag när det gäller integrationspolitiken. Det blir ingen begränsning av möjligheten till eget boende för asylsökande och ett medborgarskap ska kunna återkallas om man har fått det på felaktiga grunder, som hot, mutor eller brott.

Vad moderaterna kanske inte har tänkt på är att det förslag om att företag ska få anställa personer som inte har uppehållstillstånd och att alla som kan försörja sig ska få stanna i landet går på tvärs mot EU:s gemensamma migrationspolitik om att de arbetsgivare som anställer illegala invandrare ska kunna straffas. EU-parlamentet godkände i februari 2009 ett förslag om att arbetsgivare i hela EU kommer att vara skyldiga att kontrollera att arbetstagaren har uppehållstillstånd. Arbetsgivaren blir skyldiga att informera nationella myndigheter om anställningen. Om detta inte sker riskerar arbetsgivarna sanktioner.

Samtidigt har MUF fått igenom följande formulering i integrationsprogrammet:

I grund och botten måste det vara upp till det enskilda företaget, myndigheten eller organisationen om och vilken person de vill anställa. Vill de anställa en person som redan befinner sig i landet, om än illegalt, bör det ändå vara möjligt för dem att anställa just denna person.

Alltså: EU har beslutat att det ska vara illegalt och straffbart att anställa personer utan uppehållstillstånd. Moderaterna vill numera att en sådan anställning ska ge uppehållstillstånd. Det går inte ihop!

Ursprungsartikel
Källa: Integrationsbloggen (importerat inlägg)

Skånepolisen JO-anmäld för bilder på nätet

Finns det laglig grund för Skånepolisen att publicera bilder på misstänkta på polisens hemsida? Det undrar en kvinna som JO-anmält Skånepolisen för myndighetens beslut om att börja publicera bilder på brottsmisstänkta.
Kvinnan anser att tillvägagångssättet är mycket olämpligt och integritetskränkande. Hon skriver i sin anmälan att ”risken för att oskyldiga personer hängs ut är överhängande” och vill att JO reder ut om det finns laglig grund för polisen att använda denna metod för identifiering.
Det var i torsdags som Skånepolisen meddelade att man för att få allmänhetens hjälp tänkte lägga ut bilder från övervakningskameror på sin hemsida.
_____________________________________________________________________________________
Jag tror att majoriteten av svenska befolkningen tycker det är positivt att även polisen har rätt att visa bilder på efterlysta.  Istället för att efterlysa en grå munkjacka utan ansikte så kan allmänheten vara till stor nytta om denna munkjacka har ett ansikte.

Elisabeth


Ursprungsartikel
Källa: Tant Elisabeths blogg (medlem)

Efter Malmö, nu brinner Göteborg

Oroligheterna med anlagda bränder, framför allt i bilar, fortsatte under natten till lördagen runt om i Göteborg, rapporterar flera medier.

SVT i Brandmän skadade av stenkastning, Sveriges Radio i Fortsatta oroligheter i Göteborg och Tynneredsbor oroade av bränder, Göteborgs-Posten i Ännu en brand som upprör:

En röd och en silverfärgad bil blev utbrända på Briljantgatan, bara två meter från en husvägg. En av ägarna fick hjälp av sin familj att plocka ut saker ur bakluckan. Han var chockad och uppgiven.
– Vad vill dom? Vad är syftet med denna skadegörelse? Hur kan de vara så fientligt inställda till samhället? Det är obegripligt, säger han.

Sverige är på väg att bli laglöst land. Så här blir det när vuxenvärlden har abdikerat och ingen uppfostrar ungarna. De söker uppmärksamhet genom våld, hot, bränder. Det är bara så de kan få bekräftat att de finns och lever, och de söker uppmärksamhet hos personer med respekt, som brandmän och poliser.

Flugornas herre finns inte på en öde ö, utan överallt i vårt samhälle där unga går vind för våg.

Jag skrev om det hos SVT för en tid sedan: Välfärdsstaten låter ungdomar bli brottslingar.

(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , )



Ursprungsartikel
Källa: Dick Erixon (importerat inlägg)

Från Rosengård och Göteborg till moderaternas partistämma

I den omtalade statsdelen Rosengård har det blivit relativt lugnt efter att polisen satt in ständig patrullering i området. Nu är det i stället statsdelar i Göteborg som drabbats av oroligheter med bränder och skadegörelse. Det allvarligaste i oroligheterna som verkar sprida sig alltmer är att poliser och räddningstjänsten blir attackerade regelbundet och systematiskt. Så här står det i DN.

Även räddningstjänstens personal utsattes för stenkastning. På väg fram till en brand i Gällbo träffades en brandbil av en stor sten som krossade framrutan. Två brandmän skadades.

Det är en ny och allvarlig företeelse att polis, räddningstjänst och andra tjänstemän i samhällets tjänst blir utsatta för våld när de rycker ut för att upprätthålla ordning och släcka bränder. Denna trend började i Rosengård men har snabbt spridit sig till delar av övriga landet.

Att denna nya trend med attacker mot samhällets representanter är ett allvarligt tecken på att vårt samhälle inte fungerar som det skall och att samhällsutvecklingen till vissa delar går åt fel håll, är det många som insett.

Dock har inga åtgärder för att stoppa denna trend hörts från regeringshåll eller från oppositionen. Den åtgärd som genomförts är ständig polispatrullering i Rosengård och det är tveksamt om den åtgärden initierades från regeringshåll. Inga analyser eller noteringar i övrigt har hörts från regeringshåll och tystanden om utvecklingen är närmast öronbedövande. I stället har Moderaterna på sin partistämma aviserat mildare regler för invandrare som arbetar utan arbetstillstånd, detta i en tid då ungefär en halv miljon av den inhemska befolkningen är arbetslös. Inte heller en förändring av EBO-lagen röstades igenom på partistämman så den negativa utvecklingen i våra förortsenklaver kan fortgå ostört.


Länk DN Göteborg

Länk DN Partistämma

Ursprungsartikel
Källa: Robsten blog (medlem)

För alla er som tror att Moderaterna vill skärpa till kraven för invandring.


Läs detta och inse att borgligheten som ni kände till inte finns längre.

”Kramar och jubel. MUF-ordförande Niklas Wykman var lättad och mycket glad när kvällens långa debatt om integrationspolitik var över. En majoritet gick alltså på hans linje och sa ja till att papperslösa, som fått jobb i Sverige, inte ska behöva åka tillbaka till hemlandet för att söka om arbetstillstånd. Den ansökan ska i stället kunna göras här, i Sverige.

Jag med flera har länge arbetat för att vi ska ha en mer fri arbetskraftsinvandring i Sverige. Det här betyder jättemycket för moderat integrationspolitik, det betyder jättemycket för massor av människor som i dag inte har hopp om en bättre framtid, sa Wykman till Aftonbladet.

Däremot sa stämman efter en intensiv debatt ja till partistyrelsens förslag att kunna återkalla ett medborgarskap, om någon fått det på felaktiga grunder. Niklas Wykman och många andra i bland annat ungdomsförbundet ville se ett nej till förslaget.
– Men jag tycker att debatten visade väl att man måste visa tydligare vad man menar med felaktiga grunder. Det finns inget stöd i Moderaterna för att återkalla ett medborgarskap lättvindigt, sa Wykman.”

Innan ni lägger eran röst på något av 7 klövern fundera då på hur mycket mer du skall betala för invandringen och de så kallade ”papperslösa”?



Ursprungsartikel
Källa: Varjager's Weblog (importerat inlägg)

Jihad i Göteborg: Brandmän skadade i stenattack i natt

"Skottlossning, bilbränder, stenkastning mot polis, väktare och räddningstjänst. Två brandmän skadade i en stenattack. - Det är verkligen tragiskt, säger polisens insatschef Martin Fredman till GT. "

"Runt midnatt utsattes flera spårvagnar på linjen mot Opaltorget för stenkastning.
På spårvagn linje 1 krossades två rutor på förarplatsen och ruta inne i vagnen.
Även spårvagnen som kom några minuter efteråt träffades av flera stenar."

GT ,
GP
Ännu en brand som upprör

Ja, folk blir så lugna, generösa och kärleksfulla under ramadan. Det ser vi varje år numera. Halva Sverige brinner i jihad och våra etablerade politiker och media blundar som vanligt.

Sverige befinner sig snart i ett fullskaligt inbördskrig, vi är utsatta för ett dagligt jihad och vem bryr sig mer än SD?


/Fröken Sverige



Ursprungsartikel
Källa: I mitt Sverige (importerat inlägg)

Moderaterna: Illegala invandrare som fått jobb får stanna

"MUF-ordförande Niklas Wykman var lättad och mycket glad när kvällens långa debatt om integrationspolitik var över. En majoritet gick alltså på hans linje och sa ja till att papperslösa, som fått jobb i Sverige, inte ska behöva åka tillbaka till hemlandet för att söka om arbetstillstånd. Den ansökan ska i stället kunna göras här, i Sverige.

– Jag med flera har länge arbetat för att vi ska ha en mer fri arbetskraftsinvandring i Sverige. Det här betyder jättemycket för moderat integrationspolitik, det betyder jättemycket för massor av människor som i dag inte har hopp om en bättre framtid, sa Wykman till Aftonbladet.

Däremot sa stämman efter en intensiv debatt ja till partistyrelsens förslag att kunna återkalla ett medborgarskap, om någon fått det på felaktiga grunder. Niklas Wykman och många andra i bland annat ungdomsförbundet ville se ett nej till förslaget."

Aftonbladet , DN , GP

SD 2010, please!

/Fröken Sverige

Ursprungsartikel
Källa: I mitt Sverige (importerat inlägg)

Islamist förebild på Malmöfestivalen



Imamen Ali Ibrahim bjöd in islamisterna i den numera av polisen stängda källarmoskén från Islamiska Kulturföreningen som sympatiserar med al-Qaida, för att föreläsa för de muslimska högstadieeleverna på den kommunala Rosengårdsskolan. Ali Ibrahim har även sett till att det bedrivits islamistiska koranskolor på Rosengårdsskolan. På Rosengårdsskolan var hans uppgift att berätta för svenska lärare hur de kränkte muslimska elever när de undervisade helt normalt, men inte i enlighet med islam. Det kallades officiellt för konfliktlösning men innebar i praktiken att svenska lärare skulle underkasta sig islam. 2006 avslöjade Sydsvenskan att Rosengårdsskolans imam ställde sig positiv till att en terrororganisation från Saudiarabien finansierar moskéer i Sverige:



"Den åsikten delar han med en annan av Malmös framträdande muslimer: Ali Ibrahim, som är anställd som kultursekreterare vid Rosengårdsskolan men också är verksam som imam.

– Det var synd att Bejzat tackade nej till erbjudandet. al-Haramain är en stiftelse som vill hjälpa till med pengar utan att styra allt för mycket. De ville att moskén skulle vara för alla muslimer, inte bara att en person styr som idag.

Men al-Haramain är ju terrorstämplat av FN?

– Är de? Det visste inte jag. Jag vet att de fortfarande verkar aktivt i alla fall, att de fortfarande stödjer moskéer.

När al-Haramains planer i Malmö spruckit lämnade doktor Ismail Jalal så småningom Sverige och flyttade till Saudiarabien, där han nu lever."


Källa, Sydsvenskan 6 februari 2006:



Förra veckan utsågs imamen Ali IbrahimRosengårdsskolan till dagens förebild på Malmöfestivalen. Priset delades ut av den socialdemokratiske riksdagsmannen Luciano Astudillo:


"Hassela Helpline

Imam från Rosengård blir Dagens förebild

2009-08-21 07:34


På festivalens sista dag hedras Ali Ibrahim som Dagens förebild av Hassela Helpline. Det råkar också vara Ali Ibrahims sista dag före pensioneringen efter 10 års integrationsarbete på Rosengårdsskolan.

- Ali Ibrahim har varit en otrolig tillgång på Rosengårdsskolan, säger Fredrik Eklöf från Hassela Helpline. Han har underlättat vardagen för skolans elever, gjort Sverige begripligt för deras föräldrar och hjälpt pedagoger att förstå muslimsk kultur. Han anlitas för att medla i konflikter.

Ali Ibrahims engagemang är inte att ta miste på. För att ta emot priset denna sena fredag eftermiddag var han tvungen att hitta en ersättare för den familjerådgivning som han hade inbokat.

- De vi har pratat med inför denna utnämning talar om hur han får folks förtroende genom sin kunskap, sin status som imam och framför allt sin stora, fina personlighet, förklarar Fredrik Eklöf.

Motiveringen lyder:

"Med sin djupa kunskap om svensk och muslimsk kultur och sin förtroendeingivande personlighet har Ali varit en synnerligen viktig länk för elever, föräldrar och personal på Rosengårdsskolan. Han har bidragit till otaliga konfliktlösningar och till ökad förståelse."

Hassela Helpline har dagligen under Malmöfestivalen utsett Dagens förebild. Utmärkelsen går till personer som med engagemang och framgång gör saker för barn och ungdomar i Malmö och Skåne.

Kontakt

Fredrik Eklöf, projektchef Hassela Helpline, 040-600 43 43, fredrik.eklof@hasselahelpline.se.

Susanne Johansson, utbildningsansvarig, 040-600 43 42, susanne.johansson@hasselaskane.se

. Ali Ibrahim, Dagens förebild, kultursekreterare Rosengårdsskolan, 040-671 13 63.

Luciano Astudillo, utdelare, riksdagsledamot, 0702026956."


Källa, pressmeddelande från Hassela Helpline fredag 21 augusti 2009:




Ursprungsartikel
Källa: Muslimska friskolan (importerat inlägg)

Hädelselag införd på Irland. Förbjudet att kritisera religion. 1

Människor och Tro - Fredag 28 augusti 2009 kl.14.03 I somras undertecknade Irlands president en ny lag om ärekränkning och förtal. Lagen innebär bland annat att en medborgare som hädar eller kränker en religion eller religiösa utövare i framtiden kan bestraffas med böter upp till 250.000 kronor. Irlands konstitution kräver att det finns en lag mot blasfemi men eftersom tidigare lag inte tydligt definierat vad som menas med hädelse har den sällan använts. Den nya lagen kan lättare leda till ...
Views: 0
0 ratings
Time: 10:01 More in News & Politics


Ursprungsartikel
Källa: SverigeSjunker YouTube Channel (importerat inlägg)

Hädelselag införd på Irland. Förbjudet att kritisera religion. 2

Människor och Tro - Fredag 28 augusti 2009 kl.14.03 I somras undertecknade Irlands president en ny lag om ärekränkning och förtal. Lagen innebär bland annat att en medborgare som hädar eller kränker en religion eller religiösa utövare i framtiden kan bestraffas med böter upp till 250.000 kronor. Irlands konstitution kräver att det finns en lag mot blasfemi men eftersom tidigare lag inte tydligt definierat vad som menas med hädelse har den sällan använts. Den nya lagen kan lättare leda till ...
Views: 0
0 ratings
Time: 10:01 More in News & Politics


Ursprungsartikel
Källa: SverigeSjunker YouTube Channel (importerat inlägg)

Hädelselag införd på Irland Förbjudet att kritisera religion 3



Ursprungsartikel
Källa: SverigeSjunker YouTube Channel (importerat inlägg)

Ännu en natt med bilbränder

vå bilar sattes i brand under fredagskvällen i Västra Frölunda. Bilarna började brinna strax före klockan halv elva på fredagskvällen. Boende i området berättade att de hörde en kraftig smäll. Två bilar blev utbrända på Briljantgatan. En av de drabbade bilägarna fick hjälp av sin familj att plocka ut saker ur bakluckan. Han var chockad och [...]

Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

United Minds/Aftonbladet, mätning aug: SD går kraftigt framåt i Sthlm-området – erhåller 5,1%


Enligt en undersökning gjord av Aftonbladet/United Minds går Sverigedemokraterna kraftigt framåt i Stockholm och erhåller 5,1 procent, vilket är en framgång med 3,2 procentenheter sedan valet 2006 (1,9%)

Fredrik Reinfeldt vill dock inte dra några slutsatser av opinionsundersökningen.

– Sista ordet är inte sagt ännu. Vi har ett år kvar till val. Det som skett det senaste året är att vi har gått från ett läge där vi var uträknade till en mer jämn utgångspunkt, säger han.

De stora vinnarna är småpartierna. Piratpartiet, som inte ens fanns i valet 2006, får 3,6 procent. Sverigedemokraterna mer än fördubblar sitt väljarstöd i Stockholm om det vore riksdagsval i dag. En framgång som enligt statsminister Fredrik Reinfeldt är:

– Det är en återspegling av att det finns samhällsproblem som Sverigedemokraterna profiterar på, säger Fredrik Reinfeldt som tror att medicinen är en bättre arbetslinje och ökad välfärd.

Undersökningen visar samtidigt att samtliga partier i Alliansen och Socialdemokraterna tappar kraftigt i Stockholm; allianspartierna backar tillsammans med 7,6 procentenheter samtidigt som Socialdemokraterna backar med 5,0 procentenheter till låga 20,1 procent.

Bild_2_1008709w

Länkar

Aftonbladet 2009-08-28
United Minds - mätningen (PDF)
Status - väljarsympatier för SD

Tagged: mätning aug, Sthlms-området, United Minds/Aftonbladet


Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Sveriges fega delaktighet i ondskan

Teckningen visar en framtida Miss Sweden i en burka, kropps-påsen i vilken islamister vill fängsla alla kvinnor. Demoniseringen av judar och den judiska staten fortsätter med full kraft. Sinnessjuk islamistisk antisemitisk hets har nu tagit kommandot i den europeiska pressen. Slutet kommer naturligtvis att bli arabisering av Europa.

Varför fördömer inte Sveriges regering den fasansfulla artikel som anklagade israeliska soldater för organstölder från palestinier?

Verkligheten är att den svenska regeringen helt enkelt inte vill komma i strid med den muslimska världen, liksom man inte ville hamna i en strid med nazisterna under andra världskriget. Sverige verkar vara villiga att sälja ut judarna i namn av neutraliteten, eller i detta fall, i falskt namn av yttrandefriheten. Dess tystnad är föraktlig.

Sweden's shame over Israeli 'organ theft' nonstory

Ursprungsartikel
Källa: Every Kinda People (importerat inlägg)

FNTV: Svenskt Näringsliv Vem skall göra jobbet?

Fria Nyheter har dokumenterat ett seminarium anordnat av bland annat Svensk Näringsliv. Här kan du ta del av Lotta Grönings (nyhetskrönikör på Expressen) tal, Migrationsminister Tobias Billströms tal om ”Kan migrationen bidra?” samt en följande diskussion. Fria Nyheters utsända var tvungen att av säkerhetsskäl använda sig av dold kamera (därav kvalitén på inspelningen). [...]

Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

AIDS gav PUT

Collins från Ghana har sökt uppehållstillstånd med hänvisning till sitt hälsotillstånd. Migrationsverket beslutade om utvisning. Efter överklagan har migrationsdomstolen i Malmö den 16 februari 2009 ändrat Migrationsverkets beslut och gett Collins PUT. Collins har enligt sitt yttrande som refereras i migrationsdomstolens dom ”en svår HIV-infektion och som följd av detta en parasitär infektion i centrala [...]

Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Bidragsberoende svenskar


De lata, fejksjuka svenskarna bara tär på statskassan, det är väl den enda förklaringen till denna siffra?

”Kostnaderna för socialbidragen har ökat med drygt en miljard kronor det första halvåret i år jämfört med samma period förra året. Det visar en enkät som Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) gjort med 154 kommuner.”

Socialbidragen ökade med en miljard, DN

.

Svenskar tillhör 'arbetarklassen', Varjager



Ursprungsartikel
Källa: Varjager's Weblog (importerat inlägg)

Känd feminist önskar samhällets sammanbrott


Den kända feministen och författaren Fay Weldon har kommit ut med sin trettionde bok. Med anledning av det blir hon intervjuad av den brittiska tidningen Guardian, och tar chansen att gå till storms mot patriarkatet. ”En riktig systemkollaps är det enda som kan rädda kvinnorna från den rådande världsordningen”, säger hon, och  menar att kvinnor är trötta och plågade för jämnan eftersom de arbetar alltför mycket för alltför lite pengar.  ”Lösningen är att samhället bryter samman så att det kan göras om på ett radikalt och humant sätt”, säger hon. Läs intervjun här.



Ursprungsartikel
Källa: GenusNytt (importerat inlägg)

Serievåldtäktsmannen från Kongo dömd


Dom meddelad 2009-08-28

Överfallsvåldtäkterna i Tensta skedde under våren och mannen ska enligt Västerortspolisen ha utövat ett kraftigt våld på sina offer. Vid ett tillfälle trängde han sig in i en kvinnas bostad, gav henne ett 30-tal slag mot huvudet varefter han våldtog henne.

Serievåldtäktsmannen från Kongo, en 18-åring, greps i södra Sverige i somras efter en tids spaning. När man började utreda mannen upptäckte polisen att han var internationellt efterlyst, misstänkt för att ha begått fem våldtäkter samt rån i

Belgien, 21 april 2009: våldtäkt.
Belgien, 20 april 2009: våldtäkt.
Belgien, 26 maj 2008: våldtäkt.
Belgien, 29 februari 2008: våldtäkt.
Belgien, 28 oktober 2007: våldtäkt.
Belgien, 27 oktober 2007: rån.

Vid häktningsförhandlingarna i Solna tingsrätt den 25 juni lyckades mannen rymma. Med handfängsel på sprang han iväg från personalen och polisen letade efter honom i flera timmar. Han hade gömt sig i ett förråd och hittades av en civilklädd polis.

Solna tingsrätt dömde

  • Huguel Kitenge BunkaHuguel Kitenge Bunka, född 1990-10-31 och från Kongo, dömdes för grov våldtäkt och försök till våldtäkt till fängelse 2 år och 9 månader. Därefter utvisning med förbud att återvända till riket före 2024. Överträdelse av förbudet medför fängelse 1 år.

Länkar

Solna Tingsrätt, Mål nr B 4460-09
PI artikelsamling – serievåldtäktsmannen från Kongo

PI återkommer med fler uppgifter efter helgen.

Tipstack till DD

Tagged: Serievåldtäktsmannen från Kongo


Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Lisebergsmannen: irakier bluffade till sig miljoner som ”handikappad”


Familjen påstod att deras son var handikappad och lyckades få ut runt fyra miljoner kronor i bidrag. Men det finns ett problem: han är fullt frisk.

3447786819

Hans pappa och systrar anställdes som personliga assistenter och mellan 1 november 2005 och 31 januari 2009 kunde familjen kvittera ut miljoner i ersättning från försäkringskassan. När polisen, av en annan anledning, gjorde husrannsakan i familjens lägenhet hittade de en digitalkamera med ett 30-tal privatbilder från Liseberg där 33-åringen sågs röra sig obehindrat. Familjen insåg krissituation – och plötsligt fick en av systrarna ett hysteriskt anfall. Polisen är övertygad om att det var iscensatt för att avleda uppmärksamheten.

- Vi var tvungna att koncentrera oss på henne. Under tiden raderade en annan person bilderna, säger kriminalinspektör Kjell Borgström. Men minneskortet gick att återskapa.

Mamman, pappan och sonen misstänks nu på sannolika skäl för grovt bedrägeri. Mannens föräldrar är svenska medborgare, men inte 33-åringen, som kom till Sverige för ungefär fem år sedan. Det är under den tiden som familjen fått ut bidrag från Försäkringskassan.

- Egentligen fick han inte komma in i landet om det inte fanns ömmande skäl. Då påstods det att han var skadad i en trafikolycka och behövde daglig omsyn. Han skulle enligt uppgift vara förlamad på hela högra sidan. Han skulle vara rullstolsbunden och kunde inte gå, äta eller sitta, berättar Karl-Arne Ockell, utredningschef på bedrägeriroteln på Hallandspolisens rotel för grova brott.

Mannen har övertygat sin omgivning att han inte kan röra sig.

- Nu har vi en film som visar när mannen är ute och joggar, han dansar och han bär på barn. Han är uppenbart fullt frisk. Hur länge han har varit det vet jag inte, säger Ockell.

När polisen tog in pappan i familjen för förhör och visade filmen med sonen joggandes blev han knäckt.

- Pappan i familjen vill varken erkänna eller förneka på inrådan av sin advokat. Om det blir bara pappan eller flera familjemedlemmar jag begär häktade vet jag inte just nu.

Familjen

  • Ali Samir Husein, född 76-07-16, 33-åringen
  • Najat Al-Etbi, född 58-05-16, mamman
  • Abdallha Husein, född 49-03-15, pappan

PI har inga uppgifter som systrarna, vare sig namn eller om de också misstänks på något sätt.

Länkar

Halmstads tingsrätt, Mål nr B 1964-09
GT
GP Halland

Tagged: "handikappad", Försäkringskassan, grovt bedrägeri, halland, Halmstads tingsrätt Mål nr B 1964-09, irakier, Lisebergsmannen


Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

söndag 30 augusti 2009

Alan Dershowitz om svenska regeringens tystnad

En av USA:s främsta juridiska auktoriteter, Harvardprofessorn Alan Dershowitz, legendarisk för sin förmåga att vinna i komplicerade fall i rättegångar, skriver om Aftonbladet och det officiella Sveriges oförmåga att fördöma vandringsmyter om judar, Sweden’s shame over Israeli ‘organ theft’ nonstory:

Utrikesminister Bildt påstår att ett fördömande av artikeln skulle vara olämpligt eftersom yttrandefrihet är en del av svensk grundlag. Det är ett falskt argument, vilket vem som helst som förstår yttrandefrihet instämmer i […] Ingen talar om att censurera svensk press eller fängsla författaren av den absurda artikeln. Vad vi talar om är att vidga marknadsplatsen för idéer till att omfatta ett helt befogat fördömande av slarvig journalistik och skandalösa anklagelser som underblåser en redan växande antisemitism i Sverige. […]

Minns hur ivrigt alla regeringar i Europa sprang ivägen för varandra för att kritisera och fördöma Muhammedkarikatyrerna som upprörde en del muslimer. […] Verkligheten är att den svenska regeringen helt enkelt inte vill hamna i bråk med den muslimska världen, på samma sätt som den inte ville bekämpa nazismen under andra världskriget. Sverige verkar villigt att sälja ut judarna i namnet av neutralitet, eller som i detta fall, i falsk uttolkning av yttrandefriheten. Regeringens tystnad är bara värd förakt.

Som jude, men också en stark försvarare av yttrandefrihet, är jag bestört över Sveriges fega undfallenhet för ondska. Yttrandefrihet är också kopplad till vissa förpliktelser. En av dem är att fördöma falskt tal. Det bästa svaret på falska utsagor är inte censur utan sanning.

Genom att förbli tyst inför häpnadsväckande och icke underbyggda anklagelser framförda i Aftonbladets artikel, har den svenske premiärministern och utrikesministern oundvikligen skapat intrycket av att de sympatiserar med författaren, och kanske även med hans slutsatser — eller i vilket fall, att de inte bryr sig om att ta avstånd från antijudiska budskap.

Ord och inga visor. Och tyvärr befogade sådana.

(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , )



Ursprungsartikel
Källa: Dick Erixon (importerat inlägg)

SJÄLVGOD MODERATLEDARE



"Jag är en typisk svensk. Min farfarsfar var frukten av en romans mellan en färgad amerikansk cirkusartist och ett lettiskt hembiträde. Det är svenskt."

Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt 090827

Kommer detta att bli ännu ett bevingat ord från Fredrik Reinfeldt?

"Föregångslandet Sverige" Är det Rosengåd, Ronna, Hovsjö, Landskrona eller Rinkeby som moderatledaren och statsministern har i åtanke när han skall marknadsföra föregångslandet Sverige till sina väljare eller har han fått storhetsvansinne nu när Sverige är ordförandeland för EU.
Men det finns ett ordspråk som säger att inga träd får växa till himmelen och det gäller även för Fredrik Reinfeldt.




Jag läste Björn Brändewalls blogg idag där han kommenterar socialdemokraternas agerande i Karlskrona och han har en väldigt bra liknelse i sitt inlägg.

"Det finns ett talesätt (exempelvis i berättelsen Julgrisen) om att om man försöker dra en gris i ett koppel så stretar den emot åt motsatt håll. Den stretar så envist att man kan få den att gå vart man vill, bara man drar i motsatt riktning. Vill man få den att gå norrut, ska man försöka dra den åt söder osv.

Socialdemokraterna har blivit denna gris, och kopplet har de lagt i Sverigedemokraternas händer. Det är bara att dra."

Jag kan avslöja en hemlighet för mina läsare och för Björn Brändewall, nämligen att det är inte bara socialdemokraterna som blivit denna gris. Det gäller i allra högsta grad all riksdagspartierna och därmed Björn Brändewalls folkparti i lika stor utsträckning. Riksdagspartierna tävlar i att vara mest negativa och motvals mot Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraterna borde utnyttja detta på ett mer utstuderat sätt.



Ursprungsartikel
Källa: Thoralf Alfsson (importerat inlägg)

Bilarna brinner i Gottsunda (28 Augusti 09)

Bilarna brinner i Gottsunda Bilbränder har blivit ett problem i Gottsunda i Uppsala. Natten till fredagen eldades fyra bilar upp och många Gottsundabor börjar få nog av förödelse och brand.
Views: 0
0 ratings
Time: 01:08 More in News & Politics


Ursprungsartikel
Källa: SverigeSjunker YouTube Channel (importerat inlägg)

Flemming Rose: Svensk press kan kritisera Israel men inte islam

"Under Muhammed-krisen låg svensk press lågt och tenderade att rättfärdiga den muslimska vreden, samtidigt som man såg Jyllands-Postens teckningar som en allvarlig kränkning av den religiösa friheten. I affären med Israel bortser den svenska pressen från den legitima delen i Israels missnöje och ytterst få har fördömt Boströms odokumenterade påståenden. Det är patetiskt, skriver Jyllands-Postens opinions- och kulturredaktör FLEMMING ROSE, som blev hårt kritiserad i bland annat Aftonbladet för sin publicering av de numera världsberömda Muhammed-teckningarna."

Läs hela inlägget av Jyllands-Postens Flemming RoseNewsmill

Tack för tipset, Paraflex!

/Fröken Sverige

Ursprungsartikel
Källa: I mitt Sverige (importerat inlägg)

Sverige - landet Tvärtom

Min helt privata åsikt är att Sverige av idag har blivit tvärtom mot Sverige av igår.

Förr var man en god patriot när man sade: Sverige åt svenskarna!
Idag ses man som närmast landsförrädare om man säger detsamma.

Sverige är dessutom det enda landet där en dubbelmördare kan bli präst. Vem vill ha en dubbelmördare som själavårdare? Vill svenska folket ha en mördare som präst?

Jag börjar mer och mer skämmas över vad mitt land har blivit. Eliten som styr landet bryr sig inte om vad folket vill. Vi behöver Sverigedemokraterna i riksdagen.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Läs även andra bloggares åsikter om
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

Ursprungsartikel
Källa: Tankesmedjan Feminix (importerat inlägg)

Islam en självklar del av Sverige



"Ibn Rushd

Ibn Rushd söker projektledare för projektet "Islam - en självklar del av Sverige"

2009-08-26 11:45


Ibn Rushd söker projektledare för projektet "Islam - en självklar del av Sverige" Ibn Rushd studieförbund söker projektledare för projektet "Islam - en självklar del av Sverige".


Ibn Rushd studieförbund är bland det mest spännande som händer inom folkbildningen just nu. Vi arbetar med de för samhället viktiga frågorna mångfald, integration och demokrati. Under perioden 090901-100901 driver Ibn Rushd studieförbund projektet "Islam - en självklar del av Sverige", som är ett projekt mot rasism, intolerans och islamofobi. Projektet finansieras med medel från Ungdomsstyrelsen och dess syfte är fortbildning av folkbildare och andra vuxenpedagoger om islamofobi och rasism.


Vi söker en nationell projektledare på 50%. Du blir nationellt ansvarig för projektet Islam - en självklar del av Sverige, med budget- och redovisningsansvar. Du ska se till att projektet drivs framåt, leda det pedagogiska utvecklingsarbetet och ansvara för att de pedagogiska material och metoder som produceras inom projektet dokumenteras och utformas på lämpligt sätt för fortsatt spridning och användning efter projektets avslutning.


Följande meriter krävs:

Du har en projektledarutbildning och/eller lång erfarenhet av att leda projekt.

Du har god erfarenhet av arbete inom folkbildning eller annan pedagogisk verksamhet.

Du har erfarenhet av att arbeta med antidiskrimineringsfrågor och/eller mot rasism.

Du har god kännedom om islam och islamofobi.

Du har vana av att arbeta självständigt samt i grupp.


För tjänsten gäller att Du delar Ibn Rushds värdegrund.

Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Anställningen gäller till den 31 augusti 2010. Tjänsten innebär oreglerad arbetstid med viss kvälls- och helgtjänstgöring samt resor. Plats: Stockholm.

Ansökan

Ansökan med personligt brev och meritförteckning skickas senast 090910 per e post till othman.tawalbeh@ibnrushd.se.

Rekryteringen pågår löpande, är du intresserad, skicka din ansökan omgående. För mer info om oss: www.ibnrushd.se

Ladda ner bifogade filer
PDF-dokument"



Källa, pressmeddelande från det muslimska studieförbundet Ibn Rushd onsdag 26 augusti 2009:




Ursprungsartikel
Källa: Muslimska friskolan (importerat inlägg)

Endast muslimer & justitieministern är pro Irländsk blasfemilag

I en intervju i P1:s radioprogram Människor och tro 2009-08-28, intervjuades ordföranden Michael Nugent i den Irländska organisationen Atheist Ireland ang Irlands nya blasfemilag. Han hävdade att vare sig katolska kyrkan eller andra kristna är särskilt exalterade över lagen. De enda som verkar stödja den öppet och entusiastiskt är justitieministern och olika muslimska grupper.

De som vill islamisera Europa kommer, om lagen verkligen sätts i kraft av justitieministern, att ges ytterligare ett instrument till sin verktygslåda. Denna gång verkar handräckningen inte främst komma från den kulturrelativistiska nyttiga idiotvänstern, utan från någon slags kristna populister med dåligt religiöst självförtroende.

Läs mera om saken på EKP:
Teokratin och den europeiska arresteringsordern
Skånberg vill ha positiv särbehandling


Övrig media:
SR Exp SvD Corren Journalisten


Ursprungsartikel
Källa: Every Kinda People (importerat inlägg)

Nya bränder i Göteborg under natten

Återigen har det varit oroligt i Göteborg, nya bränder blossade upp under torsdagskvällen och natten till fredagen. Räddningstjänsten fick larm om brand i en i en tidningslåda på Tamburingatan i Västra Frölunda strax efter midnatt och brandmännen möttes av stenkastande ungdomar. Ungdomarna skingrades snabbt när polisen kom till platsen. I samband med detta blev en frilansfotograf [...]

Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Ensamkommande fortsätter strömma till Malmö

Antalet ensamkommande flyktingbarn som anländer till Malmö fortsätter att öka. I dagsläget väntar 115 barn på en plats i en mottagande kommun. Malmö stads transitboenden är fulla hela och Sociala resursförvaltningen tvingas nu till akutplaceringar på hotell, skriver man i ett pressmeddelande. - Aldrig förr har så många ensamma flyktingbarn anlänt på så kort tid, säger [...]

Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Vi vill inte som vänstern ha ett mångkulturellt Italien

Ett uttalande från president Berlusconi i mitten av maj skapade en mediastorm runt om i Europa. Uttalandet från Berlusconi var angående de båtflyktingar som har blivit återförda till Libyen innan de hunnit få sin sak prövade. Detta är regeringens nya hårda linje skapad av Roberto Maroni. -  Man behöver göra klart för sig att det [...]

Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Asylsökande kvinna med dubbla identiteter anser att hon har rätt att bära ansiktstäckande klädsel


En migga berättar nedanstående och ställer en fråga.

MIG logoHur ska vi ha det här då, i Sverige?

En asylsökande kvinna misstänks på goda grunder ha dubbla identiteter. I den nya identiteten (hennes andra) vägrar hon, med hänvisning till sin religion, att ta av sig en heltäckande klädsel för att fotograferas så att vi ska kunna jämföra fotot i det andra ärendet där hon uppträder utan heltäckande plagg. Är detta då hennes ”rättighet”? Det hävdar hon.

Läs min artikel på Newsmill om hur kränkningsindustrin har blivit big business, bekostad av skattemedel. DO har en budget på 93 miljoner kronor per år. Det skulle inte förvåna om man hos DO redan har tagit emot den här kvinnans kränkningsanmälan. Och tagit kontakt med Migrationsverket  för att få till stånd en förlikning (utan domstolsprövning) så att hon kan få kanske 50.000 skattekronor därtill för den hemska diskriminering hon utsatts för. Att det är kränkande mot befolkningen i Sverige och strider både mot allas vår rätt att veta vilka som vistas här och mot lagen när man uppger falsk identitet, det är förstås sekundärt.



Ursprungsartikel
Källa: Merith Wager (importerat inlägg)

Utländsk bedragarfamilj lurar till sig PUT - och mångmiljonbelopp!

När jag denna morgon satte mig vid datorn för den dagliga genomgången av vansinnigheter och absurditeter som inträffar i Sverige blev jag så arg så jag nästan tappade andan när jag läste en artikel på Fria Nyheter. Här berättas om en utländsk familj som under fem års tid bedragit Försäkringskassan på upp till fyra miljoner kronor genom att falskeligen hävda att deras nu 33-åriga son var handikappad och rullstolsbunden efter en trafikolycka som skulle ha skett i hemlandet när han var sex år.

Mannens föräldrar är svenska medborgare, men inte 33-åringen, som kom till Sverige för ungefär fem år sedan. Det är under den tiden som bidragen från Försäkringskassan runnit in. Sonen skulle egentligen inte ha fått uppehållstillstånd i Sverige, men hans mamma och pappa lyckades dupera dåvarande beslutande myndighet att sonen inte kunde klara sig själv och därför måste få stanna i Sverige. Hur han klarat sig i hemlandet alla år föräldrarna vistats i Sverige förtäljer dock inte historien. Märkligt nog verkar den frågan heller aldrig ha ställts när uppehållstillståndet beviljades.

Anledning till att historien kunde rullas upp är en anonym anmälan till Försäkringskassan där 33-åringen påstods vara frisk. En videofilm som senare hittades i familjens lägenhet visade också hur sonen är ute och joggar, han dansar och han bär på barn. Han är uppenbart fullt frisk. Den snillrika formuleringen "Hur länge han varit fullt frisk vet jag inte", framställs också av Karl-Arne Ockell, utredningschef på bedrägeriroteln på Hallandspolisens rotel för grova brott. Hmmmm, låt mig gissa, HAN HAR ALDRIG HAFT NÅGOT HANDIKAPP!

Kammaråklagare Sonja Seligmann som leder förundersökningen informerar om att familjen under denna tid fått ut avsevärda belopp i bidrag från Försäkringskassan, hon nämner summor upp till fyra miljoner kronor.

Hur är detta möjligt? Hur kan något sådant få passera? Alla som av olika anledningar haft med Försäkringskassan att göra vet att man där drivs av en rent skrämmande slöhet och inkompetens, men trots detta? Läkarundersökningar? Läkarintyg? Om Svenne behöver vara sjukskriven i mer än en vecka skall det med hot om diverse repressalier tvingas fram ett läkarintyg, men inte här ...........Nu uppfylls dock samtliga rekvisit för att den flitigt skattebetalande "DumSvenne" skall bli blåst på ytterligare ett antal miljoner:

 1. Utlänningar
 2. "Handikapp"
 3. Sinnesslöa handläggare hos både Migrationsverket och Försäkringskassan

 
Allt detta sammantaget borgar för att detta bedrägeri kunnat genomföras. Man undrar ju vad det är för fel på vissa svenskar när man ser hur den hjärndöda och okritiska svenska "snällismen" tar sig sådana groteska uttryck att något som detta får hända. Till ansvar bör i detta läge ställas både Migrationsverket och Försäkringskassan. Låt ansvarig tjänsteman från varje myndighet avtjäna ett ovillkorligt fängelsestraff samt bli återbetalningsskyldiga till staten. För jag hoppas ingen är så dum så dom tror att den utländska familjen kommer att betala tillbaka några pengar? Dream on, säger jag bara.....

GP

Hallandsposten


Ursprungsartikel
Källa: Webmagasin REBELL (medlem)

Handikappad son fullt frisk. Ytterligare en berikare som berikat de sina.


Saxar från GP.

”Mamman, pappan och ytterligare en familjemedlem misstänks nu för grovt bedrägeri. Häktningsförhandlingar sker sannolikt under fredagen i Halmstad och trion är misstänkta på sannolika skäl.
Familjens i dag 33-årige son var sex år när han påstods råkat ut för en olycka. Under skoltiden och resten av sitt vuxna liv har han sagts vara oförmögen att ta hand om sig själv.
Mannens föräldrar är svenska medborgare, men inte 33-åringen, som kom till Sverige för ungefär fem år sedan. Det är under den tiden som familjen fått ut bidrag från Försäkringskassan.
- Egentligen fick han inte komma in i landet om det inte fanns ömmande skäl. Då påstods det att han var skadad i en trafikolycka och behövde daglig omsyn. Han skulle enligt uppgift vara förlamad på hela högra sidan. Han skulle vara rullstolsbunden och kunde inte gå, äta eller sitta, berättar Karl-Arne Ockell, utredningschef på bedrägeriroteln på Hallandspolisens rotel för grova brott.
Anledning till att historien kunde rullas upp är en anonym anmälan till Försäkringskassan där 33-åringen påstods vara frisk.
- På grund av olika omständigheter hittade vi en film när vi var hos familjen i ett annat ärende. Videofilmen togs i beslag, säger Ockell.
Mannen har övertygat sin omgivning att han inte kan röra sig.
- Nu har vi en film som visar när mannen är ute och joggar, han dansar och han bär på barn. Han är uppenbart fullt frisk. Hur länge han har varit det vet jag inte, säger Ockell.
- Familjen har på det här sättet fått ut ganska stora belopp. Jag tror det handlar om mellan tre och fyra miljoner kronor, säger kammaråklagare Sonja Seligmann.”

Nu när det visat sig att det är byggt på lögner borde de utvisas hela familjen!



Ursprungsartikel
Källa: Varjager's Weblog (importerat inlägg)

Vad tycker allmänheten, hur får vi reda på vad de tycker?

öäHur får vi reda på vad folk tycker om olika politiska frågor. Tidningarnas snabbpoller brukar vara en bra opinionsmätare, men de är inte statstiskt pålitliga eftersom det är lätt att fuska.

Ett sätt att mäta opinionen hos folk är att läsa läsarkommentarer under artiklar i tidningarna. Problemet är att alla stora tidningar, SVD, DN, Expressen och Aftonbladet fuskar med läsarkommentarerna. När det handlar om känsliga politiska frågor som text invandringen så brukade Expressen få ett par tusen kommentarer inom några dagar. Sedan de började hårdcensurera alla kommentarer så kommer det bara in ett hundratal eller färre, resten tas bort av tidningen.

Tidningarna censurerar bloggar som är knutna till tidningarna, de tar bort blogglänkar som är "opassande."

Newsmill tillåter kommentare och blogglänkar. De har ännu inte vad jag vet censurerat kommentarer till skillnad mot de stora tidningarna. I samband en artikel som skrevs igår av Moderaternas Schlingman om deras nya "krav" på flyktingar, hittades 57 kommentarer i Newsmill. En snabbkoll visar att 18 kommentarer stöder Moderaterna eller ställer sig neutrala. 39 kommentare stöder SD och är misstänksamma mot Moderaternas nya ideer.

I det fallat så är opinionen övervagande till fördel för SD's politik.

I en annan artikel som skrevs av Tobias Billstrom i SvD den 22/8 så kunde man den första dagen hitta 44 kommentaer. De andra dagen hittades bara 3 av de ursprungliga kommentarerna plus några nya. 41 av 44 kommentarer från den första dagen hade tagits bort vilket tyder på hård aggressiv censur. Varför togs de bort?

Av kommentarerna som togs bort var 38 kommentarer emot Billström och alliansen invandringspolitik, 1 kommentar stödde Billström, och 5 var netutrala och tog inte klar ställning. Den enda kommentaren som stödde Billström såg ut att ha varit skriven av en invandrare.

SvD ville därmed med sin censur ge det falska intrycket att det inte finns någon nämnvärd folklig opinion mot regeringens invandringspolitik och det som Billström gör.

Sanningen är att den övervaldigande majoriteten i bägge fallen är kritiska mot regeringen och deras politik.

En liten snabbstudie av mediacensuren visar att en överväldigande majortitet av folk som skriver kommentarer i samband med artiklar stoder ett stopp för massinvandringen.

Intrycket är att de få som stöder en fortsatt invandring är till övervagande del personer som antingen lever på invandringsindustin, lever på det allmänna eller är anställda i den kravlösa offentliga sektorn.

Det är svårt att hitta en person som stöder invandringspolitiken, är privat anställd person och inte lever på socialhjälp. Det ar inte en vetenskaplig slutsats, snarare ett intryck man får när man läst tusentals kommentarer och artiklar.



Ursprungsartikel
Källa: Befria Media (medlem)